Träbröllop – fira 5 årig bröllopsdag med våra tips

5 år som gifta bör firas! Här får du tips vad man kan göra när man firar träbröllop.

Att fira 5-årig bröllopsdag
Att fira 5-årig bröllopsdag

Grattis till 5 år som gifta! När man varit gift i 5 år så kallas det också för träbröllop.

Varför heter det träbröllop när man varit gifta i 5 år?

Det kan låta lite tråkigt för många, vad är det för roligt med trä? Men det är faktiskt så att det kallas för träbröllop just för att trä blir vackrare och starkare allt eftersom tiden går. Så det är en väldigt vacker betydelse bakom just 5 år som gifta då trä är levande, stabilt och tryggt.

Presenter till 5-årig bröllopsdag

En fin gåva som passar bra på denna bröllopsdag är att antingen ge bort ett smyckeskrin eller en klocklåda, självklart i trä. Finns möjligheten så specialbeställ skrin eller klocklåda för att få den handgjord och därmed också kan be att få gravyr på den. Perfekt att kunna skriva ett fint litet meddelande eller ert bröllopsdatum som ni kan minnas i många år och som sedan kanske kan gå i arv till era barn. En annan gåva i trä är till exempel en fin skål, skärbräda eller bricka!

5-årig bröllopsdag – tips på firande

Eftersom det nu gått 5 år sedan ert bröllop är det hög tid att fixa med bilder och tavlor om ni inte gjort det än. Detta är något som många glömmer bort! Passa på att förstora era favoritbilder och beställ hem så de kan pryda hemmet. Hade ni engångskameror på bröllopet? Sätt alla dessa bilder i en ram och gör ett kollage!

Fira 5 år med workshop eller kurs

Ni kan också fira genom att boka in er på en kurs eller workshop där man kan slöjda med trä i tex en snickeriverkstad. Gör ett fint hantverk tillsammans som ni kan spara och ta fram på era framtida bröllopsdagar. Till exempel så kan ni tillverka era egna underlägg, brickor, skålar eller muggar. Ett annorlunda och roligt sätt att fira där ni dessutom får med er något personligt hem som ni skapat tillsammans. Tänk vad mysigt att kunna ta fram detta hantverk varje bröllopsdag framöver!

Har ni en trädgård hemma? Isåfall är det en fin gest eller gåva att köpa in en träbänk ni kan ha i trädgården. En fin, gammal bänk där ni kan tänka att ni ska sitta på i många år och filosofera tillsammans.

Läs mer

4-årig bröllopsdag

Bröllopspresenter

Powered by Labrador CMS