Bröllop

Ska man ge förlovningspresent? Så här kan du tänka

Att gratulera någon som har förlovat sig är kutym. Men räcker det med ett ”grattis”, eller bör man även överlämna en present till de nyförlovade? 

Förlovningspresent

LÄS ÄVEN: 8 tips på förlovningspresenter till vänner

En förlovningspresent är inte på något sätt obligatoriskt, såsom en bröllopspresent är. Det är däremot vanligt att nära familj och vänner till de som har förlovat sig ger en present i samband med att man gratulerar paret. Om paret väljer att hålla en förlovningsfest eller liknande för att fira förlovningen, är det däremot förväntat att komma med någon typ av present.

Förlovningspresent – symbolisk gåva

En förlovningspresent behöver inte vara något påkostat, utan är egentligen mer en symbolisk gåva. Ha i åtanke vad det är för personer som ska gifta sig; kommer de slå på stort med ett jättebröllop, eller blir det en mindre tillställning med endast de närmaste närvarande? Tänk på det när du överlämnar gåvan, så att den i någon mån speglar detta.

Att förlova sig är något stort för de flesta, så att få en lite gåva som uppmärksammar detta är med all säkerhet uppskattat. Ge därför hellre något litet, istället för att inte ge något alls!

LÄS ÄVEN: Förlovningspresent från föräldrarna

Artikelbild: Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS