Du är här Startsida / Inspiration / Förlovningspresent från föräldrar
Förlovningspresent Föräldrar

Förlovningspresent från föräldrar

Publicerad den december 4, 2017

Förutom lyckönskningar och gratulationer från familjen när ni berättar om er förlovning, är det vanligt att få någon slags förlovningspresent. 

LÄS ÄVEN: Ska man ge förlovningspresent?

Det är inte på något sätt obligatoriskt, men det kan kännas kul att överlämna en gåva för att uppmärksamma förlovningen. Det kan innebära allt från blommor och ett fint kort, till en faktiskt present.

När det kommer till just föräldrar och svärföräldrar, är det dock vanligt att de bidrar finansiellt till bröllopet. Det kan därför inte kännas nödvändigt att ge någon ytterligare present, då ett pengabidrag oftast är precis vad det blivande brudparet är i behov av. Oavsett om det är en stor eller liten summa, är det garanterat ett välkommet tillskott till bröllopskassan.

Vissa väljer att ge en hel summa direkt, medan andra ger en mindre summa under flera månader. Det kan även vara så att föräldrarna betalar en specifik del av bröllopet, såsom brudens klänning, blommorna till dekorationen, eller liknande.

Om paret däremot inte hade tänkt att gifta sig inom en snar framtid, eller om ni som föräldrar inte hade tänkt att bidra ekonomiskt, är en förlovningspresent på sin plats.

LÄS ÄVEN: 8 tips på förlovningspresenter till vänner