Bröllop

5 underbara bröllopstal som inspirerar – se klippen här

Alla minns bröllopstalen - oavsett om de är en succé eller om det inte riktigt gick som de skulle. Här är sex tal som sticker ut och som blivit hyllade av både bröllopsgäster och på sociala medier.

Brollopstal Tips

Alla minns bröllopstalen – oavsett om de är en succé eller om det inte riktigt gick som de skulle. Här är fem exempel på tal som sticker ut och som blivit hyllade av både bröllopsgäster och på sociala medier.

Ett bra bröllopstal blir ihågkommet länge. Men det är en konst att lyckas. Det ska vara lagom långt, fängslande, roligt för alla och inte för internt.Vissa gäster, till exempel brudtärnor, brudparets föräldrar och bestmens, förväntas hålla tal. Genom åren har många övergivit det klassiska talet och väljer i stället sjunga en sång eller framföra ett spex. Vad du väljer att göra är helt upp till dig!

Läs också: Det här ska du tänka på när du håller bröllopstal

Planera bröllopstal

Så vad ska man tänka på när det är dags att sätta sig ner och skriva? Här är en liten början.

1. Fundera på vad du vill säga
2. Skriv ner minnen och personliga händelser
3. Börja skriva!
3. Prata till brudparet, inte bara en av dem.

Läs vår stora guide här: Så skriver du det perfekta bröllopstalet

Bröllopstal – exempel

Här nedan listar vi några exempel som har gjort det riktigt bra och som kanske kan inspirera dig inför framtida bröllopstal! Har du noll koll och vet knappt var du ska börja? Se den ultimata guiden för hur du skapar ett bröllopstal här.

1. Bröllopstal – personlig sång

De här brudtärnorna kan inte sjunga, men ingen kan ta i från dem deras inlevelse och hängivenhet och talet blev verkligen en succé.

2. Bröllopstal – humoristiskt med musik

Att brudgummen håller tal är inget krav, men inte onödigt. Tom Fletcher, en brittik musiker, gör det på ett riktigt, riktigt underhållande sätt! Dessutom får alla gästerna en personlig hälsning.

3. Bröllopstal – håll talet tillsammans

Den som har sett Jimmy Fallons € Slow Jam the news förstår varför det här paret har fått sin inspiration ifrån.

4. Bröllopstal – personligt och charmigt

Den här brudgummens best man lyckas med det mesta: ett personligt tal med massa humor!

5. Bröllopstal – klassiskt tal

Man kan säga att prins Daniel satte en trend när han höll tal till kronprinsessan Victoria. Sedan dess har det blivit allt vanligare att brudgummen håller ett tal till sin nyblivna make/maka. Och talet, som blev hyllat av flera vett- och etikettexperter, är redan en klassiker.

Artikelbild: Wedding and lifestyle/ Shutterstock

Mer:

Hålla bröllopstal? 4 tips för att imponera på brudparet

Powered by Labrador CMS