• Naglar som skivar sig, vad göra??

  Ons 30 jun 2004 20:02 Läst 20767 gånger Totalt 23 svar
  Ons 30 jun 2004 20:02

  Är SÅ trött på att mina naglar skivar sig hela tiden så att jag måste klippa/fila ner dom igen! Har kört med Depend's nagelstärkare ett tag och det hjälper väl okej. Använder även ofta färgat lack ovanpå. Har nyligen köpt, efter rekommendation, en fil av glas på Body Shop som ska förhindra att naglarna skivar sig och som ska vara skonsammare mot naglarna än vanliga av sandpapper.
  O jag tycker den känns bättre. Men jag bara undrar vad ni har för tips om hur jag annars ska hålla naglarna starka?
  Är det verkligen så himla viktigt som de säger att absolut inte fila dom fram och tillbaka? eller vad är grejen?? :)

 • siouxi­e
  Visa endast
  Ons 30 jun 2004 20:09 #0

  sluta att använda nagelstärkare till att börja med! köp nagelolja med Myrrah i istället o smörj ett par gånger om dan. Använd handskar när du diskar o fortsätt fila naglarna med din glasfil.. glöm inte att massera nagelbanden när du smörjer in oljan..

 • Ons 30 jun 2004 20:15 #0

  siouxie:
  Varför är nagelstärkare dåligt? verkar de egentligen tvärtom för nageln eller vadå? låter konstigt bara så jag vill gärna fråga. Är det ingen nagelstärkare som är bra? har annars tänkt vid nästa köp att prova Depend's bas/underlack istället för jag vill ju ha något på naglarna då jag inte använder färgat lack samt ha ett underlack när jag väl gör det.
  Vad kostar sån där olja då? Depend har en nagelolja med men jag vet inte vad den innehåller.

 • siouxi­e
  Visa endast
  Ons 30 jun 2004 20:20 #0

  jorå nagelstärkare kan vara bra, men tyvärr kan det bli lite tvärtom oxå. naglarna blir FÖR hårda o går av ist. Alla naglar mår däremot bra av oljan, så att börja använda det är super både för naglar o nagelband. Det finns flera olika märken, bara den innehåller myrrah så funkar den bra. Kostar från 50 kr o uppåt ungefär. Du köper den på närmsta nagelsalong. Dom är jättedryga, så en nagellacksstor flaska räcker kanske ett år.. Depends nagelolja innehåller inte myrrah har jag för mej. jag har själv använt den, men tycker andra är bättre.
  Nej fila helst inte naglarna fram o tillbaka. Då flisar du upp kanten o det gör att dom skivar sig bla. fila från kanten o inåt. Fila gärna en "fyrkantig" nagel oxå vilken håller bättre än en spetsig eller mer rund form.

 • Ons 30 jun 2004 20:34 #0

  Ok! TACK så mycket för hjälpen! :)

 • siouxi­e
  Visa endast
  Ons 30 jun 2004 20:36 #0

  vassego :D

 • maddis­en
  Visa endast
  Tor 1 jul 2004 00:29 #0

  Hoppas det är okej att jag ställer en fråga i denna nageltråd :)
  Mina pekfingernaglar böjer sig nämligen när de blitr lite längre, dessutom tycker jag att det fort blir en "skitig" rand längst ner. Ser inte så frächt ut. Pga detta får jag klippa av dem helt, men jag skulle helst slippa det. När jag var yngre (är 23 år nu) hade jag fina naglar som var långa och hade inte alls dessa problem. Förstår inte vad det kan bero på... Kosten kanske?

 • *nyfik­en*
  Visa endast
  Tor 1 jul 2004 05:06 #0

  Mina pekfingernaglar böjer sej också, men jag brukar fila dem lite rundare än de andra naglarna.

  För övrigt vill jag rekommendera b-vitamin för er med svaga naglar. Det är bra för både hår och naglar. Kan intagas genom tabletter eller såklart genom kosten (broccoli, mörk gröna grönsaker mm).

 • MsKing­ston
  Visa endast
  Tor 1 jul 2004 07:27 #0

  Oj, jag trodde jag var den enda i världen med böjda naglar. Mina (båda händerna) pek- och långfingernaglar böjer sig. Det är sååå fult, för det är bara hälften av nageln som böjer sig

  Jag har frågat runt hos "nagelvårdare" (kommer inte på vad dom kallas) och till och med läkaren, men INGEN kan ge mig råd om vad som är "fel" och vad man kan göra åt saken.

  Är det nån av er som har nåt tips, eller åtminstone en förklaring till varför dom växer så snett ???

  Skulle uppskatta det enormt

 • MsKing­ston
  Visa endast
  Tor 1 jul 2004 07:45 #0

  Jag kanske ska tala om för Lion också, att jag använder glasfilen och den är superbra. Har haft problem med naglar som skivat sig, men inte längre.

  Sen gäller det väl som siouxie sa, ta hand om naglarna...olja diskhandskar osv osv

 • siouxi­e
  Visa endast
  Tor 1 jul 2004 14:46 #0

  har oxå mjuka pekfingernaglar o det verkar inte gå att få nån bot på det tyvärr.. jag försöker fila mina fyrkantiga o hålla efter med olja o sånt, men till slut går dom ändå av.. verkar bara vara att vänja sig vid det..

Svara i tråden: Naglar som skivar sig, vad göra??
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Skönhet & hår
Svara i tråden...

Innehåll