• amerika

    Balkan-tråden

    Jag är svensk och min blivande make kommer från Montenegro. Vi gifter oss i maj 2014 i Sverige och kommer att ha en borgerlig cermoni då min blivande är (icke utövande) muslim. 

    Det är ju både inspirerande och utmanande att mixa två olika kulturer och olika seder och traditioner och jag skulle gärna bolla idéer, dela tips och råd med andra i samma utgångsläge.

    Därför undrar jag: Finns det fler här på BT som ska gifta sig med någon från Balkan eller som själva kommer från Balkan och ska gifta sig med en svensk? 

  • Svar på tråden Balkan-tråden
  • amerika

    Välkommen hem! Ja, semestrar tar alltid slut för fort!

    Okej, då har vi rett ut det där med Bijelo Polje!! Det blir väl så när det är samma språk fast i olika länder.

    Min blivande  är lite orolig att jag ska få tråkigt när jag är där så han håller på o kollar om vi kan åka till kusten några dagar. Det skulle ju vara trevligt Solig

  • amerika

    Ja, vi ska verkligen försöka få till det. Det är ju fortfarande i mitten av september varmt i vattnet och fantastiskt väder därnere så man kan bada. Vore riktigt härligt! Solig

  • Blivande Brud 2014

    hppas ni får det!! just nu har jag tappat rösten Tyst så nu dricker jag massa te och får inte prata haha. sitter och klurar på ett träningsprogram och kostprogram som skulle kunna funka för mig. tycker att det är lite krångligt. Tungan ute

  • amerika

    Vad är det för slags träning och kost du skulle vilja köra? Springa & LCHF? Eller 5:2 och gym? typ...

    För min egen del vet jag precis vad som funkar för mig: noll socker (fast jag äter kolhydrater men inte i dens tora omfattningen), mycket vatten (är dålig på det) samt snälljogging/snabbpromenader + Korpenjympa i skolans gymnastiksal! Sen är det ju lite si och så med motivatioenn och att orka hålla ångan uppe.

    Sambon är en riktig gottegris och har varit ruskigt vältränad men nu har han lagt av sig lite och han behöver dra ned på godsakerna om det inte ska sätta sig på kroppen Flört Men han tycker jag är sååååå tråkig när vi är o handlar och han inte fårköpa nåt godis eller några kakor!!

  • Blivande Brud 2014

    socker är helt klart min största svaghet. ingen tvekan om det! 5:2 och gym är snarare min grej... tror jag. läst på en del om 5:2. funderar på att ge den ett försök. min sambo är den största gottegrisen som finns. men hans kropp tål allt. hela hans familj är sån. dom äter 7 gånger om dagen typ och ingen tränar. alla ser skit smala och snygga ut :-P orättvist! hehe

  • amerika

    Ja du, livet är sannerligen inte rättvist!!

    Jag har flera vänner som kör 5:2 och gillar det. Jag försökte i somras men det funkar inte för mig att fasta, jag mår helt enkelt inte bra av det.

    Varför måste det vara så gott att äta??? Tungan ute 

    Sen har ju sambon inget emot min bulldegsmage och mjukrumpa, tvärtom, men för min egen del så hade jag gärna minskat i omfång. 

  • amerika

    Nu börjar det närma sig min resa ner till Balkan-land...

    Några tips på vad jag bör packa? Har försökt fråga min blivande vad jag ska ta med för kläder, men han har svårt att precisera:
    han: Det är inte så varmt här nu så du kanske ska ta med en tröja
    jag: men vaddå, det är ju 31 grader???
    han: jaha, men det var varmare förut...
    jag: ska jag packa regnkläder?
    han: står det på din väder-app att det ska regna?
    jag: nja, men brukar det regna hos er såhär års?
    han: vet inte...

    Blev inte mycket klokare på det där!

     

  • Blivande Brud 2014

    kul!!!! Det börjar bli ostabilare väder men inga jackor eller så behövs. Där nere är det dock kallare än här om det är typ 20-23 grader. Ta med en eller två långärmade tröjor. Åker man ut på landet kan det blåsa kallt... om man har otur. ta med ett eller två par långa byxor också. det är nog bra att ha med sig blandade kläder för när hösten väl kommer så kommer den fort Tungan ute kan bli lite kyligt på kvällarna också.

    men allt sånt här kommer ju inte ske när du är där. det kommer vara strålande sol och ni kan ligga vid stranden med en paraplydrink i ena handen och en bok i den andra  

Svar på tråden Balkan-tråden