• amerika

    Balkan-tråden

    Jag är svensk och min blivande make kommer från Montenegro. Vi gifter oss i maj 2014 i Sverige och kommer att ha en borgerlig cermoni då min blivande är (icke utövande) muslim. 

    Det är ju både inspirerande och utmanande att mixa två olika kulturer och olika seder och traditioner och jag skulle gärna bolla idéer, dela tips och råd med andra i samma utgångsläge.

    Därför undrar jag: Finns det fler här på BT som ska gifta sig med någon från Balkan eller som själva kommer från Balkan och ska gifta sig med en svensk? 

  • Svar på tråden Balkan-tråden
  • amerika

    Fick veta idag att sambons morbror (som är lika gammal som han, dvs ung!) har träffat en tjej nu på semestern. Hela familjen blev så glada och min sambo, hans mamma och en av hans systrar ska åka hem till dem och gratulera. Hon ska följa med hem t Sverige sen och bo här med morbrodern (misstänker att de haft kontakt ett tag, morbrodern hade så jäkla bråttom att komma iväg när de skulle åka! hehe)

    Så spännande, tänk om jag får komma på "riktigt" Balkan-bröllop!!SkrattandeTungan ute 

  • Blivande Brud 2014

    jag tror att i sverige så skriver vi "spara datumet" Vi har detta typ: Spara datumet, vilket datum och månad, våra namn, och avslutat med: formell inbjudan följer... blablabla typTyst 

    menn åå vad kul för din sambos (amer?) morbror!!! det skulle passa sådär lagom om dom hade ett bröllop tyyppp..... nu! Så att vi vet vad som gäller sen! hahaTyst 

  • amerika
    Blivande Brud 2014 skrev 2013-07-07 18:47:00 följande:
    jag tror att i sverige så skriver vi "spara datumet" Vi har detta typ: Spara datumet, vilket datum och månad, våra namn, och avslutat med: formell inbjudan följer... blablabla typTyst 

    menn åå vad kul för din sambos (amer?) morbror!!! det skulle passa sådär lagom om dom hade ett bröllop tyyppp..... nu! Så att vi vet vad som gäller sen! hahaTyst 
    Eller hur??!! 2-300 personer, korsaze till alla (så kan man kolla på hur de ser ut), smaka all mat, dansa kolo.... haha!
  • amerika

    Menar du våra egna kläder eller gästernas? 

    Våra egna har vi tänkt mycket på, vi har suttit o kollat på klänningar på nätet. Jag tänkte inte ha vit brudklänning först för jag har ju varit gift förut, men min blivande vill gärna ha ett "riktigt" bröllop och varför ska jag förvägra honom det? Så det kommer bli en vit klänning, men ingen maräng, utan spets, med kort ärm, lång men inte vid. Kinaklänning, troligen, om jag inte kommer över någon på ebay eller blocket.

    Jag skulle tycka det vore supersnyggt om min blivande bär brun kostym, men får se om vi får tag på det till vettigt pris.

    För gästerna kommer vi att ha klädkod kavaj.

    Ni??

     

  • Blivande Brud 2014

    hahahah EXAKT  samma tankegång här. jag vill ha spets, med arm, ingen vid klänning. och min m2b vill jag gära ska bära någon kostym i brun färg. klädkod: kavaj. vet inte riktigt vart jag skall köpa min klänning någonstans. just nu har jag svårt att föreställa mig vad som skulle passa mig. klänningarna i affärerna och på modellerna är storlek 34 typ. jag har svårt att avgöra om dom klänningarna passar mig bra. har storlek 42/44. har dock inte vågat mig in i en affär ännu. Tyst vill nog ha en klänning i ivory eller champagne.

    här kommer våran save the date prototyp. vet inte om allt är mätt så att text är centrerad etc... men dom kommer nog se ut såhär!

    vad tycker du? Passar fontarna ihop? tycker du något saknas? (fluffet i bakgrunden är en filt Skrattande)

    syns kanske inte så bra men den svarta kanten är en bård i "spets liknade design" från photoshop.



     
  • amerika

    Har inte heller provat några klänningar (denna gång, men for runt o gjorde det när jag gifte mig förra gången för 18 år sedan, då sydde min mamma min klänning, den var faktiskt jättefin, men nu kan hon inte sy längre pga reumatiska fingrar och skumma ögon...) men ska dra med mig min blivande på en "prova-klänning-turné" snart. Jag är inte heller någon 34: precis, håller på att gå ner i vikt och hoppas jag kan landa på stl 44-46 när vi gifter oss. 

    Er save the date: Tycker den ser jättefin ut! Proper, stilren, klassisk.
    Är det guldfärg på kortet? Ser lite ut som grönt men det är nog bara min dator som visar så....

    Sitter o kollar lite på Panduro och ser att ett par saker där som jag vill ha är rea på plus att ett par andra saker finns bara ett fåtal i lager! Så det får bli en sväng t Panduro imorgon efter jobbet Tungan ute va synd! Flört hehe

  • Blivande Brud 2014

    hihi näää det är svart färg. Ja sa också till min sabo igår att: "ååå det finns lite saker på panduro jag skulle vilja ha". slutade med en shopping tur på 1500 kr... opppsssOskyldig

  • amerika

    Men alltså själva kortet, är det guld?

    Ja det är ju lätt att göra av med pengar.... Jag klickade hem grejor från myheart.se igår, de hade lite rea. Bl a hittade jag minigriffeltavlor som jag tänkte ha på buffébordet och skriva de olika maträtterna på.

Svar på tråden Balkan-tråden