• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Katarina skrev 2013-09-21 07:22:10 följande:
    Åh vilken fantastisk tråd! Jag undrar över vilken sida som är bäst om man vill kombinera två klänningar, kjolen från den ena och överdelen från den andra?
    Det beror helt och hållet på, men överlag är det väl Landy och Dino som är populära att använda och dom brukar vara bra :) Milly var väldigt populärt förut, men kom som av sig och är numera inte så välanvänt. Jenjen är ju många nöjda med, men jag vet inte hur dom är på att kombinera olika klänningar.
  • daniiel
    kajsa0318 skrev 2013-11-03 22:16:35 följande:
    Hej har du tips på något bra ställe där man kan titta på underkjolar med 2 ringar? ps klänningen jag fastnat för är gansak vid nertill. 
    Kolla på www.lightinthebox.com där har dom många underkjolar till bra pris :) Annars brukar det finnas på Ebay för en väldigt billig peng också :)
  • daniiel
    ansi skrev 2013-11-04 14:28:44 följande:
    Hej!
    Vilken superbra tråd, jag har försökt läsa in mig på det mesta men är lite osäker ändå nu när jag ska beställa :)
    Ska beställa den här klänningen: www.dinobridals.com/discount-store-2012-merma...

    Ska beställa Custom made men undrar lite om måtten, bör jag beställa exakt de mått jag har eller lägga till nån centimeter för att vara på den säkra sidan? Jag är lång, 175 cm så ofta blir saker och ting för korta för mig, men jag har tänkt ha platta skor eller max några centimeter klack...hur har längden varit på era klänningar? Har ni lagt till klackhöjden när ni beställt?

    Vill även ta bort bandet under bysten och inte ha några paljetter/pärlor osv, har efter mail med Dino förstått att jag ska skriva det när jag lagt min beställning, men vart gör man det? Kommer det upp nån ruta?
    Ska du ha snörning eller dragkedja? Ska du ha dragkedja, så rekommenderar jag att du lägger på någon cm, för det är generellt betydligt enklare att ta in en klänning lite än att lägga ut den. Det kan variera en hel del i storlekarna, vissa är små och andra stora i storlekeken. När det gäller längden, så brukar dom vanligtvis lägga på ca 5cm för klack. Längden, speciellt om man ska ha en spetskant nertill, är nästan det svåraste. Blir den för kort, så är det ju för kort. Blir den för lång, så kan det vara trixigt att lägga upp den utan att förstöra kanten nertill.

    Precis, skriv enkelt bara "No sash" och "No sequins". Något steg in i beställningen brukar det finnas en ruta för fritext där man kan skriva. Mitt tips är att dessutom, efter beställningen är gjort, kopier ordernumret och skriva ett mejl och påminna om ändringarna samt få dom bekräftade :)

    Lycka till! :)
  • daniiel
    xMariax skrev 2013-11-08 22:03:00 följande:
    Jag är sugen på att beställa denna klänning från jenjen:
    www.jenjenhouse.com/Ball-Gown-Strapless-Sweep...
    Men jag funderar på om jag kommer få på mig den!? Jag ska vara rakt på sak och säga att jag har för fet röv för att få upp vissa klänningar.. Vissa som jag skulle kunna ha på överdelen, men så har jag inte fått upp klänningen pga rumpan.. Jag funderar då på om jag kommer få på den utan att beställa 7 storlekar för stort för överdelen? Med tanke på att snörningen börjar så högt upp.. Hoppas någon förstår hur jag menar..Skäms 
    Det bör inte vara något problem alls att få på sig klänningen. Kan du inte kliva i klänningen, för att överdelen är för tight att dra över rumpan (vet hur det är, har också stor rumpa hehe), så kan du ta på dig klänningen över huvudet istället. Det funkar också, så fick jag ta på mig en av mina klänningar och det var inga problem :)
  • daniiel
    xMariax skrev 2013-11-09 11:29:53 följande:
    Vad skönt att höra! Jag hade det problemet i butik när jag provade pga att de som jobbade där sa att man Absolut måste kliva i den och dra upp den och inte tvärtom..
    Det är ju så man egentligen "ska" ta på sig en klänning, men det går jättebra att dra den över huvudet också. Man kan ju dock behöva lite hjälp att hålla koll på alla lager osv, men det går absolut att göra så :) Det är väl främst på själva bröllopsdagen, då många (alla?) fixar hår och smink före man tar på sig klänningen som det kan vara lite knepigare. Man vill ju inte förstöra varken håret, sminket eller klänningen. Det brukar dock gå bra om man har hjälp.
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-12-08 15:44:32 följande:
    Daniiel: va tror du om att kombinera klänningarna?? Satin topp och organza nertill? Passar tygerna ihop????
    Tygerna passar absolut ihop. Min klänning hade nederdel i tyll och överdel i organza. När jag sedan tog bort lagret med tyll, så blev det en satinkjol till organzaöverdelen och det ser inte alls tokigt ut :) Du kommer ju dessutom ha ett band i midjan, eller?, så övergången mellan tygerna kommer döljas. Annars blir det ju en söm i midjan och den kan synas lite extra om det är två olika tyger.

    Organzan är ju som sagt ungefär lika styv som tyll och så vitt jag vet använder sig Dino av en matt organza, som inte ser sådär glansig och billig ut, utan ser alldeles mjuk och lyxig ut. Be dom dock använda flera lager av organza i kjolen, för om det bara är ett lager över en satinkjol så kan det se lite.. tråkigt ut. Be dom att använda kanske 3 lager organza.
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-12-08 15:44:32 följande:
    Daniiel: va tror du om att kombinera klänningarna?? Satin topp och organza nertill? Passar tygerna ihop????
    Jo, en till sak att tänka på. En veckad överdel är enklare i organza än i satin. Satinet dom använder till brudklänningar är ju lite tjockare och kan vara svårt att vecka snyggt. Organzan, som är betydligt tunnare, gör sig bättre veckad. Då får man ju ett slätt lager satin under den veckade organzan. Något att ha i åtanke bara, att en veckad överdel i satin oftast inte får lika fina veck och känns och ser oftast lite tjockare ut.
  • daniiel
    TheBigS skrev 2013-12-06 19:11:26 följande:
    Jag behöver hjälp!!! Glad

    Jag vill ha en underkjol med stänger inuti så att jag kan få en "ball gown" klänning. Klänningen i sig är ganska bred redan med hur vet jag att kjolen passar till klänningen?

    Har tänkt att köpa denna klänningen:
    www.jjshouse.com/se/Balklanning-One-Shoulder-...

    Och någon av dessa kjolar:
    www.jjshouse.com/se/Kvinnor-Nylon-Nat-Golv-La...

    www.jjshouse.com/se/Kvinnor-Nylon-Golv-Langd-...

    Vill att klänningen ska vara stor och fluffig.
    Till den klänningen tror jag faktiskt att en underkjol med tre ringar kan bli bra. Det är som en klassisk ballgown, tre ringar, det ger bra vidd utan att bli alldeles för styvt och stelt. Tänk också på hur du vill göra sedan, när du tex ska sitta ner och äta en eventuell middag i klänningen. Vill du ha samma underkjol då? Vill du byta? Vara helt utan? För en underkjol liknande dom du kikat på kan, trots att ringarna inte är helt hårda såklart, bli väldigt krånglig och obekväm att sitta ner i.

    Det finns ju underkjolar med släp också, ifall du tänkt ha släp på klänningen. Det finns även underkjolar, för ballgown-klänningar, som är helt utan ringar och ger en bra vidd ändå. Det beror ju helt och hållet på hur du vill att klänningen ska se ut och kännas, vad som passar bäst.
  • daniiel
    madigun skrev 2013-12-08 18:34:50 följande:
    ni som beställt och fått era klänningar, hur mycket fick ni betala i tull och moms? 
    Det beror på hur mkt klänningen kostar och vad dom administrativa kostnaderna blir, det kan variera. Därför går det inte att säga att alla betalar tex 500kr i tull och moms. Man kan själv räkna ut ungefär vad man eventuellt kommer behöva betala.

    Räkna ut tull och moms
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-12-08 23:44:29 följande:
    Iiiiiiiiiiiiiih nu har jag beställt ännu en klänning :D Blev denna till slut: www.dinobridals.com/discount-store-elegant-ba... Jag tog den helt som den är, men med snörning i ryggen och med avtagbart band i midjan!!! Glömde skriva att jag vill ha flera lager organza :/ Behöver jag göra det???
    Jag tror att det kommer bli jättebra :) Det är en väldigt vacker klänning! Det du kan göra, är att ta ditt ordernummer samt en länk till eller bild på klänningen och skicka ett mejl och fråga hur många lager kjolen sys i. Då får du veta om du kanske behöver be om något extra :) Eller så litar du bara på att dom kommer sy klänningen bra :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill