• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    lillapia skrev 2013-04-06 10:08:14 följande:
    Ja det inkl frakt. 
    Det kostar 750 kr på svenska hos aliexpress och jag har beställt en klänningen där och jag tog vanligt dragkedja och det passar toppen men är sugen på ha en till reserv, två klänningen .
     Ja jag är beredd på att man kanske måste sy in så det kostar. 
    Därför är jag lite rädd att ta 300 dollar och tänk om man måste lämna och sy in då blir det ännu mer kostnad.
    Hmm.  
    Men då är det väl inga problem? Då är det väl bara att beställa den från aliexpress? :) Och i absolut värsta fall, så har du då en klänning redan. Är det från samma säljare?
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-06 14:29:57 följande:

    Hej daniiel! Jag har nyss fått hem denna underbara kinaklänning (Maggie Sottero Camden, om du minns att vi diskuterat den tidigare i en annan tråd). Klänningen är välsydd, fin kvalitet och passade perfekt :)


    Jag funderar nu över underkjol.. tror att originalklänningen har lite mer fluff nertill (utan att överdriva) och tror det kan vara fint. Behöver hur som helst en underkjol för att ge lite mer vidd, eftersom jag annars kommer att gå på klänningen/inte kommer kunna gå alls.. har du något tips på någon underkjol som skulle passa? Släpet är chapel train och tror figuren på klänningen är "A line" (?).


    Hej :) Vad fin den ser ut! Och ja, jag kommer ihåg :) Väldigt roligt att få se resultatet, speciellt när det ser ut att ha blivit väldigt bra. Jag skulle nog kalla klänningen en låg dropwaist eller hög mermaid, en fit and flare helt enkelt :) På bilden av originalet så har dom ju en underkjol och då har den mer vidd nertill. Jag tror att din klänning helt klart skulle bli ännu finare med en underkjol :) Då är ju frågan hur mkt volym du vill ha..

    Det finns ju flera underkjolar som skulle kunna passa, frågan är bara vilken som blir bäst. Sedan kan man alltid trixa lite med underkjolarna. Ställa om vidden på ringarna, flytta ringar, plocka bort ringar helt, klippa bort tyll eller sy dit extra tyll.

    Den här om du vill ha ordentligt med volym och släp på underkjolen också.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html

    Den här om du vill ha lite mindre volym, men fortfarande ha en med släp.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html

    Den här om du inte vill ha något släp på underkjolen, men ändå ganska mkt volym.
    www.lightinthebox.com/taffeta-a-line-full-gown-2-tier-floor-length-slip-style-wedding-petticoats_p509974.html

    Och den här om du inte vill ha släp och mindre volym.
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-short-flare-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406012.html
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-07 12:17:48 följande:

    Tack!! :) Men OJ, vad svårt.... Vad tycker du vore finast? Jag provade originalklänningen i butik men hade ingen extra underkjol på mig och jag gillade hur det såg ut redan då, så jag tror jag skulle gilla en underkjol med inte alltför stor vidd? Samtidigt är bilden pa originalklänningen riktigt fin också, men har ingen aning om vad det kan vara för underkjol på den bilden.


    Tror jag gillar nr 2 eller 3 bäst av länkarna du skickade, men jag är jätteosäker och är öppen för förslag! Vad tror du om släp på underkjolen? är det ringar i alla dessa kjolar? Kollade precis på originalbilden och det ser ut som att hon har släp på underkjolen, medan min klänning faller rakt ner där bak : kan inte bestämma mig vad som är finast dock! Det behöver ju inte vara exakt som på bilden..... hmmm


    Jag tycker nästintill alltid att en underkjol med släp är bäst till en klänning med släp. Jag tror nästan att nr.2, sjöjungfrumodellen med släp, skulle bli bäst till din klänning. Den ger nog ganska lagom med volym och ger även lite volym till släpet. Alla underkjolarna har ring/ringar, men dom går ju som sagt ganska enkelt att plocka bort om man skulle vilja :)

    Frågan är ju lite hur du ska göra senare under dagen, ska du ha samma klänning? Ska du ha släpet "utsläppt" hela kvällen? Vill du ha en sk. bustle och haka/knyta upp släpet?
  • daniiel
    sommaren13 skrev 2013-04-09 15:33:07 följande:
    Klänningen är den här:

     www.lilly.nu/Default.aspx?ID=988&ProductID=PR...

    Och dom ger förslag på den typen av underkjol...
    Det är en klassisk A-linje och jag skulle inte välja underkjolen som du länkar till ovan till den klänningen faktiskt. Den underkjolen är mer till en sk. drop waist eller fit and flare modell.

    Jag skulle nog hellre rekommendera den här underkjolen www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html

    Om du inte vill ha så mkt vidd i kjolen alls, och vill ha släp på underkjolen, så skulle du nog kunna ha den här underkjolen till www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html Den påminner mer om underkjolen från Lilly i formen.

    Vill du ha mer vidd, och ändå släp, så satsa på en sån här www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html

    Alla har ringar, men dom går att plocka bort om man skulle vilja :)
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-07 19:47:01 följande:
    Ber om ursäkt att jag inte svarat tidigare.

    Vissa klänningar har en ögla på undersidan släpet som man kan hänga runt handleden och på så sätt hålla upp släpet om man ska gå eller dansa. Annars finns det sk. bustle och det finns ju en mängd olika. Vilket som passar ens klänning bäst och som man tycker är snyggast, ja det varierar ju.

    boards.weddingbee.com/topic/diy-french-bustle-tutorial-lots-of-pics
    www.leanna.com/Bustle/Bustles.shtml
    www.projectwedding.com/wedding-ideas/bustles-for-your-gown
    www.heritagegown.com/bustle/









  • daniiel
    Skelleftetjejen - Nästan alla underkjolar har resårband i midjan och är ganska töjbara därav. Men då blir det mer som tex den här underkjolen www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-kapellet-tag-1-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67706.html Den har inte en sån bred kant upptill med stretch, utan det är ett resårband med kardborre i midjan. Den underkjolen skulle dessutom eventuellt kunna passa bra till din klänning. Om du vill ha mkt volym och vidd!
  • daniiel
    Skelleftetjejen skrev 2013-04-10 15:32:09 följande:
    Ska ta och kolla runt, men om nån vet av en underkjol, med inte allt för mycket puff och med släp, som dessutom är stretchig i midjan så säg till :)
    Missade det här inlägget, du vill alltså inte ha med jättemkt volym och puff :P Vad tror du om den här underkjolen då? www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html

    Synd att jag inte har kvar mina underkjolar, annars hade du gärna fått pröva :P
  • daniiel
    Skelleftetjejen skrev 2013-04-11 14:54:23 följande:
    Precis, släp på underkjolen är inte ett måste även om man har en klänning med släp. Jag hade släp på min klänning, men insydd underkjol utan släp. Det funkade. Och som sommaren13 skriver, om man vill kunna knyta upp släpet senare, så blir det inte bra alls om underkjolen har släp. Då kan man visserligen byta till en annan underkjol eller ta av sig underkjolen helt enkelt. Om man inte ska byta till en helt annan klänning, då spelar det ju inte någon roll.

    Jag brukar visa den här väldigt enkla bilden, på skillnad med underkjol, underkjol med släp och utan underkjol.


    Därför tycker jag att ju längre släp man har, desto finare blir det faktiskt med släp även på underkjolen, men det är absolut inte ett måste. Många har underkjolar utan släp också :)

    Underkjolarna är ju sällan väldigt långa, eftersom dom vanligtvis ska vara något kortare än klänningen. Det du kan göra är ju att köpa ett bredare spetsband (eller bara lite tyll) och bara sy fast för hand längst ner på underkjolen eller insidan av brudklänningen. För att förlänga den om du tycker den är för kort, klänningen alltså.
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-11 19:51:59 följande:

    Hej daniiel! Jag skrev till LITB angående underkjol nr 2 och frågade dem om de tror den skulle passa till min klänning. Fick detta i svar: This petticoat fits for a line dresses. If your dress has a train, the following one is recommended:
    www.lightinthebox.com/3-Bone-Hoop-Tulle-Weddi...


    Däremot fick jag inget svar på om den du och jag tyckte skulle fungera. Jag tycker underkjolen de rekommenderar verkar vara i samma stil som originalklänningen, men kommer det inte blir en jättestor klänning av det? Har svårt att föreställa mig hur det skulle bli. Av dessa två alternativ, röstar du fortfarande på den vi pratade om först? :)


    Ja, med den där underkjolen kommer du få ganska mkt vidd, klänningen kommer bli ganska puffig. Om du vill ha en mer full A-linje form, så ska du nog välja den. Jag tycker dock att din klänning, både på bilderna du lagt upp här och om man ska se till originalet, ser lite för snäv ut för att passa med en sådan, så jag tror nästan mer på den här www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html

    Om du nu skulle vilja ha lite mer volym och mer tydligt (och längre) släp på underkjolen, så tror jag på den här www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html som är mer lik den LITB tipsade dig om, förutom att den har tre ringar och den här har två ringar. Din klänning är enligt mig alldeles för snäv för att klara av tre ringar.
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-11 19:51:59 följande:
    Jag kan ju bara snabbt tillägga att vanligtvis brukar man använda underkjolar med tre ringar till stora A-linje klänningar och klänningar i "ball gown"-modell. Bara så du får ett hum om hur vidden på en sådan underkjol brukar vara :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill