• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    lillapia skrev 2013-05-16 14:36:04 följande:
    Hej, behöver er hjälp, jag har fått paket men jag vet inte om det är från aliexpress eller millybridal, för jag har beställt två ganska lika.
    Var kommer Millybridal från? 
    Hehe nu hoppas jag ju att du redan vet ;) Men Millybridal, precis som Aliexpress och alla andra sidor, är ju från Kina. Vilken stad osv, det vet jag tyvärr inte på rak arm.
  • daniiel
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-16 15:35:35 följande:
    Jag har hittat den klänning som är mest mig.. 
    Men nu e frågan om denna säljare är nån
    man vågar beställa ifrån.. Färgen på bilden
    är champagne men vet inte om jag ska välja
    den eller ta Ivory..

    www.dhgate.com/product/productdisplay.do?pid=... 
    Jag hade inte valt att beställa från DHgate, baserat på egen erfarenhet, men man kan ju ha tur :) Och vilken färg är ju helt och hållet upp till bruden själv ;) Man tycker ju olika och passar i olika. Har du beställt klänningen och vilken färg blev det isåfall? :)
  • daniiel
    PimPim83 skrev 2013-05-18 14:28:13 följande:


    Nu har jag fått bilder på min andra klänning från Landy. Har du något förslag på en underkjol som kan tänkas passa om jag känner att jag behöver ha en?
    Vad fin :) Du har inte hunnit få hem den än antar jag? Jag tror inte på en så stor underkjol under den är och jag vet inte, men jag skulle vilja behålla den lite "flygiga" känslan på klänningen. Förhoppningsvis har du redan hittat en underkjol som passar, men skriver ändå :P

    Jag hade nog valt något liknande det här (och plockat ut ringarna), beroende på hur mkt vidd du vill ha osv.
    www.lightinthebox.com/nylon-a-line-gown-2-tier-floor-length-slip-style-wedding-petticoats_p557164.html
    www.lightinthebox.com/polyester-fishtail-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406007.html
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-9309-_p165639.html
  • daniiel
    PimPim83 skrev 2013-05-21 13:03:33 följande:
    Tack för tipsen!

    Nej jag har inte fått hem den ännu. Den ska skickas från Kina när som helst så om någon vecka borde den komma. Känner att jag vill prova den först innan jag bestämmer mig för underkjol.
    Okej, vad spännande :) Ja, det gör du helt rätt i, att pröva den först :)
  • daniiel
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-21 15:38:15 följande:
    Nej, jag har inte beställt den än.. Det är en klänning som passar mig
    o jag har inte hittat nån liknande nån annanstans.
    Mycket dålig erfarenhet? På vad sätt?
    Du kan ju alltid skicka in bilder på den och få den uppsydd av tex Landy :) Jag vet inte om du redan sett, men här hittar du originalet www.rivendellbridal.com/titania.html

    Jag beställde två tärnklänningar från en säljare på DHgate och dom blev väl visserligen ganska bra, men jag beställde med axelband och fick utan samt att det var svarta tuschmärken på ena klänningen. Sedan beställde jag en brudklänning från en annan säljare och den blev väl också fin, men fick utan snörning, trots att jag beställde med. Klänningen var dessutom i ca två storlekar mindre än beställt. Beställde då en andra brudklänning från en tredje säljare och samma sak där, även den utan snörning och för liten. Där blev det en dispyt med säljaren och DHgate fick gå in och det tog ju ett tag innan det var löst. Då hade jag ca 6 veckor kvar till bröllopet och ingen klänning. Beställde då en från Dino och fick hem den på ca 4 veckor och den var jättefin :)

    Men eftersom det är så många olika säljare på DHgate, så finns det säkerligen dom som är väldigt bra också. Jag hade dock inte vågat chansa, utan hade nog valt ett lite mer säkert kort från början.
  • daniiel
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-21 15:38:15 följande:
    Jo, jag kan ju tillägga också att blommor på brudklänningar från Kina (som applikationerna på klänningen du kikat på) sällan blir bra. Oftast blir det väldigt plastiga, fula scrapbookingblommor som limmas på. Jag säger inte att det alltid blir fult eller dåligt, men enligt min erfarenhet blir det oftare dåligt än bra. Tyvärr.
  • daniiel
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-21 18:45:02 följande:
    Ok.. Men vad är priset om man skulle skicka in en bild
    på en klänning man vill ha o de kan göra den?
    Är det svårt att beställa från dem? 
    Priset varierar ju från klänning till klänning. Det beror ju på hur komplicerad den är, material osv. Man kan skicka mejl till dom och bifoga bilder på klänningen man vill ha uppsydd, så svarar dom med ett prisförslag om dom kan sy klänningen. Sedan får man ju då själv ta ställning till om man tycker det är ett rimligt pris. Vill man lägga en beställning, så hjälper dom till via mejlen. Det brukar inte vara svårt alls att göra en beställning :)
  • daniiel
    Pillan skrev 2013-05-21 19:39:48 följande:
    Nu blev det fel. Jag hittar på Landybridal men inte på dino och millybridal...
    Jag tror inte att dom har boleros, dom har inte haft det förut. Har du kikat på LITB eller Etsy? Om du inte hittar vad du är ute efter hos Landy :)
  • daniiel
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-21 22:26:58 följande:


    Vad för sorts underkjol passar till en sån här klänning?
    Knappt någon underkjol alls ;) En tunn och enkel, bara för att få ett fint fall på kjolen, inte för någon volym. Något liknande den här www.lightinthebox.com/taffeta-chiffon-a-line-2-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat-more-colors_p427984.html (fast i vitt då, finns att välja). Eller ännu tunnare.

    Om klänningen är ordentligt fodrad och är sydd i bridal satin 395 (tjockare satintyg som brukar användas till brudklänningar), så är det dock inte säkert att det behövs någon underkjol alls.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill