Inlägg från: Mandala |Visa alla inlägg
  • Mandala

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Sommaren 13. 


    jenniferochaugust skrev 2013-07-03 09:36:22 följande:
    Gå in på Pinterest och sök på "wedding hair" så kommer du att få massa inspiration! Jag har gjort en massa inspirationsmapapr och efter att jag kikat runt ordentligt så är jag 100% säker på vad det är för typ av uppsättning jag vill ha. Romantiskt, lite flygigt och "slarvigt" och gärna med fläta. Typ som bilden nedan:
    Det finns ju så många olika uppsättningar att välja mellan. Tänk också på vad du känner dig bekväm i, vad som är "du". Jag skulle till exempel aldrig känna mig bekväm i en stram och blank uppsättning, jag måste ha lite hår som faller ner i luggen.
    Håller med jenniferochaugust. På pinterest har jag också hängt länge och samlat på mig både hår, smink o allt vad som hör bröllopet till. Riktigt bra inspirationssida Mammamandala heter jag där om ni vill kika på frisyrer mm som jag sparat. Kan ifs tillägga att jag inte bestämt mig helt för exakt hur jag vill ha håret heller. Min syster ska göra mitt hår så vi ska snart börja provgöra frisyrer. 
  • Mandala
    confuzed86 skrev 2013-07-04 09:16:37 följande:
    Vi ska ha vitchoklad mousse och trädgårdsmousse samt kompott(gjort på olika bär)
    Låter gott med olika bär. Vi vill ha nåt fräsht som inte är så tungt efter maten (vi kör tårta efter maten istället för efterrätt). Smaker vi gillar är lime, hallon, passion, choklad (både vit o mörk), nån nötsmak/nougat, ja o mycket mer. Det är så svårt att välja bara några stycken.
  • Mandala
    Längtandsfull skrev 2013-07-04 10:25:01 följande:
    Jag har gjort mycket tårtor till bröllop och annat så jag vet endel om det =)
    Om ni vill ha något enkelt så skall ni ha glasscreme (marsankräm/grädde) och någon bärfyllning ex jordgubbar eller hallon.

    Den kombon är vanligast tycker jag..

    Sen är det vanligt med chockladmousse och någon bärfylning 
    Vi gillar inte grädde så därför tänker vi någon mousse. Men bärfyllning på något lager skulle också funka tror jag. Helst skulle man vilja provsmaka. Speciellt efter att provsmakade maten som vi inte alls gillade Känns tråkigt när maten inte blir vad man tänkt sig. Nu blir det lite tråkig mat istället.
  • Mandala
    Längtandsfull skrev 2013-07-04 10:38:27 följande:
    Jag avskyr grädde men gör endå alla mina fyllningar på grädde men det smakar absolut inte grädde..
    Bärfyllninen är på grädde men det smakar bara bär och det glasscremen som jag prata om smakar bara vanilj..

    Jag kan faktiskt tipsa om att använda grädde i fyllnngar annars är risker stor att tårtan blir välldigt torr och kompackt. Tro mig jag har provat allt...  
    Ja kom på nu att jag har gjort många egna med bla tobleronegrädde o det var ju grädde i o väldigt gott. Kan säga till dem att det inte ska vara ren grädde iaf, men visst sen vill vi att den ska vara saftig.
  • Mandala

    Här kommer en till som haft möhippa. Konstigt nog blev jag överraskad. Jag hade tänkt att jag skulle vara redo varje lör men hade fått för mig att det skulle bli helgen innan bröllopet. I fre.kväll skulle jag o en vän ut o springa men hon fick huvudvärk o kunde inte komma iväg så vi bestämde kl 9 dagen efter istället (lör). Det var riktigt varmt redan på morgonen så jag pysslade med lite tvätt sen var jag klar redan 8.40 och gick bort till henne. Stod utanför o väntade. Hon kom strax efter o sa att jag kunde vänta på baksidan o kika på hennes växter (brukar göra det). Där stod några vänner till och eftersom jag var tidig så hade inte alla kommit än. Men mitt solen på altanen hade de dukat upp champagnefrukost och dagen startade helt fantastiskt. Kände mig inte så jättefin i mina träningskläder och osminkad men men det fick jag ta. Sen med ögonbindel på åkte vi till en glassfabrik som min vän har. jag fick hitta på två sorters glass o döpa dem. Dessa ska sen vara med på bröllopet som vickning på senkvällen. Jättegod glass blev det måste jag säga.

    Därefter åkte vi vidare (ögonbindel på). Satt och väntade in några vänner o sen kom det en kille o tog på mig hatt, "höftsjal" kommer inte på vad det heter, som låter när man rör sig. Vi hade kommit till en karibisk dansklubb och fick en timmes dans. Superskoj men så svettigt och jobbigt. Det blev lite göra-sig-iordning-paus, vi duschade o snyggade till oss där vi började dagen och åt ost o kex. I väntan på att vi skulle komma iväg så fick jag ta på mig värsta snygga sjuksköterskekläderna (sexigaste kanske är rätta namnet). En stor spruta i hand med mousserande vin i. Det kom 4 grannmän in som skulle vara statister i någon fotosession. Otroligt kul men lite pirrigt. Jag har inte fått se fotona än men är sååå nyfiken. Det var 6 olika bilder som togs med olika rekvisita och bakgrund.

    Sen blev det en kväll med god mat. På restaurangen var det samtidigt en svensexa och mina vänner kunde inte låta bli att göra en grej av det så jag skrev en lapp " I dare you! " Sen körde vi tre utmaningar, tjejerna vann 3/3

    Oj vad långt jag skrev! Jaja jag ville bara berätta att jag hade en härlig dag. 


  • Mandala

    3 Augusti - Mandala - Jönköping
    3 Augusti - lillasofie - Västerås
    3 augusti - Mpta - Bollnäs
    10 Augusti - Längtandsfull - Göteborg
    10 Augusti - Gumemnuttan - Örebro
    10 Augusti - Karolajia - Stockholm
    17 Augusti - Aug 2013 - Enköping
    17 Augusti - sommaren13 - Stockholm
    24 Augusti - Alvstina - Helsingborg
    24 Augusti - Carina 10 - Österlen
    31 Augusti - viXan - Ängelholm
    31 Augusti - kj79 - Luleå
    31 Augusti - 1337Lise - Norrköping
    31 Augusti - jenniferochaugust - Stockholm


  • Mandala

    Tänkte skriva igår kväll att väderprognosen såg lovande ut för 3e aug med 27C och sol. Idag ser prognosen mindre kul ut, 18C och regn. Hoppas sååå på sol och lite värme. Blir så lycklig av det. Idag ska jag ut och se om jag hittar nåt fint paraply. Vill ha ett stort genomskinligt egentligen.


  • Mandala

    Måste fråga hur mycket snacks ska man köpa till festen? Hur mycket köper ni? Vi har 56 gäster, kanske inte att alla är kvar så sent men om man räknar till 45 kanske. Tänkte åka och handla nu ikväll.


  • Mandala
    confuzed86 skrev 2013-07-30 19:21:02 följande:
    Mandala: vi är 70 pers och jag tänkte köpa 3-3,5kg lösgodis och 5 påsar chips/ostbågar och salta pinnar typ 3 stora paket. Borde räcka känner jag. Vill ngn lägga till mig i listan?? Confuzed86 Kinna 17/8
    Godis köpte jag inte. Kanske jag/vi borde. Jag köpte 10 påsar chips a 300g, 2 kg jordnötter och 1 kg chilinötter. Sen har vi ett gottebord med ca 7 sorters minibitar av tex tryffel, mandelmasskaka o lite sånt. Vid 23-24 kommer vi ha wraps och glass (som jag tillverkade på möhippan i mormor magdas glassfabrik). 

    Får fundera på godiset...tack för ditt svar.
  • Mandala

    Nu så är vi äntligen gifta. Helt otroligt underbart och magiskt. Både jag och mannen förstår knappt att det kunde bli så bra som det blev. Det var riktigt hett, ca 30 C och kvavt. Vi gav oss ut för fotografering vid 13, vigsel vid 15 och sen hann vi med lite fotografering efter vigseln också. Vi anlände för skål och när vi sedan gick in för att börja äta brakade åskan och ösregnet loss. Under talen åskade det och det var sån perfekt tajming. Efter middagen när folket skulle sträcka på benen slutade det regna och luften blev lättare att andas i. Resten av kvällen fortsatte med party och var sååå fantastisk. Har fått en bild av vår fotograf redan idag för att bjuda på ett smakprov. 

    Fotograf Mikael Strandh



     
  • Mandala

    Tack alla ni! Jag kände också att bilden kändes levande, inte perfekt men ändå härlig. Vi stod ju i denna 30-gradia värme med gassande sol, varma vindar, ganska mycket vind som gjorde att håret o klänning blåste vilt åt alla håll


Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!