Inlägg från: Fröken Finemang |Visa alla inlägg
  • Fröken Finemang

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Sofia82 skrev 2013-01-23 22:17:58 följande:

    Fröken finemang:


    Vad tråkigt att du känner dig stressad över ekonomin runt bröllopet. Hoppas att du kommer få ett jobb och det lättar för er!


    Nu vet jag ju inte riktigt vad för arrangemang ni tänkt er, så tankarna nedan blir generella, men jag hoppas de kan vara till hjälp.


    Tankar kring det hela är i övrigt: Om ni inte skickat inbjudningskorten än, så kanske ni kan överväga att ha kuvertavgift? Då blir inte middagen så betungande. Betalbar är ju också vanligt och inget man tycker är konstigt som gäst. Det klart att man kan skära ner antalet gäster också, men överväg de andra alternativen med.Spara porto kan man göra genom att be släkt och vänner dela ut inbjudningar till de andra gästerna osv.. det finns många öppningar för att spara.


    I övrigt finns det kasnke personer i er omgivning som kan hjälpa till på olika sätt? Någon väninna kanske kan fixa ditt hår, finns dekorationsmaterial att låna av någon, bekanta kan hjälpa till i köket, osv. Försök tänka igenom hur ni kan göra saker så billigt som möjligt. Jag tror det kan vara bra att involvera närmsta släkten och vännerna i planeringen. De förstår ju säkert er situation och kan och vill hjälpa till med sina färdigheter och kontakter.


    Hoppas det löser sig på bästa sätt för er på eran dag!


    jag tror att jag kommit till dne delen i planeringen att det är naturligt att känna sig lätt stressad. Min sambo är inte stressad och jag tror att jag har en lösning så att det känns bättre i mitt huvud. 
    Jag räknar om spriten och har jag räknat för lite, ja då har jag, festen tar slut när den tar slut, kl 22 eller 02 oavset om det finns alkohol kvar eller inte.

    Vi kommer ha en betalbar, där vi tar en liten summa för det som går åt efter middagen, 
    vi har alla gäster till middag och all dryck jag räknat på till middagen kommer inte gå åt så då blir det fest dryck istället. så alkoholposten har sjunkit. 
    Min klänning blir ev billigare än jag räknat, brudbuketten också, även skorna till mig , tärnor och näbbar blir billigare än vad jag räknat med. vi nöjer oss med vår lilla (men relativt stora) högtalare där vi spelar från vår spotifylista, i den delen av lokalen, vi har mest "gammelt" fölk till gäster så dansgolvet blir inte så stort så musikpelarn kommer räcka. vi pyntar med dekorationer som redan finns och är inköpta.

    jag har tänkt på kuvertavgit men tänkt att nej, det ska vi inte ha, vi ska bjuda. Maten kommer bli billigare än jag räknat med och gästlistan kommer bli MAX 58, jag har räknat på 65, vilket gör att jag får loss en tusing redan där.  

    Som du ser så har jag fått tänka lite under det här dygnet... :) är betydligt lugnare idag. PLUS att jag vet att vi denna månad har kunnat spara undan det vi behöver och eventuellt lite till. Jag kommer be släktingar göra både det ena och det andra haha, å be att få det i bröllopspresent eller så..

    det löser sig! Ring har vi, det är ju EGENTLIGEN allt som behövs! Vi, vår familj, en ring och kyrkan bokad! :)

    TACK!! För peppet, det var väldigt skönt med lite vinklar på hur vi kan göra om inte planen håller =)
  • Fröken Finemang

    idag har jag börjat med våra inbjudningskort. Less is more är definitivt vad som gäller, men de blir "Heléne-iga", och det är det som betyder nått.
    Sambon har godkänt designen fast han hade en åsikt så vi får se om vi kan fixa det!

    bild kommer! :)

    (vi har skickat save the date kort, ås våra kommer gå ut lagom till min födelsedag- början av april.) 

  • Fröken Finemang
    lillasofie:Vet inte om man ska ha värsta trosorna som håller in, eller nån torsette (?) (typ korsette light) eller om magen helt enkelt får finnas där Vad ska ni ha för underkläder???
    jga kommer ha "värsta trosorna" :) 
    Sen kommer magen helt enkelt finns där iaf, men ändå :)
    det är bekvämast för mig =) 
  • Fröken Finemang



    Här är våra inbjudningar och kuvert. 
    Inbjudningarna kommer vara lite olika, men utgår från rosa kort och "av längtan till dig"- texten..
    Känns bra att va på g, hälften av korten kvar nu att göra.
    Har även börjat vika placeringskorten,,
  • Fröken Finemang
    Acire skrev 2013-01-31 20:56:39 följande:
    Vilka fantastiskt fina kort Fröken Finemang! Hur har du gjort texten, alltså har du skrivit för hand, stämplat eller gjort en datautskrift? Nästa steg för mig blir att köpa material till inbjudningskorten. Älskar att pyssla och har jobbat med grafisk design, men tror att livet med heltidsjobb och två små barn sätter stopp för alltför tidskrävande kort, så det får bli något enkelt. Fler som var på bröllopsmässan i Nacka? Jag beställde min vigselring där, men tycker annars inte det fanns så mycket att se. En tiara köpte jag förresten också.
    TACK!
    jag har stämplat, vägrar skriva för hand hahahaha,enkelt och lätt ska det vara när det ska göras flertalet. 
     inuti blir det en datautskrif

    kul m ring! 
  • Fröken Finemang

    dagens funderingar:

    Tårta? hur gör vi? Ska mamma baka? Ska vi köpa på ica? ska vi fortsätta med den plan vi har idag?

    Svärföräldrarna: alltså på riktigt, hur opepp får man bli? Jag har inte sett dem sen oktober.  Vi bor två mil ifrån varandra. 

    Fest eller middag? Fest eller middag? Eller? Vem hjälper till i köket?

    SÅ många funderingar.  

  • Fröken Finemang
    Makeupmyday skrev 2013-02-04 14:57:07 följande:

    Både sambon och jag lider av fruktansvärd scenskräck så det blir en nybörjarvals på sin höjd :) Kanske en tryckare om vi fegar ur riktigt, haha!!


     


    Har problem med en tillfrågad toastmaster/bestman. Han fick nån sorts psykbryt under hösten/vintern och svarar inte i telefon mera. Lätt jobbig sits vi är i. Visst folk kan ha det jobbigt och vi vill inte vända honom ryggen, men samtidigt behöver man ju någon man kan lita på och som är oss till hjälp, inte bekymmer..


    våran "bestman", svarade ja i juli, 
    sedan dess har vi inte hört nått ifrån honom.

    Känns bra.....

    SÅ jag vet ungefär hur du tänker, ni ska ha nån som ni kan luta er mot. ingen som lutar sig mot er. 
  • Fröken Finemang
    soderpling skrev 2013-02-11 08:26:55 följande:
    Dagens tråkiga nyhet:
    -Den blivande makens båda systrar kommer nog inte till bröllopet i Paris. Jag och den blivande maken är ganska irreterade över detta. Anledningen.... mellan raderna, snålhet. Båda är ensamstående och jobbar heltid.

    Dagens roliga nyhet
    -Flera vänner än vi trott kommer på bröllopet. De flesta har inte svarat men vi vet att det just nu tittas på flyg samt pusslas med barnvakter och semestrar så att de kan vara med.  
    Ev kommer även den blivande makens moster och ena kusin (vilket vi aldrig trodde när vi skickade inbjudan)

    Jag njuter av de den roliga nyhet och försöker ignorera den dåliga.

    Vill påpeka en sak nu. Vi vill inte ha presenter eller annat, utan vi ser det som en jätte fin present att folk bara är med och delar vår dag.
    om man gifter sig i Paris, tycker jag nog inte att man ska bli irriterad över att någon väljer att inte komma. 
    "trots" att de jobbar heltid och är ensamstående. man behöver inte ha så mkt över för det varje månad. det är ju en chansning som ni gjort, att gifta er utomlands..
    men kul att"otippade" gäster kommer! 
  • Fröken Finemang

    när vi i juli, bestämde oss för datum, så gick jag direkt hit o hittade härifrån till jenjenhouse, dör tog det 2 minuter så hade jag hittat min DRÖMKLÄNNING!
    som jenjen slutade tillverka.. alltså.. besvikelsen..

    IDAG! hittade jag den på ebay. för halva priset.
    Har nu mailat säljaren med frågan om de kan sy den i min storlek.
    Är bombsäker påa tt jag får ett ja till svar.

    GLÄDJEN jag känner nu, är total. TOTAL!{#emotions_dlg.flower} 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!