• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Elinjz
    Mandala skrev 2013-06-12 22:43:25 följande:
    Ja isf skulle det bli i festhäftet. Skriva hur vi känner gästen o sen något mer. Men jag tror det blir svårt att komma på något om alla utan att det blir för stressigt.
    Vi hade också funderingar på att göra så men insåg hur svårt och stressigt det skulle bli att komma på nått roligt om alla.
    Jag kommer ha bröllopsbingo samt statestik om våra gäster i festprogramet.  EX. 51% av våra gäster är män.
    27 % är vänner. osv.
  • Helipa

    Hej alla augustibrudar/brudgummar!
    Plötsligt har ytterligare en vecka gått och nu börjar stressen komma krypandes. Jag hade en bild av att det mesta skulle vara spikat och klart när vi hade två månader kvar för att vi skulle kunna pilla med alla smågrejer som logistik-schema, träffa hela brudföljet samlat och gå igenom vad som behövs göras och känna av hur mycket jobb de kan tänka sig att göra samt peppa lite :), göra dekorationer, göra vinetiketter, planera dukning, fila på bordsplacering, osv.

    Nu är vi snart två månader ifrån och vi har fortfarande inte riktigt klart för oss vad vi ska äta (hemmagjord buffé eller catering-buffé), vi har fått in bara fyra (!) OSA (sista datumet är den 1 juli),  vi har inga tärnklänningar, ingen to do-lista, frissa är inte fixat, smink är inte fixat, hotell är inte fixat, transport är inte fixat osv.

    Vi har visserligen klart några av de större punkterna som solist, kyrka, kläder till brudparet, blommor, alkohol, partytält, bord, stolar, porslin, glas.

    Men jag känner mig överväldigad.  Jag jobbar heltid hela sommaren fram tills bröllopsveckan. Sambon jobbar heltid fram till augusti. Jag måste hinna åka upp till mormor (malmö-gbg) som inte kan resa till bröllopet och är svårt sjuk och jag måste åka till pappa (malmö-sthlm) för att kunna få de pengar han sedan långt tillbaka har utlovat till bröllopet.

    Och sambon är inte särskilt engagerad. Han pratar aldrig om bröllopet såvida inte jag tar upp något. Han har noll koll på vad som behövs göras, och tar inte reda på det heller. 
    På lördag ska vi på bröllop och jag hoppas att det ger honom lite eld i baken. Jag är så sjukt trött på att det känns som att allt hänger på mig. 

     Hoppas inte att ni känner igen er utan att ni har mer koll på läget än mig.. 

  • SingingFantacia

    Hallå alla glada blivande brudar och alla ni som känner att det är tungt just nu.
    Jag fick äntlien veta vilken präst som ska viga oss. Vilket var ett glatt besked då vi fick en präst som vi önkat oss =)


  • Fröken Finemang

    vi har nu räknat på mat och dryck och kommer komma undan billigare än budgeterat. 
    I helgen köper vi de vinflaskor som vi tror kommer gå åt och veckan innan köper vi lite mera så vi kan lämna tillbaka det som ev blir över.

    på måndag är det "tårtmöte" och vi har fortfarande ingen aning om hur vi vil att de ska se ut! =)

    51 dagar kvar. 51!! 

  • Längtandsfull

    Tycker vi har koll på allt men endå är man såklart nervös och stressad =) Det som gör mig mest nervös och orolig är ekonomin. Det har dragit iväg massor samt att vi har lagt massor av 1000-lappar på bilen som gick sönder =( uch just nu saknar vi ganska mycket =(

  • Längtandsfull

    Är det någon som undrar nått över tårta så fråga mig så ska vi se om jag kan hjälpa er. Har det som hobbyverksamhet och har gjort endel bröllopstårtor.

  • sommaren13

    Idag är det 65 dagar kvar Och på söndag är våran o.s.a-dag. Vi har hittillls fått 9st nej tack. Får se om man kanske behöver påminna en del. Vi skickade inbjudan väldigt tidigt, för tre mån sen, så en del har väl glömt av den. Annars så händer inte så mycket, ska träffa fotografen den 26 juni. Nu går jag nog mest och väntar på att det ska bli augusti, för då ska vi göra alla vigselprogram och festhäften och köpa in alkoholen. Känns som om vi har koll på allting.

  • Längtandsfull

    Nu har vi varit och träffat prästen. Oj vad allt kändes verkligt nu när vi stod där i kyrkan. =) På tisdag åker vi till Tyskland=) Så dagarna fram till det är det att bestämma vad vi ska köpa som gäller. Det är verkligen inte lätt.

  • Helipa
    Längtandsfull skrev 2013-06-13 15:49:03 följande:
    Är det någon som undrar nått över tårta så fråga mig så ska vi se om jag kan hjälpa er. Har det som hobbyverksamhet och har gjort endel bröllopstårtor.
    Åh vad bra! Jag har fått erbjudande från en god väns svägerska om att hon kan göra bröllopstårtan eftersom hon brukar göra rätt mycket sugarpaste-tårtor på fritiden och enligt vännen ska tårtorna vara himmelska. 
    Vi vill ha en helvit tårta, väldigt enkel och klassisk, ev. dekorationer helst i riktiga blommor eller typ lite mer grafiska mönster (enkla, lite såsom Lomelinos tårtor). 
    Vad är rimligt att erbjuda som pris? Hon har inte själv sagt något pris och detta är första gången hon gör en bröllopstårta. Jag tycker det är jättesvårt att bedöma priset..
    Vi ska ha ca 60 gäster. 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!