Inlägg från: MissFannie |Visa alla inlägg
  • MissFannie

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hej alla brudar!


    Så roligt att läsa om hur ni andra planerar! och nu kan även jag sälla mig till gänget här :) Bröllopet blir 24 augusti utanför Helsingborg!


    Lokal, fotograf, liveband och klänning är bokat och klart! Första riktiga pysslet blir till helgen då jag och mina brudtärnor ska försöka knåpa ihop massa inbjudningskort och prova ut lite mousserande som sedan ska vara till brudskålen! :) Nu börjar det kännas att det är på riktigt!
    Tycker att det hela tiden fylls på på checklistan med saker att göra och det är så roligt att pyssla med bröllopsplanering! :D

  • MissFannie

    Soderpling- vad spännande med bröllop i Paris! låter underbart! :D

    Nu har jag och tärnorna pysslat ihop inbjudningskorten så de är klara! :D Tänkte höra med er andra augustibrudar när ni tänkt skicka ut era inbjudningskort? Jag har inte skickat ut save the date så vet inte riktigt när man bör skicka :S Är det för tidigt att skicka ut dom februari/mars?

  • MissFannie

    6 månader kvar (och lite till)! Helt underbart :D

    Så många tankar och funderingar på massa olika saker! Idag har fokus mest varit på lokalen och hur vi ska dekorera den. Dukar, blomdekoration, tyll, placeringskort och övrig dekoration för att få till den rätta känslan:)


    Frisyr har jag redan börjat fundera på, har hittat några bilder på några olika jag skulle kunna tänka mig. Har rekat lite hos olika frisörer och ska provklippa mig hos en jag tyckte verkade supertrevlig innan jag bestämmer mig helt :D viktigt att man trivs med frisören när hon ändå kommer vara med en ett par timmar på den stora dagen ;)


    Hur gör ni andra för att få till den där mysig-avslappnad-underbartromantiska-känslan i lokalen? Vad kommer ni lägga fokus på? :)

  • MissFannie

    Vi kommer att skicka/dela ut våra inbjudningskort så att alla ska vara iväg senast sista mars och vi har OSA först 20 juli :) men dom som redan har fått korten har tackat ja direkt än så länge :P nu blir det verkligen på riktigt!!
    Denna veckan ska vi försöka få menyförslag från cateringsfirman och sen ska vi ha vigselsamtal med prästen :D

    Är det fler brudar som ska ha vigsel utomhus??? Hur gör ni med musiken där? det är dagens kluring!

  • MissFannie

    Min fästman är engagerad men inte i den utsträckningen som jag är. Han bryr sig inte om exakt vilka vaser vi ska ha på borden eller hur mycket tyll vi behöver till lokalen :P vi är väldigt olika när det gäller planering överlag, hade han fått bestämma hade vi nog satt igång om ett par månader medan jag gärna är ute i god tid och tycker det är himla roligt att planera och göra list etc. :)

    Däremot så vill han vara med och ta alla de stora besluten och vi gör varsin to-do-list så vi hjälps åt :) tror det är ganska bra så kan man släppa en del av ansvaret också :) Håller med dig JennieG om att det är himla kul att bocka av på listan, jag har ett exceldokument där jag gör gröna rutor när det är klart :D

    det där med ekonomisk panik känner jag igen! det får jag också nu och då och undrar om vi gör rätt som lägger så mycket pengar på bröllopet och där är fästmannen den som driver att vi ska lägga ännu mer :P

  • MissFannie

    JennieG - jag kan absolut dela med mig av den om du vill men den är väldigt specifik till just vårt bröllop med alla små detaljer osv :P Sen är det egentligen budgeten jag har i excel och checklistan/planeringen i word. Vill du ha en stomme till planeringslista så kan jag rekommendera denna sidan; http://www.vigselguiden.se/tag/brollopsplanering/ den tillsammans med bröllopstorgets planeringslista har jag byggt min egen på.


    Men vill du ändå ha min budget eller planeringslista så kan jag maila de till dig om jag får din mail :)

  • MissFannie

    brud20130817 - gå på magkänslan! vilken ring vill du ha på ditt finger? vilken är mest du? :) den med nedsänka stenar är mest jag, så den hade jag valt, men det är ju du som ska trivas med den :)


    Amandizzen- grattis till graviditeten! :D


    idag har vi haft vigselsamtal med prästen! så mysigt och så nervpirrande :D så nu har vi ett hum om hur själva vigselakten kommer att vara, ska vi bara hitta en fin kärleksdikt (har någon något bra förslag på sida där man kan hitta bra dikter?!) och bestämma hur musiken ska se ut.. :D såå roligt med bröllopsplanering! <3

  • MissFannie

    Du behöver inte känna stress! Prästen är en vän till familjen så det var därför vi hade samtalet redan nu :D

  • MissFannie
    Augusti13 skrev 2013-02-22 14:51:40 följande:
    haha phu, det känns skönt ;) Får jag fråga vad man pratar om under ett sådant samtal? Är det särskilda frågor man bör tänka på innan?
    Man går igenom hur vigselns upplägg ska vara, vilka textvarianter man vill använda, musik/psalmer, bibelläsning om man vill ha det osv. vi gick även igenom ungefär hur vi vill att det ska sägas och egna löften eller färdigskrivna och så :) så mysigt! Nu kände vi ju prästen så det blev inte så många frågor om hur vårt förhållande är och om vi tänkt på framtiden osv, annars har jag hört att man även kan diskutera de sakerna :) Tror det är bra att fundera lite över vilken musik man vill ha annars ta det som det kommer! :)
  • MissFannie

    Vi ska träffa en cateringfirma nu på tisdag så får vi se vad dom kan hitta på för gott åt oss, vi har också en rätt stram budget så antingen ska vi se om dom kan ordna 3-rätters till det priset, annars får vi gå på buffé och se om vi kan ordna förrätten själva :D


    men ett beskymmer jag har är att jag inte hittar några bra billiga(!) dukar till runda bord a 150cm diameter. någon som har tips på var man kan hitta detta?! gärna så billigt som möjligt :P

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!