• ullis

    Brudar Västmanland 2013

    Halloj!
    Vad kul med massa brudar brudar från Västerås! Jag ska gifta mig i Barkarökyrka 8 juni! :) Bokad och klart idag, jätteskönt!

    Har ni börjat planera maten, tårtan? Vi har väl en cateringfirma som vi har fått rekommenderat, någon annan som har tips på någon bra cateringfirma/restaurang eller konditor?

  • ullis

    just ja servettringar, ännu en grej att skriva upp på "att göra listan"... =P

    Va bra att maten verkade bra därifrån, vi tänkte också anlita dom men har ännu inte provsmakat. För våran del blir de nog varmrätt + dessert och tårta. Eller har man både desert och tårta? :) fast å andra sidan kan de väl aldrig bli för mycket av sötsaker!
    Får jag bestämma blir de någon sorts chokladtårta, förmodligen från systrarna eriksson där kunde man visst komponera hur man ville.

  • ullis
    emzerus83 skrev 2012-09-14 20:05:58 följande:
    Ja man kommer liksom på mer o mer saker allt eftersom som man vill ha :)

    Självklart kan ni ha både dessert o tårta...som du skrev sötsaker går ju liksom alltid i :) Annars har ni tårta som dessert o har en förrätt istället... bara en tanke?

    Chokladtårta låter riktigt gott! Jag älskar choklad... skulle nog kunna tänka mig någon mörk chokladbotten på vår tårta, sen vitchokladmousse o nå fruktmousse...tex passionsfrukt eller blåbär eller nå sånt... Hallon ska vara gott säger de men det tål tyvärr inte jag :(

    Har ni bokat frisör o makeup ännu eller ska ni göra själva?
    de är en bra idé, svårt de där med maten, finns så mycket att välja på =P

    moussetårta lät verkligen gott! :) de va ju synd att du va allergisk mot hallon, de passar ju annars väldigt bra ihop med choklad.

    jag lär ju boka frisör och makeup, men jag har ingen om var...har typ gått till olika frisörer varje gång jag ska klippa mig =P tar gärna emot tips på bra frisörer och sminkställen! :)

    har just insett att fotografen kommer att bli svindyr! hur tänker ni göra?
  • ullis
    emzerus83 skrev 2012-10-08 18:53:45 följande:
    Har köpt vigselring :) Här är den:


    Har en slät vitguldsring som förlovningsring.
    Köpte den på Albrekts Guld där M2b blev medlem när han köpte förlovningsringarna, och nu fick han en 30% rabatt så då passade vi på :)

    Har även hittat smycken som jag vill ha o dessa ska min syster göra egna kopior på... så även där kommer jag undan lite billigare :)

    Hur går det i planeringen för er?
    Vet ni vad ni ska ha för musik under vigseln o som första dans?
    Superfin ring verkligen! Jag har köpt en nästan likadan ring, fast utan den stora diamanten i mitten och princess-slipade diamanter :)

    Planeringen går frammåt iaf, klänningen är köpt, tårtan och maten är provsmakad och ringen är beställd. Musiken har vi faktiskt inte funderat så mycket på än, det blir ingen som sjunger iaf, och inget liveband på festen. Ska försöka få blivande maken att spela piano under vigseln :)

    Hur går det för dig då?
  • ullis
    emzerus83 skrev 2012-10-14 16:36:21 följande:
    Tack!! :)

    Vart beställer ni tårtan o vad är det för smak på den?

    Gifter ni er borgerligt eller i kyrkan?
    Vi gifter oss borgerligt o min kompis man kommer spela gitarr o sjunga under vigseln. Som ingångslåt har vi bestämt oss för Marry me- med train. Utgång funderar vi lite på Simply the best med Tina Turner...sen kommer vi ha en låt under cermonin också... den har vi inte bestämt ännu...

    Under festen kommer vi ha en bekant som DJ... kommer bli bra hoppas vi!
    Vi beställde från Systrarna eriksson, en Chocottatårta - cokladtårta fyld med vaniljpannacotta och cokladmousse (den godaste tårtan jag ätit!)

    Vi gifter oss i kyrkan, Barkarö kyrka. Det kommer säkert att bli jättebra! extra kul när de är nån man känner som kan spela under själva vigseln. =) Jag skulle vilja få in Cascada- every time we touch och Agnes - all i want is you, men jag vet inte hur =P
  • ullis
    Mickilina skrev 2012-10-24 20:20:58 följande:
    Hej!
    Jag är helt ny här på bröllopstorget och såg precis den här tråden. Vilken trevlig tråd!

    Jag bor i Västerås men kommer från Köping där jag och min sambo ska gifta oss  8e juni i Köpings kyrka.

    Vi håller just nu på  att kika på fotograf. Hur har ni tänkt ang att få bilderna  digitalt eller inte? Det verkar vara lite olika mellan olika fotografer hur de gör. Det känns ju roligt att ha möjlighet att själv pyssla och knåpa lite med bilderna, ex  vis göra någon scrapbook eller dylikt och då underlättar det ju om man får bilderna digitalt..

    En annan sak vi funderat på är att vissa fotografer inte har studios. Hur löser man då porträttfotograferingen om det regnar på den stra dagen? Det känns ju viktigt  vid valet av fotograf så man inte står där...

    Någon som har någon erfarenhet av fotograf Henrik Mill? Eller tips på fler?
    Hej!
    Vi hade också tänkt mycket angående att få bilderna digitalt eller inte. Men vi valde till slut en fotograf där man kunde få x antal bilder digitalt. För att vi antog att den närmaste släkten kanske ville ha fler bra bilder förutom tack-kortet, och att skicka efter bilder från en studio kostar i de flesta fall rätt mycket. Jag har fått en känsla av att de större fotograferna oftast tar ett sjukt överpris, bara för att det är bröllop....

    Våran plan B om det regnar vid fotograferingen är väl att vara i kyrkan eller i festlokalen, inte lika kul men men :P
  • ullis

    Halloj!
    Det börjar gå framåt för oss också! Ringar, klänning och mannens kläder är köpta. Injudningskorten är skickade, ev. skickar vi nån till i veckan :)

    Vi tänkte köpa blommorna från blomgaraget, men om euroflorist i Igor är bra kanske det är värt att gå dit och kolla!

    Är det någon som tänkte åka till Eskilstuna imorgon på bröllopsmässan?

  • ullis

    Nu är jag också gift! 8 juni i Barkarö kyrka, det kunde inte bli mer perfekt! Blev mycket bättre än vad vi kunde förställa oss!



Svar på tråden Brudar Västmanland 2013