Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Här är en riktigt amatör-bagare med ett extremt enkelt "recept" på snabba bullar/bakelser som dock är väldigt goda :)



    Man behöver:
    Smördeg
    Valfria Bär (på bilden hallon/blåbär/björnbär)
    Strösocker

    Hur mycket av varje är helt och hållet upp till var och en.

    Man tar fryst smördeg och delar i fyrkanter, sedan skär man ca 0,5-1cm från kanten runt om hela fyrkanten, dock inte genom hela platta, utan bara genom halva. Jag brukar blanda bären med socker och sedan lägga de i mitten av fyrkanten, innanför där man skurit. Sedan gräddar man i mitten av ugnen, så länge och så varmt som det står på paketet till smördegen - tills de blir gyllenbruna.

    Jag brukar servera med tex en klick grädde, glass eller kesella. På sommaren är det gott att göra med jordgubbar och rabarber och servera kesella blandat med rivet limeskal i till :)

    Nu är det jul och vi hade planerat massa julbak, men vi är väldigt sjuka här hemma, så det blir inget sådant. Det enda vi orkat göra är små marsipanfigurer :)


    Är det någon som har ett väldigt enkelt recept på gott julgodis som man skulle hinna göra innan julafton kanske? :)
  • daniiel

    Jag som hade tänkt hinna baka massor i sommar, men icket. Det blev tre ynka bakdagar för min del.

    På nationaldagen tvärkom jag och dottern på att vi skulle bjuda morfar (min pappa) och pappa (maken) på tårta för att dom var så duktiga på att tapetsera. Vi gjorde en kycklingsallad och en tårta med banan och jordgubbar i och chokladmousse utanpå :)



    Sedan, vad är midsommar utan jordgubbstårta? En klassisk gräddtårta med jordgubbar och vaniljkräm med vit choklad inuti. Jag väntade dock med att spritsa grädden till efter middagen och det var så varmt i köket att det var nästan omöjligt. Tyvärr. Det såg inte alls så trevligt ut som det brukar göra, men god var den :)


    Och en sen kväll under juli kom jag och dottern på att muffins, det skulle kanske vara gott? Vi gjorde chokladmuffins med chokladbitar i och en regnbågsfärgad typ smörkräm ovanpå :)


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-08-26 17:19:14 följande:
    Det såg gott ut daniiel 

    Tipsa gärna om receptet på brödet och hur du gjorde regnbågssmörkrämen (jag har en teknik själv, men alltid bra att höra hur andra gör) Glad 
    Tack :)

    Haha jag satt just och försökte leta fram receptet till brödet. Blev så sugen på att göra det igen :) Lägger in det när jag hittat rätt :)

    Jag har tidigare typ "målat" insidan av spritspåsen och lagt i vit smörkräm och sprisat. Det blir ju dock lite mer randigt. Nu färgade vi smörkrämen i olika färger och la ner den med sked i spritspåsen för att försöka få plats med alla fyra färgerna brevid varandra. Lite knepigare, men jag tycker det blev finare :) Med en bättre kräm och större tyll skulle det bli ännu bättre :)
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-09-09 14:20:27 följande:
    Den här...
    Tror jag köpte den på kakburken, men kan ha varit någon annan stans också

    ">

    " target="_blank">

    Cakemaker skrev 2013-09-09 13:54:53 följande:
    Jag har inget emot att göra samma :) Man får bättre teknik gång för gång men utssenedet blir alltid det samma på en sån här "enkel" design. Sen finns det ju vissa grejer jag helst inte gör fler gånger för att det var tråkigt/pilligt/galet tidskrävande men jag gör det ändå...är ju bra att öva ;P Ska göra Babblarna (barnfigurer) 2 gånger här framöver och dom har jag gjort 2 gånger tidigare...inte det roligaste. Funderar på att sluta göra dom då det är så lätt att dom går sönder om man inte monterar dom direkt på tårta
    Praktiskt :) Man skulle haft en sån här dock

    ;)
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-09-09 14:41:24 följande:
    Haha ja om man bara hade plats och råd så Skrattande
    Äh, vadå.. man får ta sig plats och råd! haha Nej, men det ser så enkelt ut.. svipp schvop.. så var det klart. Jag älskar att kika på serien "Cake Boss" och där har dom ju jättestora såna där, för dom gör ju så stora tårtor, och det är ju det enklaste och snabbaste steget i hela processen när man har en sån där maskin :P
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm