• Julibrud 2014

    GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)

    Jag är ny här på bröllopstorget och har just börjat spåna på inbjudningarna. Vårt färgtema kommer att vara havsinspirerat, alltså olika nyanser av blått, grått/silver och eventuellt sand. Nu när jag testat fägerna ihop på några olika designer är jag dock rädd att det ser lite för "det blev en pöjk" ut. Vad tycker ni andra här? Ser det ut som en inbjudan till ett bröllop eller till ett dop?Jag har även gjort några kuvert av strukturtapet. Själv tycker jag att de känns lyxiga och ser lite orginella ut, men min m2b associerar strukturtapet med något tråkigt, och det vill man ju inte att gästerna ska tycka. Det är möjligt att det bara är att han sett omvantlingen från tapetrulle till kuvert som gör att han känner så. Så åter igen, vad tror ni? Jag behöver lite åsikter :)   

  • Julibrud 2014
    meandmylove skrev 2013-11-06 19:04:06 följande:
    Jag har problem med att ladda upp bild från telefonen. Men jag kunde få in den i mitt bildgalleri! Den är döpt till julibrud2014. Silversprayade snäckskal som dekor på borden :) dessa kan man ju ha genomgående i bröllopet! På inbjudningar, använd dem som placeringskort (skriv fint med kalligrafipenna på snäckan, dekorera borden bablabla
    Vad gulligt av dig! Tyvärr kom jag inte åt dina bilder, fick ett meddelande om att jag saknade behörighet, men jag förstår idén :) Snäckskal kommer nog att leta sig in i dukningen på något vis, och det är alltid bra att ha alternativ!

    Jag använde den här mallen till kuverten, men det finns förstås en massa andra för kvadratiska kuvert etc. Jag skrev ut mallen på ett A4, modifierade det lite så att alla sidor var helt "raka" (det är en liiiiiiiten liten vinkel som annars inte syns förrän man lägger den mot en kant). Klippte ut den modifierade mallen i papp, sedan var det enkelt att massproducera då man kunde göra en massa på rad!

    Myntet ligger bara på kuvertet för att tynga ner öppningsfliken för kortet som skuggade ;) Borde tänkt på att lägga det lite off-centre så att det framgick bättre. En snäcka hade nog varit fint, men tror du inte att risken är stor att de går sönder på posten?
  • Julibrud 2014
    meandmylove skrev 2013-11-07 07:18:12 följande:
    Julibrud2014; bilden jag försökte visa dig var massa snäckskal och mossen skal som spraymålats silvriga. Det hade säkert passat ert tema jättefint! Kanske hittar du någon plattare snäcka alternativt ett musselskal? Annars kan man ju vardera kuverten men det kanske är lite mycket eller om alla gäster bor i samma stad åka runt och dela ut breven (då slipper du dessutom porto) :D
    Hmm, det kanske hade vart ett alternativ, ett par månader kvar tills inbjudningarna ska iväg så jag får lura på det :) Tack så mycket för alla tips!
  • Julibrud 2014
    Emmieinwoonderland skrev 2014-02-06 00:45:41 följande:
    Jag bara älskar den här tråden! Samlat många idéer! Vi ska gifta oss 17/5 och våra pyssel är i full gång! Men jag vet inte riktigt hur jag skall utsmycka våra bord.. Vi har blått, silver, vitt och lite svart som våra färger. Vi kommer ha vita dukar med cobolt-blå organza löpare. Men jag vet inte vad jag skall ha för ljusstakar? Vi kommer ha ca 14 bord och jag vill kanske inte lägga en hel förmögenhet heller samtidigt som jag gärna vill ha en pampig touch i silver ... Någon som har någon ide? Skall lägga ut bilder på mina pyssel sen också?
    Jag vet inte vad du räknar som förmögenhet men några väldigt billiga och silvriga detaljer är ju exempelvis att placera ljushållare och dekorationer på uppochnervända cd-skivor, de blänker och reflekterar ljuslågor fint. Aluminiumfolie är ju enkelt att arbeta med och det går att göra mycket av, varför inte vira runt stående hjärtan gjorda av ståltråd eller ngt som passar ert tema. Annars så går det ju att köpa krom eller silverspray och gå lös med på det mesta Konservburkar kan man också göra mycket fint med, men de kanske snarare ger en vintagekänsla än en pampig touch, jag vet inte... Men lycka till! Är nyfiken på att se bilder på det du hittills har gjort!
  • Julibrud 2014

    Glytten skrev 2014-02-06 16:54:19 följande:


    Ebbus, ja, så enkelt är det.. bara du har en form som håller spetsen uppe.. typ toarullen, sen bör det få stå och torka ett dygn ungefär. exakta delar kommer jag inte ihåg, googla sockerstärkelse så dyker det säkert upp något!
    Jag fick inspiration härifrån och testade också att göra en servettring so matchade våra inbjudningskort :) Googlade fram en sockerstärkelse gjord på hälften vatten och hälften strösocker, socker lag alltså. Visst blev spetsen hård, men det var ett jäkla jobb att få loss den när den torkat, och då använde jag ändå en glasburk för att den hade någorlunda glatt yta. Ska testa en stärkelse med florsocker också och se om det blir mindre klistrigt. Och kanske att göra dem runt en rulle bakplåtspapper istället. Så här blev det i alla fall!

  • Julibrud 2014
    K och T skrev 2014-02-16 14:44:01 följande:
    Jättefina servettringar! Funderar också på att göra sånna. Var har du köpt din spets? Hur bred är den?
    Köpte den på e-bay (av försäljaren ming209209 om nedanstående länk inte fungerar). 2$ för 10 yards, alltså ca 9 meter, minns inte hur lång leveranstid det var. Den är ungefär 4.5cm bred. Jag tycker färgen är ivory men dom kallade den beige (om du nu är ute efter samma färg så är det alltså beige och inte vit när man anger färg i beställningen).

    www.ebay.com/itm/10-Yard-Embroidered-Net-Lace-Trim-Ribbon-8-Color-Select-F-325-2-/271287033787
    Mintur skrev 2014-02-15 16:58:29 följande:
    Hej :) Har kikat runt lite och tänkte be er om förslag . Vårt tema ska vara film , tänkte ha biobiljett som placeringskort , frågan är vad vi ska ha för hållare , pysslar gärna själv men det får inte bli för dyrt. Har inte bestämt dukning än men vill gärna ha en färg som går igen oxå kkse både på inbjudning och dukning. Tyckte förslaget med virkade dukar som man doppar i sickerstärkelse lät gulligt , då skulle man kunna ha rosa band runt ? Att ha ljus i alltså , och typ discokulor som nån gjorde till barnkalas ? Då blir temat silver, rosa och spets/ virkat ? Too much ? Behöver verkligen hjälp !!! Det viktiga är film tema och det känns som man följer det med diskokulor och massa ljus på borden ?
    Nu var det förvisso inte det du frågade efter, men min första tanke när jag läste temat film var att man kunde duka med en svart löpare på vit duk och klippa ut fyrkanter på rad längs kanterna på löparen, så att det ser ut som en gammaldags filmrulle. Vill man vara extra ambitiös och matcha med ert färgtema kan man ju sy på rutor av olika färger, alltså som bildrutor på en filmrulle. En idé bara...
  • Julibrud 2014
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-16 20:57:59 följande:
    Köpte den på e-bay (av försäljaren ming209209 om nedanstående länk inte fungerar). 2$ för 10 yards, alltså ca 9 meter, minns inte hur lång leveranstid det var. Den är ungefär 4.5cm bred. Jag tycker färgen är ivory men dom kallade den beige (om du nu är ute efter samma färg så är det alltså beige och inte vit när man anger färg i beställningen).

    www.ebay.com/itm/10-Yard-Embroidered-Net-Lace...:X:eRTM:US:1123
    Mintur skrev 2014-02-15 16:58:29 följande:
    Hej :) Har kikat runt lite och tänkte be er om förslag . Vårt tema ska vara film , tänkte ha biobiljett som placeringskort , frågan är vad vi ska ha för hållare , pysslar gärna själv men det får inte bli för dyrt. Har inte bestämt dukning än men vill gärna ha en färg som går igen oxå kkse både på inbjudning och dukning. Tyckte förslaget med virkade dukar som man doppar i sickerstärkelse lät gulligt , då skulle man kunna ha rosa band runt ? Att ha ljus i alltså , och typ discokulor som nån gjorde till barnkalas ? Då blir temat silver, rosa och spets/ virkat ? Too much ? Behöver verkligen hjälp !!! Det viktiga är film tema och det känns som man följer det med diskokulor och massa ljus på borde
    Kanske bör nämna att det inte är bomullsspets. Den är betydligt tunnare än vanlig virkad spets. Det blev finare på korten tyckte jag, men jag trodde först inte att det skulle funka med stärkelsen. Men efter lite exmprimenterande så gick det bra att göra dem runt en papprulle (som det varit plast-eller aluminiumfoli på) som jag täckte med bakplåtspapper. Jag rullade alltså in papprullen i bakplåtspapper och fäste med ett par gummiband, sedan doppade jag spetsbanden i sockerstärkelse, virade runt rullen och lade i ugnen på 50 grader i någon timma, drog ut papprullen först och lossade sedan servettringarna från bakplåtspappret. Pilligt men förhållandevis smidigt jämfört med att försöka lirka av servettringarna från något som behöll formen, typ en glasburk som jag testade först...
  • Julibrud 2014
    Mintur skrev 2014-02-16 22:37:42 följande:
    Julibrud : tack så mycket !!!! Det var ju en jättebra ide åååh vill duka nu !! Vita dukar har jag redan , men svarta löpare ...... Ser det billigt ut om man tar svart pappersduk å klipper i ? Känns inte kul å köpa nya löpare å klippa i dom :( Vi blev båda alldeles till oss över iden :)
    Bara roligt att kunna hjälpa till :) IKEA har 150cm brett svart tyg som metervara för 69kr/metern. Det går ju att klippa på längden i typ fyra delar (eller hur breda man nu vill ha) så blir det inte så jättedyrt. Risken med pappersdukar är väl att man riskerar att skrynkla till det när man ska klippa i det, men test på något annat både tyg och papper först så märker ni vad som blir bäst. Lycka till :)
  • Julibrud 2014
    Julibrud 2014 skrev 2014-02-16 22:52:51 följande:
    Bara roligt att kunna hjälpa till :) IKEA har 150cm brett svart tyg som metervara för 69kr/metern. Det går ju att klippa på längden i typ fyra delar (eller hur breda man nu vill ha) så blir det inte så jättedyrt. Risken med pappersdukar är väl att man riskerar att skrynkla till det när man ska klippa i det, men test på något annat både tyg och papper först så märker ni vad som blir bäst. Lycka till :)
    Nej den var mörkgrå den jag tittade på förresten. Den svarta dom hade, DITTE, var 140cm bred och kostade 19kr/metern, ännu bättre!
  • Julibrud 2014
    Mintur skrev 2014-02-16 23:23:51 följande:
    Hittade på celebration.se 45 cm bred 15 m långt typ 150 kr , filmrulle löpare .... Råkade , letade tips till att göra filmklappa för att hålla placeringskorten . Dom däremot var jättedyra 30 kr för 1 behöver 55 st . Fattar inte riktigt hur jag skulle kunna göra dom , kkse gips men tror d blir svårt , trä .... För lätt ?
    30kr för en enda låter lite väl saftigt kan jag hålla med om, men det borde ju gå att göra själv. Det som krånglar till det är väl om du är noga med att ha klappan uppfälld. Annars tror jag att det skulle gå utmärkt att göra i trä. Bara att köpa någon trälist och kapa till i lagom stora bitar, måla svarta och (om du vill slippa att måla de vita detaljerna på varje) skriva ut en massa svart-vita filmklappor på vanligt eller något tjockare skrivarpapper och limma på. Själva hållaren är ju bara att böja till i ståltråd. Om du tycker att det ser för hemmagjort ut så kan du alltid lacka dem en 50/50-blanding av trälim och vatten så får de en snyggare finish!
  • Julibrud 2014
    Mintur skrev 2014-02-17 20:44:13 följande:
    Alltså .... I lavv ju , fan va duktig ni är !!! Supertack :) Ska kolla hur svårt d är å göra annars så blir d 6 för 145 :) vi ska ha 55 st så d blir en slant . Men absolut bättre än 30 kr :)
    Här har du 60st inklusive frakt för 90$, det är ju mindre än en tia per styck, det är ju överkomligt.

    www.amazon.com/FavorWarehouse-FC-5346-Clapboard-Placecard/dp/B000VOP97Y
  • Julibrud 2014

    Efter mycket pyssel är våra inbjudningar klara Dessa ska skickas i kuvert vikta av samma strukturtapet som sitter på utsidan av korten (under det blå pappret),. Kuverten försluts med ett sigill med samma monogram som i nedre högra hörnet i bild 3 (syns lite dåligt då det stämplat i silver som blänker litegrann, men det är ett H och G i samma font som våra namn i inbjudan).

Svar på tråden GE MIG BILDER! På ert pyssel inför den stora dagen :)