Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Minuz skrev 2012-08-21 09:11:53 följande:
    Chicita - just det om jag bara ska göra en mintmousse till som du sa elelr kanske ska prova med after eight och ge till gubben och se vad han tycker. Lingon? Vem vet det kanske är supergott. Kanske borde prova det med.....

    Vad passar mer till päron?
    Jag skulle helt klart ha gjort som så här att jag skulle bakat tårta nr 1 igen (fast så liten du bara kan, nästan i muffinsform) och sen gjort några skålar med annan fyllning som skulle kunna funka till, så man kan få känna smakerna ihop.

    Jag vet inte vad som mer kan gå ihop med päron och vit choklad när du nu inte får ha mörk choklad i tårtan.
    Men hallon kanske kan funka?
    Du kan ju använda den vita chokladmoussen som en "buffert" i mitten, och försöka hitta en smak som inte skär sig direkt med päron, men som funkar bra ihop med den vita chokladmoussen. 

    Rabarber/ jordgubbsmoussen är jättegod. Och du kan ju alltid testa den där kiwi/krusbär

    Eller varför inte bara göra en päronkompott och ha som ett lager, så du får lite textur i tårtan Glad 
  • Chicita
    Minuz skrev 2012-08-21 09:58:32 följande:
    Hehe, undrar vad vi ska ha för fredagsmys fram tills det är dags? Skrattande
    Ni kommer vara så trötta på tårta att ni inte själva äter av den på den stora dagen sen Flört
  • Chicita
    Minuz skrev 2012-08-21 10:13:27 följande:
    HAHA, precis.......... Men vad gör det så länge den är god och fin? *ASG*
    Precis, alla andra kommer ju att tycka om den då i alla fall Flört
  • Chicita
    Protexblue skrev 2012-08-23 16:02:13 följande:
    Jag är totalt ovetande om vad man kan stoppa i en tårta som fyllning. Men om man vill ha choklad och hallon vad är de som gäller då? Har ni några bra tips? Många här inne som verkar veta vad ni håller på med :)
    Om du vill ha choklad och hallon så kan du väl ha cholklad och hallon Flört
    När det gäller tårtor så är det mest din egen fantasi som sätter gränser...
  • Chicita
    FrökenMäkelä skrev 2013-03-13 19:12:59 följande:

    En dum fråga kanske men jag måste fråga.


    Ni som har satinband runt tårtan/orna hur skär man upp tårtan då och hur får man upp tårtbiten?


    Tar man bort bandet när det dags att skära upp eller hur gör man. Undrar för jag tycker det ser så himmla snyggt ut och skulle vilja ha det själv men hur det i pratiken fungerar vill jag nyfiket veta :)


     


    Meningen är att man ska ta bort det.
    Det kan dock vara bra att upplysa alla om det, så att ingen råkar få med bandet på tårtspaden och välter hela tårtan av misstag Flört 
  • Chicita
    TheD skrev 2013-03-15 16:40:31 följande:
    Men suck... inte till dig Chicita.
    haha.. tja på sätt och vis var det ju rätt att rikta det till mig Flört
  • Chicita
    Milli skrev 2013-07-30 15:03:57 följande:
    Ska gifta mig nästa år så har alltså inte gjort min egen bröllopstårta än.. Men jag har gjort över 100 tårtor och därmed några bröllopstårtor. Hoppas de är okej att visa dom även om de inte är "min" tårta men jag har iaf gjort dom..
    Jag gör också tårtor på amatörnivå (eller tja jag gör på amatörnivå - du kanske är proffs Flört ) och jag har laddat upp bilder här i tråden och på andra ställen.
    Men det är en hårfin gräns mellan "jag tycker om att göra tårtor, vad tycker ni om dom här" och "jag bakar tårtor på beställning - så här fint kan det bli, beställ av mig".
    Och det sista är inte tillåtet här så var bara lite försiktig så det inte blir reklamGlad 

    När det gäller att ladda upp bilder så brukar det inte funka från telefoner och paddor. Man får se till att bilderna inte är för stora även om man laddar upp via datorn (så prova att minska dom)
    För vissa funkar det bara om dom försöker ladda upp bilder utan att skriva först. Och andra måste byta webläsare. Det verkar funka bättre med Chrome eller Mozilla istället för Explorer exempelvis Glad 
  • Chicita
    Milli skrev 2013-07-30 16:12:56 följande:
    Jag har inte sagt att jag tar beställningar och inte tänkt göra någon reklam på de viset utan jag tänkte bara visa några jag gjort för inspirations skull och inget annat ;) Nu blev jag nyfiken på hur dina tårtor ser ut? Har då något ställe där du visar alla på så som facebooksida eller blogg?Jag skriver från datorn och varje bild är redan förminskad eftersom jag bor på landet och de är segt så måste jag förminska för att jag inte ska behöva vänta 2 timmar på att ladda upp varje bild som jag fick göra när vi flytta hit ;) Har provat både att skriva texten före jag lassar upp och även efter, har även provat att bara ladda upp bilden och posta utan text. jag ser ju bilden i inlägget men när jag postar så blev de tomt.. jag trycker även på citera och de ser ut som i andra forum men när jag postar så ser de helkonstigt ut .. Även radbrytningar verkar inte funka.. så hur ska jag göra då? Kan prova att förminska ännu mer men vet inte hur man byter webbläsare för vi har bara explorer.. 
    Jag sa inte att du hade tänkt göra reklam heller. Men jag sa att skillnaden ibland kan vara hårfin - och här spelar det in hur någon tolkar ditt inlägg också.  Flört
    Bara ett tips alltså så att du tänker på formuleringar när du laddar upp bilder Glad

    Googla: Browser
    Gå in på någon av dom första alternativen (jag rekommenderar Chrome), men om den inte funkar så prova någon av dom andra.
    Installera den och lägg starticonen på skrivbordet, och sen är det bara att välja den som alternativ när du ska surfa. Glad
    Jag ska bara uppdatera min websida med dom senaste bilderna så kan du få en länk via PM sen om du vill :) 
  • Chicita
    Milli skrev 2013-07-30 17:14:00 följande:
    Nu har jag installerat chrome så provar igen..
    Sedär ja... det är nog Explorer som är boven. Det verkar funka för de flesta när dom byter Glad
    Jättefina tårtor Glad
    Milli skrev 2013-07-30 16:52:55 följande:
    Chicita: Ja nej jag förstod att du bara vill ge mig råd och de tackar jag för :)  Jag ville bara förtydliga att de bara var till inspiration så att inte de andra tror något annat ;) Okej jag ska prova de så får vi se om jag får till de.. Tack! Går de att ta bort sina inlägg på något sätt så att de inte blir massa tomma inlägg? Du får jättegärna skicka länk på pm :) Gjorde du även din egen bröllopstårta? Om du gjorde den, hur såg den ut, vad hade du för fyllningar och tyckte du att du hade tid att göra den så som du tänkt? Jag har som sagt tänkt göra min egen trots att de kan komma 100pers och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna göra den då de brukar vara så mycket annat dagarna före men på något sätt måste jag lyckas :) Den tårta jag gjort som har tagit längst tid tog 24,5 timme sammanlagt, i ren tårtarbetstid, fördelat på ett par veckor såklart :)   
    Ja det är bättre att vara övertydlig. Glad

    Ja jag gjorde min tårta, men den blev inte alls som jag ville. Jag fick lov att spritsa grädde på den istället för att täcka med sockerpasta då vaniljchokladmoussen blev på tok för lös så när jag försökte lägga på sockerpastan så pyste bara fyllningen ut.
    Annars var den supergod. Maken valde smakerna

    (uppifrån och ner som den såg ut så att säga)

    Sockerkaksbotten
    Vit chokladmousse
    Sockerkaksbotten
    Hallonmousse med färska hallon
    Mörk chokladbotten med chokladbitar
    Mörk chokladmousse med riven choklad/chokladcrisp
    Mörk chokladbotten med chokladbitar.

    Den är alltså spritsad med grädde och sen ligger det chokladpraliner runtom på varje kant.

    Det här är enda bilden jag visar på tårtan här eftersom jag blev så missnöjd Flört:


     
  • Chicita
    Milli skrev 2013-07-30 16:52:55 följande:
    Om du gjorde den, hur såg den ut, vad hade du för fyllningar och tyckte du att du hade tid att göra den så som du tänkt? 
    Förlåt, jag svarade ju inte på allt.

    Jag bestämde mig för en väldigt enkel modell med fyllning som man bara kan "slänga ihop och fylla" med utan att det måste göras i speciella lager elle en viss ordning.
    Jag brukar bygga ihop varje våning upp och ner i den form jag bakade bottnarna i och ställa i kylen över natten (natten innan jag tar fram och täcker tårtorna alltså). Och det ville jag göra här med.
    Ett tag hade jag tänkt mig att ha en chokladganache under hallonmoussen eller kanske till och med bara ha ett lager chokladganache med färska vaniljvodkamarineade hallon. Och då hade jag fått lov att bygga tårtan "åt rätt håll" och det är krångligare och mer tidskrävande har jag märkt.
    Nu får jag ju jämna- fina tårtor som man bara kan spackla lite snabbt och sen slänga på sockerpastan utan att behöva skära rent och krångla.
    Utseendemässigt så skulle det bara vara enkelt täckta lager och så skulle pralinerna forma ett "vattenfall" på framsidan. Inga dekorationer som tar någon lång tid att göra alltså.
    Så jag rekommenderar ju att du gör något liknande. Något som inte kräver massa tid i sista minuten för att dekorera. Utan du kan göra tårtan och sen fokusera på annat.
    Men ja, stressen var rätt stor och skulle jag göra om det så vet jag inte om jag skulle gjort tårtan själv. 
  • Chicita
    a ring on my finger skrev 2013-09-09 11:25:40 följande:
    Fantastisk!
    Är det riktiga blommor? Och vad är "skylten" gjord av?
    Jag skulle tippa på att skylten är gjord av rispapper eller sockerpasta som är målad med ätbar silverfärg och sen sitter det en vit plakett av sockerpasta utanpå den silvriga Glad
  • Chicita
    EmmyBorg skrev 2014-01-21 20:22:38 följande:
    Vem har gjort denna tårta?? :) den var jättefin!
    Inte säker, men jag tror att det är sockerrus (googla så hittar du den sidan) 
  • Chicita
    Milli skrev 2014-01-22 11:21:12 följande:
    Nej de är Carola som har bloggen Mycakes som gjort den :) Hon är verkligen superduktig! Ja de är Sockerus också såklart men hon gör inte så mycket tårtor nu längre, tror hon har fultl upp med boken hon skriver :)
    Ah... inte lätt att hålla rätt på vem som är vem i tårtvärlden Flört
    Bra att du rätade ut frågetecknet
  • Chicita
    filibustern skrev 2014-03-06 13:12:39 följande:
    alltså jag förstår inte varför? ja mena.. det är väl det vanligaste man gör? har läst din tråd om ämnet och jag förstår itne varför så många anser att det inte skulle gå? det gör ju bevisligen det, då i alla fall 5+ % av bröllopstårtorna är av den sorten på google.. 
    Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan Flört

    Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.

    Jag gör sådana där staplade tårtor själv
    Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
    Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det... 
    Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det Tungan ute ) 
    Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor Flört 
  • Chicita
    Sweetpea skrev 2014-03-07 14:12:55 följande:
    Jag vill minnas att det var ca. 900:- och 50 bitar.
    Kompispris? 
    Jag har räknat ut att jag behöver ta 20:- per bit för att inte gå back nämligen (generellt, sen blir det en liten vinst på någon tårta och gå back på en annan när det diffar i materialkostnad)
    Så om kostnaden var lägre än 20:- per bit så kändes det som kompispris Glad 

    Inget fel med det - tänkte att det bara var bra att skriva med i så fall Glad 
  • Chicita
    feedbi skrev 2014-03-08 10:25:49 följande:
    Någon som kan tipsa om något ställe i Borlänge/Säter/Falun trakten som gör glutenfria och laktosfria tårtor?
    Gör inte Almas Café det tro...
    Dom brukar i alla fall vara flexibla och kunna göra det mesta.

    Konditoriet i Åselby hade i alla fall skyltar om allergi-tårtor förut. Men dom har bytt ägare vad jag vet och jag har inte varit där sen skylten om Till salu kom upp. 
  • Chicita
    Sweetpea skrev 2014-03-10 09:46:00 följande:
    Nej, inget kompispris. Vi gifte oss i Kanada, så jag antar att det är billigare där än här.
    Aha... ja det kan nog förklara saken Glad
  • Chicita
    feedbi skrev 2014-03-10 20:20:23 följande:
    Chicita: Har redan pratat med Almas cafe men de sa nej pga att de har semesterstängt när vi gifter oss. Åselby konditori har bytt ägare och jag frågade dem men de sa nej angående glutenfritt och laktosfritt. Så jag letar vidare :)
    Trist.
    Jag bakar bara hemma och har varken gjort glutenfritt eller laktosfritt så jag vågar inte ta på mig något heller.
    Men om det tok-krisar så får du höra av dig så får vi se vad vi kan göra i så fall.
    Fokus i Falun då? Har du pratat med dom?

    Eller Gullans... åh jag glömmer alltid Gullans (dom ute i Romme) Glad 
  • Chicita
    Himla skrev 2014-06-25 07:46:43 följande:

    Jag blir mörkrädd när jag läser att så många bagerier inte gör gluten eller laktosfria tårtos??!! Det är 2014 nu wake up! Hur enkelt som helst att byta ut råvarorna t o m många pizzerior klarar av en glutenfri pizza deg. Men ok visst är det höga krav just på gluten att det är otroligt rent eftersom mjöl dammar så kan det spridas vanligt mjöl men någon måste välö kunna fixa det tycker man?


    Ja det är ju just det. 


    Dom måste ha ett separat rum att baka i för att få kalla det för glutenfritt och det får inte vara så att personalen springer emellan rummen heller så att det kontamineras. Laktos tycker jag borde vara enklare, det är ju bara att ersätta vanlig grädde mot laktosfritt *typ* och det behöver man inte ha speciella avdelningar, maskiner och sånt till.

    Vissa bagerier kan dock göra glutenfritt om man talar om att det är ok att dom bakar det i sitt vanliga bageri, bara dom försöker hålla det så rent som möjligt med annat mjöl och sånt runtomkring där dom bakar just den tårtan. Alltså om man inte blir jättedålig om man får i sig lite vanligt mjöl...

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)