• Jag han

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
  • Chicita

    Eftersom jag har sett flera exempel på att banden inte tas bort innan man skär, och så ska folk hålla på att gräva runt bandet, tårtspaden fastnar i där osv, så väljer jag att rekommendera att inte använda det.
    Om man inte brukar baka själv och köper en tårta så är oftast nederkanten lite "kälkbacksformad" och då sitter alltså inte bandet snyggt ändå.
    Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita Flört) så är det oftast inte lätt att få till en rak och fin nederkant utan den är knölig och täcker inte helt på vissa ställen osv. Och då är det också svårt att få ett sidenband att sitta snyggt. Och det ser dessutom inte så snyggt ut när man tar bort bandet...

  • FelizLane
    Emma84 skrev 2012-02-20 14:46:47 följande:
    Tycker jag låter som en bra idé
    Själv jobbar jag på ett av stans populäraste cafe/bageri så min kommer bli gratis. Men jag är lite inne på din linje, inga krusiduller utan enkel å stilren.
    Hur tänker du med rosa sidenband (vi har oxå rosa som temafärg)...ska bandet vara på tårtan? Hur går det då att skära? Eller är tanken att man ska plocka bort det innan? ..
    Då har du ju supertur!! Japp, rosa sidenband på tårtan. Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag är inte så rädd för kladd så jag bryr mig inte ;P Kanske plocker vi bort det kanske inte :)

    Ang blommorna, ja... Äh, jag tror inte man dör av att ha blommor på tårtan. Kan ju försäkra mig innan så dom inte är giftiga..  
  • Chicita
    FelizLane skrev 2012-02-20 19:44:15 följande:
    Då har du ju supertur!! Japp, rosa sidenband på tårtan. Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag är inte så rädd för kladd så jag bryr mig inte ;P Kanske plocker vi bort det kanske inte :)

    Ang blommorna, ja... Äh, jag tror inte man dör av att ha blommor på tårtan. Kan ju försäkra mig innan så dom inte är giftiga..  
    Nej man kanske inte dör, men man kan bli sjuk.
    Och jag vet inte, men jag skulle inte vilja att mina gäster blev sjuka efter att ha ätit något som jag serverar Flört
    Varför chansa när man kan köpa obesprutade och ätliga blommor?
  • Emma84
    FelizLane skrev 2012-02-20 19:44:15 följande:
    Då har du ju supertur!! Japp, rosa sidenband på tårtan. Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag är inte så rädd för kladd så jag bryr mig inte ;P Kanske plocker vi bort det kanske inte :)

    Ang blommorna, ja... Äh, jag tror inte man dör av att ha blommor på tårtan. Kan ju försäkra mig innan så dom inte är giftiga..  
    På mitt jobb har vi gjort flera stycken (superfina!) bröllopstårtor med äkta blommor på - det finns ju faktiskt ätbara, äkta blommor. Så dom är ju absolut inte farliga Även om jag är tveksam till att gästerna faktiskt käkar blommorna! Men giftiga är det ju iallafall inte!
    Chicita skrev 2012-02-20 19:06:25 följande:
    Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita Flört) ...
    Sen finns det ju faktiskt kritvit marsipan oxå!
  • Chicita
    Emma84 skrev 2012-02-21 11:23:33 följande:
    Chicita skrev 2012-02-20 19:06:25 följande:
    Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita Flört) ...
    Sen finns det ju faktiskt kritvit marsipan oxå!
    Kritvit marsipan har jag aldrig sett, men "extravit" marsipan brukar jag använda... Den är lite ivory-färgad. Men så länge inget kritvitt står precis bredvid den eller om man gör kritvita dekorationer så brukar ingen tycka att den är annat än just vit Glad

    Och du - det finns giftiga blommor.
    Det är bra att ni använder ätliga blommor på kondiset, men alla blommor är inte ätbara. Vissa är direkt farliga.
    Så det är bra att upplysa om att man ska vara uppmärksam på vilken typ av blommor man använder, om man ska använda äkta blommor.
    Och om man vill vara säker på att inte göra någon sjuk så ska man dessutom använda obesprutade blommor, eftersom att många av gifterna dom sprutar blommorna med kan vara direkt farliga vid förtäring även i små mängder.
  • Daludd
    Solstice skrev 2012-02-20 13:55:15 följande:
    Åh, superfin! Sitter och leter after något ställe här i Kungsbacka som kan göra tårtorna för jag tror det blir för mycket att göra dem själv, vilkt jag annars skulle gjort.
    Åsa hembageri!
  • Emma84
    Chicita skrev 2012-02-21 11:29:53 följande:
    Kritvit marsipan har jag aldrig sett, men "extravit" marsipan brukar jag använda... Den är lite ivory-färgad. Men så länge inget kritvitt står precis bredvid den eller om man gör kritvita dekorationer så brukar ingen tycka att den är annat än just vit Glad

    Och du - det finns giftiga blommor.
    Det är bra att ni använder ätliga blommor på kondiset, men alla blommor är inte ätbara. Vissa är direkt farliga.
    Så det är bra att upplysa om att man ska vara uppmärksam på vilken typ av blommor man använder, om man ska använda äkta blommor.
    Och om man vill vara säker på att inte göra någon sjuk så ska man dessutom använda obesprutade blommor, eftersom att många av gifterna dom sprutar blommorna med kan vara direkt farliga vid förtäring även i små mängder.
    Jo, vi har "vit" och "kritvit" marsipan på jobbet - men jag, personligen, tycker att den "vanliga vita" är finare än den kritvita. Den är som du säjer, mer ivoryfärgad!

    Självklart finns det giftiga blommor!! Herregud, det är klart att det finns!
    Men jag menade bara att om hon valde ätbara blommor - så är dom ju garanterat giftfria, annars hade man ju inte kallat dem "ätbara". Right?
    Det är en lokal florist som förser vårt kondotori med blommor. De - om någon - vet ju vilka som är farliga och inte. Annars hade jag/vi aldrig vågat mej/oss på det Gud nej!
    Håller helt med dej, det hade ju blivit en katastrof om man serverade något som var/kunde vara farligt!

    Visst, vi har gjort en del "blom-tårtor" - men vanligt är det ju inte!
    Vanligast är ju de vita marsipantårtorna med marsipanrosor - i alla dess olika färger, på! Standard liksom
  • Chicita
    Emma84 skrev 2012-02-21 11:48:11 följande:
    Jo, vi har "vit" och "kritvit" marsipan på jobbet - men jag, personligen, tycker att den "vanliga vita" är finare än den kritvita. Den är som du säjer, mer ivoryfärgad!

    Självklart finns det giftiga blommor!! Herregud, det är klart att det finns!
    Men jag menade bara att om hon valde ätbara blommor - så är dom ju garanterat giftfria, annars hade man ju inte kallat dem "ätbara". Right?
    Det är en lokal florist som förser vårt kondotori med blommor. De - om någon - vet ju vilka som är farliga och inte. Annars hade jag/vi aldrig vågat mej/oss på det Gud nej!
    Håller helt med dej, det hade ju blivit en katastrof om man serverade något som var/kunde vara farligt!

    Visst, vi har gjort en del "blom-tårtor" - men vanligt är det ju inte!
    Vanligast är ju de vita marsipantårtorna med marsipanrosor - i alla dess olika färger, på! Standard liksom
    Hur får ni marsipanen helt kritvit när mandeln är beige? Jag har hört att det är omöjligt...
    Det är ju som när man målar, om man har någon annan färg än vit i den vita färgen så är det omöjligt att få den helt vit igen sen även om man blandar ut den...

    Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara" Flört Men då är vi på samma bana Glad
    Usch tänk om någon vill ha äkta liljekonvaljer på tårtan exempelvis... Det kunde sluta i katastrof med kräk-kalas istället för bröllopsfest och kanske till och med ett hjärtstillestånd om fel person får i sig saft som läckt ut från stjälkarna... Skrikandes
    För att inte tala om att vissa blommor smakar illa och alltså kan förstöra tårtans smak...
    Jag är i alla fall jättenoga med typen av blommor om jag nu nödvändigtvis måste använda äkta blommor Flört

    Jag kan bli lite orolig när jag ser alla "gör det själv-tips" ibland eftersom att alla saker inte funkar så "smärtfritt" som tipsaren vill få det till. Och det kan leda till många ledsamheter.
    Det är bra att upplysa om både fördelar och nackdelar när man tipsar så att den som tar emot tipset själv kan välja om det är värt det...
    Blommor kan ha ohyra exempelvis. Det skulle inte vara så kul om det kryllar av bladlöss på tårtan när den ska skäras upp...
  • moonlightgirl
    Lindur76 skrev 2011-09-08 11:11:44 följande:


    Vår tårta från Ica Maxi och egen gjorda tårtställning. Allt vi kunde önska oss och alla tycket den var så god, så det blev inget kvar.
    Tårtan ser jätte god ut. Vilken häftig grej att ni gjorde tårtställningen själva. Hur gjorde ni den???
  • Emma84
    Chicita skrev 2012-02-21 11:57:54 följande:
    Hur får ni marsipanen helt kritvit när mandeln är beige? Jag har hört att det är omöjligt...
    Det är ju som när man målar, om man har någon annan färg än vit i den vita färgen så är det omöjligt att få den helt vit igen sen även om man blandar ut den...

    Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara" Flört Men då är vi på samma bana Glad
    Usch tänk om någon vill ha äkta liljekonvaljer på tårtan exempelvis... Det kunde sluta i katastrof med kräk-kalas istället för bröllopsfest och kanske till och med ett hjärtstillestånd om fel person får i sig saft som läckt ut från stjälkarna... Skrikandes
    För att inte tala om att vissa blommor smakar illa och alltså kan förstöra tårtans smak...
    Jag är i alla fall jättenoga med typen av blommor om jag nu nödvändigtvis måste använda äkta blommor Flört

    Jag kan bli lite orolig när jag ser alla "gör det själv-tips" ibland eftersom att alla saker inte funkar så "smärtfritt" som tipsaren vill få det till. Och det kan leda till många ledsamheter.
    Det är bra att upplysa om både fördelar och nackdelar när man tipsar så att den som tar emot tipset själv kan välja om det är värt det...
    Blommor kan ha ohyra exempelvis. Det skulle inte vara så kul om det kryllar av bladlöss på tårtan när den ska skäras upp...
    Bra fråga Har jag aldrig tänkt på, vi köper ju in den kritvita marsipanen så jag vet faktiskt inte. Men det är väl tillsatser som i allt annat förmodar jag
    Den "vanliga vita" är ju faktiskt oxå mycket vitare än den beiga mandeln! (Iallafall våran?) Det är ju som du själv skrev, att man tänker inte på att den är någon annan färg än vit om man inte tex har ett kritvitt a4-papper bredvid Den är ju VIT liksom!

    "Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara" Flört Men då är vi på samma bana Glad "
    Hahaha, nejnejnejnej! Nej gud nej! Du måste trott att jag var ur-korkad, hahaha!
    Tror du verkligen att det finns folk som skulle sätta liljekonvaljer på en tårta?! :-O Man blir ju nästan rädd för folk!  
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)