Visa era bröllopstårtor! :)
Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)
Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.
Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)
Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.
Ankis 88, ja precis. Dom är ju såååå smarriga. Mm-mm-mmh.
Så här kommer våran tårta att se ut.
Våra färger är lila/rosa så blommorna byts ut mot lila/rosa sockerrosor.
Vitchoklad mousse, hackade hallon och limemousse fyllning.
vit sockerpasta, vit choklad, hallon & citron. Den var verkligen sååå god! mer åt det syrliga hållet än söt, fräsch! perfekt kombination helt enkelt
Vad får ni betala för tårtorna? Jag skulle beställa tårta, men hade inte mage att göra det när dom tog ett sådant överpris. På alla ställen i stan också. Det skillde nästan 20 kr biten.
Jag vill bara ha en enkel vit tårta med rosa sidenband och färska blommor på. Inga krusiduller.
Så nu har jag bestämt mig för att beställa samma vecka som vi gifter oss och Göra någon egen ställning på ett bord med tyg och "lådor" under tyget för att bygga upp i olika höjder.
Tror ni det blir bra?
Varken jag eller min blivande man är speciellt förtjusta i tårta men vi älskar ost så vi funderar på att ha osttårta istället. Dessa är några av inspirationsbilderna jag hittat:
Sidenband ser fantastiskt ut på tårta. Jag har bara använt det på en, och då efter att försäkrat mig om att bruden verkligen var införstådd med att det kunde bli svårt att skära.
Det funkade bra för dom eftersom personalen stod och portionerade ut tårta till gästerna, så det var alltså inte flera som ska vara och kleta med banden på tårtan.
Men annars rekommenderar jag hellre att ni gör band i färgad marsipan eller sockerpasta och rullar på längst ner på tårtorna. Det ger samma visuella intryck men är väldigt lätt att skära igenom.
Tänk på att färska blommor inte får vara besprutade om dom ska ligga direkt på tårtan och att vissa blommor är giftiga i sig också
När jag gör tårtor så sätter jag ofta satinband runtom kanten - för det är hur lätt som helst att ta bort bandet just precis innan tårtan skall skäras. Brudparet och tårtorna fotas i sin helhet med banden sittandes kvar och sedan tas bandet bort och så skär man. Att skära igenom ett satinband kan ju bli kladd såklart om man inte har en mirakelvass kniv! Antingen knyts bandet med en enkel rosett baktill på tårtan eller fästs ihop med lite kristyr eller med en bit dubbelhäftande tejp.
Satinband ger en elegant inramning och jag tycker att flertalet av alla tårtätande gäster ändå lämnar kvar sockerpastan på sina assietter och då känns det onödigt att lägga på mer sockerpasta som dekor när det ändå kastas... Det är min erfarenhet. Sedan finns det såklart alltd en och annan som tycker om sockerpasta, smaken på den varierar mycket beroende vilket märke det är.
För de som provar att baka sina egna tårtor är det helt klart lättast att få en fin inramning med hjälp av satinband. Band i sockerpasta som skall appliceras blir lätt för tjockt kavlade och lite "svajiga" i överkant när de rullas på.
Magneta: Vilka fina "osttårtor" Det skall jag bjuda på när jag fyller år!