• TheD
    Chicita skrev 2011-11-15 12:13:14 följande:
    Ja så här skulle ju vår tårta ha sett ut om det gick som det skulle, men jag klantade mig ju Obestämd
    Eller tja vi skulle inte ha haft samma dekorationer, men samma modell på tårtan då (fast högre) 
    Haha :) Bättre lycka "nästa" gång Flört
  • TheD
    malin martin skrev 2011-12-02 21:19:25 följande:
    Vilken fin top dekoration nu hade...vart hittar man en sådan?
    USA som sagt. Butiken finns på nätet om jag bara kan komma ihåg vilket butik det var Flört
  • TheD
    malin martin skrev 2011-12-03 09:44:13 följande:
    Tack för tipset TheD...hittade en klar favorit på sidan.
    Vad är det för sida till den i australien ... har en av mina bästa vänner boende där så hon kan lätt skicka hem till mig.
    Ska se om jag kan spåra tillbaka till den :) Ett ögonblick.
  • TheD
    Emma84 skrev 2012-02-22 08:31:25 följande:
    Nix! Inte här där jag bor iallafall, jag arbetar på ett av stans populäraste kondotorier (som även fått utmärkelsen "Ett av Sveriges bästa kondotorier" flera år i rad)
    Vad det är för färg på marsipanen spelar ingen roll (här), utan det är fyllningen. Opera = utan sylt. Prinsess = med sylt!
    Och jag påpekar ännu en gång: så är det här där jag bor. :-P
    Det kan säkert vara annorlunda på andra delar av Sverige, allt annat brukar ju vara det
    Har aldrig hört något annat heller :D en princesstårta utan sylt.....ja det är ju ingen princess ;) haha
  • TheD

    En riktig prinsesstårta innehåller inte sylt och har grädde (ej tårtbotten) närmast marsipanlagret. En "prinsesstårta" med sylt i botten och rosa marsipan är egentligen en operatårta.[1]



    Oj, vad fel!!!! För det första så är sylten överst i princess... kräm, sylt och sen grädde (om man nu vill ha det--usch)

  • TheD
    Chicita skrev 2013-03-14 00:17:09 följande:
    Meningen är att man ska ta bort det.
    Det kan dock vara bra att upplysa alla om det, så att ingen råkar få med bandet på tårtspaden och välter hela tårtan av misstag Flört
    Vi hade lila band och för varje våning som skulle skäras togs bandet bort. Krångligare än så är det inte.........
  • TheD
    FrökenMäkelä skrev 2013-03-13 19:12:59 följande:

    En dum fråga kanske men jag måste fråga.


    Ni som har satinband runt tårtan/orna hur skär man upp tårtan då och hur får man upp tårtbiten?


    Tar man bort bandet när det dags att skära upp eller hur gör man. Undrar för jag tycker det ser så himmla snyggt ut och skulle vilja ha det själv men hur det i pratiken fungerar vill jag nyfiket veta :)


     


    Vi hade lila band och för varje våning som skulle skäras togs bandet bort. Krångligare än så är det inte.........
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)