• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Cindy01 skrev 2013-08-01 13:28:29 följande:
    Så man ska inte ha skor på sig när man mäter? Jag kommer troligtvis ha skor utan klack. Ska jag då ta mått helt kallt utan skor eller ska jag tilloch med räkna bort någon cm????
    Det beror på. Det är ju enklare, vanligtvis, att lägga upp en klänning än att lägga ner en klänning. Oftast fixar man det själv hemma med maskin eller för hand. Lite beroende på hur klänningen ser ut givetvis.
  • daniiel
    confuzed86 skrev 2013-08-01 14:33:43 följande:
    Nu har min klänning kommit! Har dock ej sett den än då de levererade den till mitt jobb (var ej hemma när Den kom). Ska testa ikväll! Längtar!!!!!
    Nej, men gud vad spännande! :D Hoppas att den är jättefin och passar bra :) Vad var det för klänning du hade beställt?
  • daniiel
    Match skrev 2013-08-11 20:19:00 följande:
    Hej, Jag funderar på att köpa en Kinaklänning genom att skicka en bild pråmen klänning jag har hittat på nätet. Men hur ska man tänka angående tyger och färg? Finns det några bra tips man bör tänka på? Känner mig helt villrådig och vill inte göra några dumma misstag...
    Visa gärna bilder på klänning du tänkt beställa, det är enklare att ge tips och råd då :)
  • daniiel
    Johannaochristoffer skrev 2013-08-13 02:57:02 följande:
    Hej hoppar in i denna tråden av samma andleding som ni andra!
    Har hittat grymt fina kläningar från jjs house
    någon med erfarenhet??

    SKriv gärna tips råd vad man ska tänka på när man beställer från kina!
    kram johanna
    JJs har många nöjda kunder, men även missnöjda kunder. Som alla sidor. Överlag verkar det vara en hyffsad sida dock :)

    Att tänka på när man beställer är att hellre ta en lite stor klänning än för liten, samt hellre lite lång än kort, så det överlag är betydligt enklare att ta in/lägga upp en klänning än att sy ut/lägga ner klänningen. Ha också i åtanke att klänningen du kommer få hem inte kommer vara 100% lik klänningen på bilden, utan tänk kanske.. 80-90% lik, så minimerar du risken för eventuell besvikelse. Tänk också på att snörning i ryggen ökar chanserna för en bra passform med hästlängder jämfört med dragkedja/knappar. Ju färre ändringar man gör på en klänning, desto färre chanser till missförstånd blir det. Och ja, räkna alltid med eventuell tull och moms i slutpriset (även om långt ifrån alla får betala det) för att undvika en eventuell tråkig överraskning på den fronten, du kan läsa mer om det här ifall du vill augustibrud.bloggplatsen.se/2013/03/22/9628038-rakna-ut-tull-och-moms/

    Att beställa en kinaklänning är alltid en chansning. Vissa blir missnöjda, några luras på pengar och många får hem väldigt fina klänningar :)
  • daniiel
    cata86 skrev 2013-08-25 14:32:20 följande:
    Hej! Jag tyckte mig läsa någonstans i tråden att någon hade beställt sin klänning från daphnebridals... Finns det nån som gjort det? vad har ni för erfarenheter isf?

    Är det någon som vet som daphnebridals är ett "kina" företag eller inte? Har mejlat och frågat om de säljer original eller kopior och som svar fick jag att de säljer original och att företaget finns i Holland. Känner mig dock lite skeptisk till detta eftersom priserna är så låga..

    HJÄLP!  
    Så vitt jag vet är det ett kinaföretag, men jag kan inte säga säkert.
  • daniiel
    Caledonia skrev 2013-10-14 22:20:23 följande:
    Nu har jag beställt min klänning, från DHgate (säljare Cybridalgown)



    Har beställt den utan släp och "floor-length". Det blev lite drygt 1550 kr inkl frakt, med förväntad leverans om ca en månad! Längtar! Samma klänning kostar i bröllopsbutiken i stan 8700 kr, så kommer jag undan med en som liknar denna relativt mycket så är jag nöjd!
    Jättefin klänning, hoppas resultatet blir bra :) Glöm inte att visa upp det ;)
  • daniiel
    Caledonia skrev 2013-10-14 22:43:26 följande:
    Det ska jag definitivt komma ihåg
    Jag trodde aldrig jag skulle beställa från DHgate, men dels var det bara den säljaren där som gör denna klänningen, dels hade säljaren 100 % nöjda kunder och goda recensioner. Har jag tur slipper jag tullen också!
    Men, både Landy och Dino hade väl kunnat sy upp den? Det är ju ingen väldigt speciell eller avancerad klänning. Nåväl, nu har du beställt den och jag hoppas att allt ska gå bra och att du blir nöjd :) Jag beställde själv två brudklänningar, från två olika säljare på DHgate med väldigt bra omdömen, men kunde inte ha någon av dom när dom väl kom tyvärr.
  • daniiel
    Caledonia skrev 2013-10-15 17:47:40 följande:
    Mycket möjligt, men tar hellre en som vet precis hur den ska vara. Det är tex ingen underkjol i den. Jag hade säkert inte kunnat förklara det helt de jag köper den av använder samma namn som originalet, så de borde ha koll. Men nu i efterhand så hade jag faktiskt valt DHgate över de andra, trodde bara att jag skulle välja ett av de stora företagen. Jag gillar att Dhgate inte skickar vidare pengarna förrän man godkänt varan. Har beställt mycket dekorationer och annat därifrån nu och är nöjd med allt.
    Alla syr kopior och det är inte säkert att säljaren på DHgate ens sytt upp en sån klänning tidigare, men som sagt, vi hoppas på det bästa! :) Och DH släpper pengarna efter en viss tid, oavsett om man fått varan eller inte. Är man då missnöjd med varan när den kommer, så får man starta en dispyt med säljaren. Det gjorde jag med en av säljarna, som vägrade erkänna att dom gjort något fel.
  • daniiel

    Absolut, det är alltid en chansning, givetvis. Däremot brukar man kunna minimera riskerna en aning genom att beställa av mer välkända och använda företag. Men, med det sagt, så finns det många som fått hem jättefina klänningar från tex DH och Ebay och det finns ju ingen anledning att din klänning inte kommer vara en av dom! :)


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!