Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Brud 2013

    Olaulin skrev 2012-03-21 14:23:12 följande:
    Skönt att höra att det inte bara är jag som har detta lilla problem :P

    Stället vi har bokat ligger jättefint, vi kan ha vigsel där och de som vill kan även sova på samma ställe. Det är helt i min stil och precis vad jag alltid velat ha. För oss skulle det kosta ca 50 000, men då ingår mat, dryck till maten, personal, och allt det där. Vi bestämde oss först för det, men dessvärre har mitt vikariat nyligen avslutats och jag söker därmed just nu jobb, så får jag inget inom kort blir det svårt att få ihop pengarna.

    Vi har därför börjat kolla runt lite efter ställen där man kan ordna med catering eller göra maten själva, vi är öppna för den lösningen även om det skulle vara skönt att få allt serverat :) Dock är typ alla lokaler jag hittat rent av ganska fula och jag kan inte riktigt komma över att den första är såååå fin! Jag har hittat ETT ställe som faktiskt är riktigt fint och där man får ordna allt själv, och då menar jag ALLT, finns inte ens porslin och bestick... Och det kostar 14 000 att hyra. Bara jag som tycker det är mycket för enbart en lokal..? Med ingenting i liksom.. Och dessutom känner jag mig stressad att välja eftersom det stället nästan är helt uppbokat redan, så om vi bestämmer att vi vill vara där måste vi göra det nu.

    Det där med grått hår känner jag igen, man får ju bara hoppas att man passar i det... :)
    Ja jag känner igen det där. Alltid något som inte riktigt stämmer och alltid något som man måste fixa med. Men ja 14 000 kan vara lite mycket om man inte får med något. Vi hittade en lokal som kostade 20 000 utan någonting och den ratade vi ganska snabbt.
    Den vi ska ha nu ingår det ljud, ljud, bord och allt sådant så det är ju lite. Men vi får se vad det slutar på med catering.
  • Pagnie
    hsmamma skrev 2012-03-21 14:27:49 följande:
    Pagnie: 3 viljor? Vi vigs maj. Är en församlingslokal där vi bor
    haha ja tre viljor. Även svärmor har lite med i planeringen. Dels för att jag tycker om min svärmor jättemycket och gärna vill ha med henne i planeringen men också för att hon vill vara med. Iranier verkar som jag förstår det ha ganska höga krav på sina bröllop rent generellt och då är det bra med svärmors åsikter om diverse saker. Jag vill verkligen att detta ska bli ett bröllop som alla sent ska glömma.
  • Pagnie

    Vi kör på persisk buffe på vårt bröllop. Så en massa massa mat, fruktbuffe och massa persiska kakor. För med persisk mat kan det vara svårt att ha sittande middag då kanske inte alla tycker om maten.

  • Pagnie

    Ja jag håller nästan med där. Men vi har nog gjort det allihop.
    Vi är mitt inne i förhandlingar om restaurangen vi ska vara på. Vår "förhandlare" ringer dom i morgon och ser vad dom kan komma fram till.
    Ska boka senast fredag så håll tummarna för oss att det går bra nu.

    Det är en väldigt bra lokal och jag vill verkligen ha den.

    Det är så svårt att hitta restauranger i lämplig storlek som inriktar sig på persiska bröllop annars.
    Vi har ju lyckats hitta ett så bra paketerbjudanden också där det ingår mer eller mindre allt:

    Mat
    personal
    dekorationer enligt våra önskemål
    blommor enligt våra önskemål
    Stolsöverdrag med rosetter
    Ljus och ljudanläggning
    Buffe
    öppen bar
    Chokladfontän
    frukt buffe
    2 fotografer heela dagen
    1 kameraman heela dagen
    Linneservetter
    Limousine
    Tårta
    Välkomstdrink

    Ja men andra ord allt. vi behöver inte göra något alls i princip. De fixar även med våra personliga dekorationer och placeringar så ja vi behöver inte göra något alls. Känns så bra så hoppas på att allt går som det ska nu så att vi kan boka lokalen i veckan.

  • Pagnie
    Brudiframtiden skrev 2012-04-09 20:53:09 följande:
    Vi siktar på 31 augusti nästa år..men än har vi inte bokat varken kyrka eller lokal..känns tidigt än men kanske det inte är..??? Hur tidigt ute är ni? Vi ska antagligen ha grillbuffé med grillare på plats och ca 40-45 gäster...Funderar på hur mkt folk man behöver ha som plockar fram och av buffén och tar disk...vad tror ni?
    Vi gifter oss 13 juli och håller på och bokar både kyrka och lokal nu. Men jag tror det där beror helt på vart ni ska vara. Vi ska vara i Stockholm så där går lokalerna åt fort.

    Med 40-45 gäster behövs nog inte allt för många. 3 personer kanske?
  • Pagnie
    ChristineL skrev 2012-04-21 23:20:40 följande:
    Vi pratade ringarna och min fästman säger att han också vill ha en till ring, brukar männen ha två ringar? Jag hade tänkt mig att han antingen gör om förlovningsringen eller skriver in bröllopsdatumet bredvid förlovningsdatumet. Naturligtvis får han göra som han vill, men hur vanligt är det att mannen har två ringar? Hur ska ni göra?
    Jag tror ärligt talat att det blir vanligare och vanligare. Jag vet många män som har två ringar.
  • Pagnie
    ChristineL skrev 2012-04-23 13:22:26 följande:
    Kanske inte är så dumt som jag "alltid" har trott Flört

    Vi har nu börjat kolla runt mer seriöst och rensa bland potentiella festplatser, svårt att hitta ställe där man får ha med sig egen mat bara..
    ja det är inte det lättaste. Vi har haft jätte svårt med att bestämma vart vi ska vara. Vi ville också ha lokal först för att kunna ta med eget, dricka främst eftersom det är så dyrt. Men nu har vi tagit en restaurang istället och dom har egentligen ingen sluttid för festen vilket är jätte bra och öppen bar kostar 150 kr/person så det är inte alls farligt tycker jag.
    Men som sagt jag har letat väldigt länge också känns det som.
  • Pagnie

    Åh det här med klänningar är så svårt. jag velar fram och tillbaka hela tiden.


    Men jag älskar ju den här. Eller alltså modellen i alla fall. Jag vill gärna ha snörning i ryggen dock.


  • Pagnie
    ChristineL skrev 2012-04-24 16:41:46 följande:
    Åh, älskar överdelen! Dock är den för fluffig nertill för mig ;) Liknande denna modell är jag ute efter:


    Jag vill absolut ha korsettliknande överdel och ljusgrön snörning.
    jo men precis. jag med, absolut att jag ska ha korsettliknande upptill men jag ska ha royalblå band i snörningen. :P Det är lite roligt med små detaljer.
  • Pagnie
    queenemma skrev 2012-04-25 11:07:52 följande:

    Tack! Ja vi klarar nog av det hihi vet att när vi väl skickat ut inbjudningarna och alla vet (är hemligt just nu enbart min syster som vet) så kommer många säga vad dom kan hjälpa till med och liknande :)


    Vi har kommit rätt långt i planerandet faktiskt just för jag redan börjat men nu får jag köra igång på allvar :)


    Har bestämt tårtan som en vän som är konditor ska göra blir för 50 personer kostar 700:-


    Blommorna kommer gå på ca 1100:- då är det brudbuketten, två buketter till mina döttrar, och 2 små buketter till killen och sonen (kommer inte just nu på vad det heter den man sätter dit på kavajen hihi ;)


    Har bestämt färgerna också ska bli svart vitt med lite vinrött här och var för att få in lite färg :)


    Men det är en bra bit kvar hehe ska ta och boka lokal och kyrka snart men vet inte riktigt när man bör göra det..


    Ja alltså dom flesta bokar ju kyrka och lokal mer än 1 år i förväg. Men det är ju helt beroende på vart ni ska vara. Vi har varit och kollat olika lokaler och började med det redan innan jul och då gifter vi oss 13 juli 2013. Och jag kan säga att redan i januari var det redan massa uppbokat. Men som sagt det beror ju helt på vart ni gifter er också.
Svar på tråden Brud 2013