• Äldre 29 Feb 20:33
    173388 visningar
    1738 svar
    1738
    173388

    Brud 2013

    Hej alla,

    Nu hoppar väl jag in också. Jag har försökt läsa tråden men man vet verkligen inte vart man ska börja. Vi har bestämt datumet 13 juli 2013.
    Vi är inte förlovade än men har det inplanerat. vad dumt det låter nu då. Men min sambo vill göra det här klassiska med att gå ner på knä och så. MEN han vill inte välja ut ringen så vi gör det lite i fel ordning. Var och kollade på ringen idag som jag skulle ha men då guldsmeden föreslog en annan som dom hade fått in så föll jag pladask.



    Detta är ringen som jag kommer ha fast med en safir i mitten.


    Det roliga är att hans familj vet inte än att vi ska gifta oss men ändå så har hans mamma nu bestämt att vi varit tillsammans tillräckligt länge så hon är helt inställd på att det blir nästa år. Lite roligt är det ju. var lite orolig om vad hon skulle tycka.


    Jag har kommit så långt i planeringen att jag vet färger och tema. Det ser ut nu som att det blir ca 100 personer men det kan bli fler.


    Största problemet nu verkar vara lokal. Men det kommer bara mer och mer grejer för varje dag. Men det är ju så kul. Men man fastnar ju här några timmar per dag.


     

  • Äldre 17 Mar 16:50
    Loolloo skrev 2012-03-17 16:47:12 följande:
    Hej Alla, här är en till som förhoppningsvis blir fru 2013.
    Jag har velat gifta mig länge, men   har det slagit gubben att han också vill.. dock har han sagt om 10 år, tills för 2 veckor sedan.. och senast igår sa han att han vill gifta sig 2012, hur tänkte han nu?! så nu får de bli tills 2013 istället =) 
    haha ja men det var väl roligt. Det verkar som att karlar funkar så där. Får en fix idé helt plötsligt. Men välkommen säger vi då. Har du börjat med planeringen?
  • Äldre 17 Mar 16:53
    Lisapi skrev 2012-03-17 16:50:41 följande:
    Hejsan, jag kikade in här och tänkte fråga om man får vara med och planera?! =)

    Vi planerar nu bröllop till sommaren 2013 och jag är en såndär som planerar och köper i tid (med i tid menar jag för tidigt!)  =) 
    absolut kom in kom in, bara roligt med flera. Jag är precis som du. har planerat sedan i höstas och vi gifter oss i juli 2013. Jag har börjat köpa massa saker. Kollade brudklänning för en vecka sedan och jag köper massa massa saker från Ebay heeela tiden. Men jag älskar att planera det är ju så roligt.
    Hur långt har du kommit än så länge då?
  • Äldre 17 Mar 17:22
    Lisapi skrev 2012-03-17 17:05:16 följande:
    Vi har bokat in hela april med slottsvisningar och det är väl så långt vi har kommit med de stora sakerna.
    Annars så har jag köpt på mig lite brudtillbehör, dekarationer och sådär. Klänningen är nog helt klar, jag fick en wow-upplevelse när jag såg den på designerns hemsida så åkte och provade den och det var klänningen emd stort K! =)

    Kika in på bloggen om ni vill =) 
    oj då har du kommit långt ändå. Ja jag hittade också min drömklänning men känner ändå att jag ska testa lite mer ifall. Men det är roligt att det var inte alls en sådan klänning som jag trott att jag skulle ha.
    Men vad roligt så det blir på ett slott i alla fall. Det låter verkligen romantiskt. Det där med att hitta vart man ska vara är absolut inte det lättaste.

    Ja jag ska absolut kolla in din blogg. Håller själv på med vår hemsida nu och det är väldigt pilligt känner jag. Har ni bestämt tema/färg?
  • Äldre 17 Mar 20:19

    vi ska ha royal blå och ljusrosa. sen kommer temat vara fjärilar.

  • Äldre 18 Mar 11:17
    Loolloo skrev 2012-03-18 00:19:33 följande:
    Tack så mycket =), när det gäller planering så är det väl lite sisådär.. har iaf kollat upp med dom kontakter vi har, min bäste vän/framtida tärna jobbar på tryckeri och lovat mig/oss hjälpa till med inbjudningskorten, sambons bäste väns flickvän är frisör och lovat mig att göra brud uppsättning, sedan har vi hittat en lokal för festen rätt billigt och bra, dock letar vi runt ändå.. Dj har vi 2 kompisar som är eller så kan vi hyra en dj som vi har hyrt in till mitt jobb, (jobbar som servitris).. klänning har jag tänkt beställa från nätet, har en sida som är billig och som jag har hittat flera klänningar som är WOW så ska glo igenom det mer ordentligt.. känner bara att an ska komma i form först ;)..  har ett hum om vad jag vill ha för brudbukett, gästlistan är på ett ungefär.. sen har vi hittat ett alternativ med skjuts för brudparet till lokalen, fotograf har jag tureen att min moster håller på och utbildar sig, ska dock kolla närmre på om hennes fotograf (som hon hade på sitt bröllop) vill/kan och vad det kostar..
    Ringar har vi hittat några vi vill ha.

    Känns som om det är grymt mycke mer att planera, men vad?! känner mig helt lost.. mycke prat om tema m.m... Datum är nåågot som fortfarande är osäkert.. så det visar sig vad som passar oss bäst..
    Det är vl så långt som vi kommit hittils.. =) 
    oj men då har du ju kommit en bra bit på vägen måste jag säga. Skönt för dig. Önskar jag hade så mycket koll. Men än är jag inte oroad i alla fall. Har ju ett år på mig. Men det är som du säger, mycket att planera. Det kommer upp nya saker hela tiden känner jag. Men det är bara att hålla ut för det kommer ju vara värt det.
    Jag är som sagt mitt inne i mitt detaljletande. Lokalen är ju i alla fall mer eller mindre klar så det är alltid något. Det blir så mycket enklare då. Hur hade ni tänkt att åka till bröllopet då?
  • Äldre 21 Mar 09:58
    Olaulin skrev 2012-03-21 08:58:37 följande:
    Å, vilka fina skor! Riktigt söta, passar ju perfekt för ett vinterbröllop!

    Själv har jag suttit i flera dagar nu och febrilt letat lokal, för när det gäller den delen märker jag att man inte är ute i för god tid, ett ställe hade bara några få tider lediga nästa sommar.. Vi har preliminärbokat ett ställe, men det är lite för dyrt för oss egentligen. Dessvärre är det stället perfekt och alla andra jag kollar jämför jag ju självklart med det bokade...

    Hur har ni andra tänkt angående ställe med allt inkluderat, lokal med catering och egen dryck eller lokal med egengjord  mat?
    jag förstår precis vad du menar. Det där med att leta lokal driver mig till vansinnet bokstavligt talat. Och det känns lite väl tidigt att kolla det nu men när man sedan pratar med dom så kommer det ju fram att det inte alls är tidigt. Jag preliminärbokade en lokal i måndag i Stockholm. Där kommer vi ta catering via ett företag som jobbar med lokalen ofta och som dom har kontakt med. Och alkohol får vi ta med själva och kan då ha bar med självkostnadspris då vi är ett slutet sällskap.
    Det är som du också hade problem med, lite för dyrt för oss. Men ja vi har ju turen att få en hel del hjälp från svärföräldrarna i och med att halva gästlistan är deras.
    Men i alla fall i mitt fall är det så att jag älskade lokalen (dock bara sett bilder än men ska kolla på fredag) och allt skulle bli så lätt med mat via dom och ta med egen alkohol. Det där med egen alkohol gör ju sååå mycket.
  • Äldre 21 Mar 10:48
    Lisapi skrev 2012-03-21 10:20:10 följande:
    Jag håller med. Att hitta rätt lokal kommer göra mig gråhårig snart (snyggt till bröllopet) Vi har börjat titta utanför Östergötland nu trots att vi fortfarande är kära i ett slott här i närheten. De får tyvärr bara plats m 80gäster men å andra sidan, måste man bjuda släkt man knappt träffar utöver dessa tillställningar?!
    ja men verkligen. kan hoppas att det inte syns för väl bara ;) Ja vi började kolla i örebro men har som sagt jobbat oss vidare till stockholm i och med att vi får gäster från hela världen. Så då är det enklare för dom med.
    Ja det där med gästantalet är en stor fråga. Vi hade ca 60 gäster sen skulle svärmor lägga till sina så nu är vi över hundra vilket gör ganska många saker mer problematiska. Men sen är det ju ett persiskt bröllop också. Dom brukar ska bjuda alla.
    Men släkt man knappt träffar? Nej egentligen inte tycker jag. Jag har något utav en års gräns. Har man inte träffat dom på så och så många år behöver dom ju kanske inte komma.
    Eller är jag självisk nu?
  • Äldre 21 Mar 12:04
    Just Me skrev 2012-03-21 11:46:49 följande:
    Vi har velat mellan två lokaler...
    Den ena kostar 500, där finns basic porslin etc, det är mysigt och rymmer ca 75 gäster (MAX 80)
    Den andra kostar 4000.
    Den rymer flera hundra, kanske 300. Vi blir va 100 pers, men det går att skärma av med draperier och det blir riktigt mysigt och fint så. Där finns mikrofone roch ljudanläggningar klart. Och t om en scen!
    Då får vi tillgång till den fredag kl 16.00 och har söndagen på att städa.
    Det är en festvåning i stan så köket är bra, typ storkök. Finns en varmluftsugn som är STOR man kan inte laga mat där men värma sade dem. Storköksdiskmaskin. De har ALL slags porslin där och glas, bestick, uppläggningsfat etc.
    Så idag har jag beslutat att boka den dyrare lokalen för att jag tror vi får en enklare bröllopsfest på det sättet. För de som ska vara i köket blir det enklare, all slags porslin finns så vi behöver inte börja köpa nå champagneglas etc. Men visst hade lokalen för 500:- varit lika bra så hade vi tagit den på en gång!  
    Du & Jag 23/3-2013
    ja jag förstår det där. Men ibland blir det ju så. Den första lokalen vi tänkte låg på ca 7000 men då är den helt underbar. Men samma sak med den andra och den ligger bättre till som sagt. Men den andra går istället på ca 30 000. så det är ju lite skillnad. Men den ligger mitt i centrala stockholm så det är väl ungefär vad man får betala antar jag.
  • Äldre 21 Mar 13:20
    hsmamma skrev 2012-03-21 12:45:44 följande:
    Vi betalar 200 kr för den vi ska ha
    oj det var ju jättebilligt. Önskar jag kunde hitta en sådan billig. Det skulle verkligen vara det bästa. Men för mig verkar det vara helt omöjligt. Tre människor med höga krav begränsar ju en del.
    När ska ni gifta er?
Svar på tråden Brud 2013