Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Brud 2013

    ChristineL skrev 2012-04-17 19:51:26 följande:
    Vi hade också en egen guldsmed till förlovningsringarna. Dom gick på nästan 10 000 tillsammans, släta i guld. Jag vill också ha en matchande ring fast med diamanter, vet dock inte hur min m2b ska ha det med ring.

    Vi har inte lagt budgeten än, men ca 50 gäster blir det. Har kollat lite på budgetverktyget här på bt och vill hamna nånstans mellan låg- och mellan- budget. Men det är inte lätt!
    Nej skitsvårt!! Vi vill inte lägga för mycket på "bara en dag", men vill samtidigt att det ska vara "stort och lyxigt". Vi kommer ha ca 100 gäster och hoppas kunna få ner kostnaderna med att göra egen mat. Kommer bli en tuff utmaning, men jag tänker mig buffé som är både varm o kall så det ska nog gå bra och jag lagar ofta varm mat när vi har familjekalas och då är vi ca 25 personer, och vid större kalas ca 50 så jag tror vi klarar det med hjälp av tärnorna . Ska bara hitta serveringspersonal som kan hjälpa till med uppvärmning och sådant medans vi är i kyrkan. Sedan kommer vi ha värmeskåp också...
  • drömmer
    Just Me: Vi vill ha tidig OSA eftersom vi ska laga det mesta av maten själva. Mycket också för att vi inte vet om det kommer 100 eller 140 personer..... Vi kommer inte förbjuda några barn, men vi kommer enbart adressera inbjudan till de vuxna och "hoppas" lite på att många tänker att de inte tar med barnen för att få en lugn kväll... Annars blir det ca 35-40 barn under 5-årsåldern.
    Därmed måste vi planera tidigt för maten, och även "barnvakter", bordsplacering osv.
    MsChevy skrev 2012-04-18 23:38:36 följande:
    Ang nattamat: eftersom vår röda tråd är 50-tal, kommer vi servera varmkorv o Pucko Skrattande
    Haha åh mums!! Vi kommer inte ha 50-talstema, men de flesta av våra gäster gillar 50-60-tal liksom vi så pucko hade ju vart skitkul . Korv med bröd blir det här också!
    FruHassel skrev 2012-04-17 20:53:55 följande:
    Ja det är himla smidigt att laga mat själv om man ser till ekonomin MEN frågan är bara om man klarar det så man inte är helt slut när den stora dagen väl är ... å andra sidan kan man ju kanske be några olika att hjälpa ... vet att min mamma skulle bli galen om hon har mer än en sak att göra.... Men det är så gott med buffé och det blir lättsamt med det, kanske är bra när man har släkter som vår som inte ses mer än vid dop och sånt annars.
    Vi kommer försöka förbereda mycket innan och frysa ner. Vi kommer provlaga oss fram och kommer bjuda på pajer, pastasallad, bröd, kyckling, fläskfile, potatisgratäng, rostbiff, olika sallader, såser osv. Vi hoppas kunna frysa kött och pajer, samt hembakt bröd. Sallader gör våra föräldrar samma dag och potatisgratäng o pastasallad gör vi dagen innan tillsammans med tärnor och marskalker. Hopaps att kunna få tillgång till vår lokal redan på torsdagen och börja dekorera den då .

    Funderar ju på egen bröllopstårta med men vi fårse tidsmässigt när vi närmar oss, annars blir det nog vita prinsesstårtor med egengjord dekoration....
  • drömmer

    Fina klänningar allihop !!! Jag är inne på en sådan jag har som profilbild, eller liknande iaf. Är dock osäker på om jag vågar beställa från Kina, eller ebay där jag hittat denna klänning....

    Vår planering står i dagsläget lite stilla. Jag var o kikade på ring i lördags och det lutar åt att göra en egen. Blir ev en exakt likadan som förlovningsringen, fast med 7st diamanter på totalt 0.21c. Tycker det låter superlite, men på mig såg det bra ut. Kan inte ha större tror jag . Jag kommer dessutom ha 3 ringar och i mellanringen har jag 10st 0.01c diamanter och 7st 0.03c så det blev för mkt bilng. Jag vill dessutom i ett senare skede sätta diamanter även i förlovningsringen. På 1-årsdagen kanske?

    Annars shoppar jag lite smått på E-bay. Igår fick jag hem de knallrosa slipsarna till våra bestman. Väldigt välgjorda och fina! Så stiliga de kommer vara .

  • drömmer
    Pagnie skrev 2012-04-24 14:35:27 följande:
    Åh det här med klänningar är så svårt. jag velar fram och tillbaka hela tiden.

    Men jag älskar ju den här. Eller alltså modellen i alla fall. Jag vill gärna ha snörning i ryggen dock.



     


    Åhhh, den hade jag också kunnat tänka mig !!!
  • drömmer

    Jag handlar också mycket från E-bay, dock bara småsaker ännu.  Men också hittat klänning där som jag funderar på att beställa .

    Det är superenkelt att handla! Skaffa bara ett ebaykonto och ett paypalkonto som du kopplar ihop och även kopplar ditt kontokort till. Sen är det bara att klicka o se glad ut .

  • drömmer
    CoG skrev 2012-04-25 18:22:28 följande:
    Är det bara jag som sitter och har bestämt klänning, ring osv...men inser att det är lika bra att vänta med inköp tills närmare nästa år.
    Det är ett tag kvar och man kan ju hinna ändra sig.

    Jag har kollat upp vart min klänning ska sys, det är en kombination av två klänningar.
    Sen vet jag hur ringen ska se ut, men inte kollat vart den ska köpas än.

    Inköp till pynt mm det tar jag lite senare.....det känns som att det är gott om tid kvar.
    Nej vi har bestämt det mesta. Klänning är inte helt klart. Ska vänta till höstens alla reor tänkte jag . Men vi har börjat handla lite smått. Varför vänta när man kan shoppa?
  • drömmer

     


    Jag minns inte allt jag köpt men iaf: Näbbklänning, "I Do"-kristaller att sätta under skorna, rosblad, organzapåsar, slipsar till marskalker och "pojknäbbar", tårtgrejer i alla dess slag, tärnklänning. Väntar hem ytterliggare en tärnklänning nu och så SKA jag köpa kostym och waistcoat med kravatt till sonen när de komemr in igen, ytterliggare en näbbklänning, waistcoat till mannen, ev klänning till mig, såpbubblor, organzaband i olika storlekar, favours till barn och vuxna osv .


     


    Nu letar jag efter grejer till inbjudningarna! LOVE EBAY!!!

  • drömmer
    queenemma skrev 2012-04-26 10:24:39 följande:

    Nu är lokalen bokad :) Härligt! Bara kyrkan kvar att boka då så skönt att en del är avklarad se vilken kyrka det blir och vilken tid hoppas på att det blir klockan 3 tycker det är en lagom tid att gifta sig.


    Vilken tid kommer ni andra att gifta er?


    Härligt!!! Vi kommer också gifta oss klockan 15, även om jag tycker det känns lite sent. 14 hade vart mer lagom för mig, men kyrkan sa det var ovanligt och vi behövde inte bestämma mer exakt utan tar det med prästen sen. De skulle ringa om ngn annan ville norpa tiden och kolla med oss först .
    Men gifter vi oss vid 15 så räknar vi att middagen (förrätten)  kanske startar vid 17.30..Lite sent då vi kommer ha barn med, men vi får väl ge barnen ngt snacks vid brudskålen. De vuxna får hålla sig är tanken... Eller blir det dumt?!
    FruHassel skrev 2012-04-26 16:45:02 följande:
    Idag påbörjade min pappa sin strålbehandling för att bli av med cancer så till helgen tänkte vi ge mina föräldrar ett save the date kort för att berätta att vi ska gifta oss så de får nåt roligt att se fram emot .... 
    Usch vad trist med din pappa, men skönt att behandlingen är igång! Ett bröllop är väl en perfekt sporre att se fram emot och bli frisk inför! {#emotions_dlg.flower}
  • drömmer

    Jag är också sjukt nervös över att ngt ska gå fel, eller att jag just på bröllopsdagen tänker... "Men nej...varför gjorde vi inte så, eller varför placerade vi dem ihop" osv. Kommer behöva lugnande sista veckan tror jag .

    Nu är mannens kostym inköpt och jag inväntar en tärnklänning från Kina för att se hur den sitter på mina tärnor och sedan beställa fler. Spännande !!!

  • drömmer
    queenemma skrev 2012-05-07 09:42:59 följande:
    Är jag den enda som tänker på dagen efter? När man ska till lokalen och städa och fixa i ordning och varken jag eller min blivande kan köra bil! Det är den dagen jag fasar för mest :( Skulle vara så skönt om någon annan erbuder sig att städa dagen efter så vi kan njuta av första dagen som gifta tillsammans med våra barn i vårat egna hem! Men får se hur det blir.. Inte någon ännu som kan erbjuda sig heller då ingen vet men iallefall.. 
    Jo det känns ju inte vidare toppen, men vi kommer be våra tärnor och marskalker som hjälp och jag tror även fåra mammor kommer bidra med hjälp. Dock kommer vi också vara där såklart, men förhoppningsvis går det ju snabbt om man är många .
Svar på tråden Brud 2013