Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Brud 2013

    Vi ska också gifta oss sommaran 2013, vi har gjort en preliminärbokning den 17 augusti på Hällsnäs Herrgård utanför Mölnlycke. Det visade sig att det var bra att vara ute i god tid, många helger var redan uppbokade 2013 när vi var där på besök på slutet på maj. Vi kommer att gifta oss borgerligt med både cermoni och fest på plats.


    Jag har redan börjat planera lite smått nu, letar efter brudklänning och försöka bestämma färgtema. Det blir nog vitt med inslag av rött, varken jag eller min sambo är särskilt mycket för pastelliga färger.


    Ni som skickar ut save-the-date kort, hur lång tid i förväg kommer ni att göra det?


    // Sofia

  • Sjörå

    CoG: I din situation hade jag köpt en klänning på nätet eller på stan och sedan gått till en sömmerska/ett skrädderi och fått den justerad. Om det nu finns några sådana i din stad. På så sätt behöver du inte gå till affären som säljer brudklänningar och träffa den snorkiga damen igen.


    Hon är säkert bara besviken på att inte få sälja en dyr klännning till dig, en sömmerska är ju inte en konkurent på samma sätt om att få sälja. Hoppas att du hittar den perfekta brudklänningen.


    Hälsningar Sofia

  • Sjörå

    CoG: Jag tolkade ditt inlägg som om du planerade att köpa kläninngen där. Men så läste jag nog lite fel också. Då hade hon än mindre anledning till att vara oförskämd och man vinner som sagt inget alls på att vara otrevlig. Hoppas att allt löser sig till det bästa för dig iallafall.


     


    88katkus85: Vad roligt, vi har också planerat vårt bröllop den 17/8 2013. Var ska ni gifta er?

  • Sjörå

    Vi funderar också på vilket färgtema vi vill ha. Just nu lutar det åt rött. Vår lägenhet är inredd i svart, vitt och rött så det är färger vi gillar. Men jag kommer säkert hinna ändra mig flera gånger. Rött känns inte riktigt som en vanlig bröllopsfärg, men jag tror det kan bli snyggt ändå.

  • Sjörå

    Jag försöker bestämma mig för om jag ska göra save-the-date kort och inbjudningskorten själv eller om jag ska låta ett proffs göra dem. Jag är hopplöst dålig på att pyssla själv.

  • Sjörå

    Nova: Det kan vara så att det finns runda bord i lokalen men att det inte visas på bild. Vi ska gifta oss på Hällsnäs och jag fick klicka igenom många bilder innan det kom ett där det var runda kort på bilden. Långbord rymmer fler så därför är det nog det vanligaste, men jag håller med dig. Runda bord är trevligare.

  • Sjörå

    Nu har vi bestämt oss för att låta ett proffs göra inbjudningskorten. Jag är som sagt inte det minsta pysslig så det skulle förmodligen bli väldigt dyrt i längden att låta mig pyssla, om jag måste slänga hälften av korten för att de inte är lyckade.

  • Sjörå

    Vitguld kan gulna med tiden men om man köper av bra kvalitet så lär det inte hända. Min mamma har en vigselring i vitguld och den har inte gulnat på över 30 år. Dessutom tror jag att man kan lämna in den på omrodinering om den gulnar.

  • Sjörå
    emzerus83 skrev 2012-07-14 18:36:35 följande:
    Här är också en blivande brud som gifter sig borgeligt 29 juni 2013 :)

    Lokalen är bokad i Västerås och har börjat spåna på det mesta tror jag :)
    Vigselförättare, är det någon som vet hur man kontaktar en sådan?

    Har ni andra kontaktat catering redan nu ifall ni ska ha det??
    Så mycket som rör sig i huvet :)
    Vigselförättare kontaktar du genom kommunen där du ska vigas. De har kontaktuppgifter till alla som kan viga borgerligt i kommunen. Brukar stå information om detta på kommunens hemsida. Vänta dock tills efter semestern, nu är det omöjligt att få tag i folk har jag märkt.
  • Sjörå

    Åh jag håller precis på och budar på en brudklänning på Tradera. Inte alls en sådan som jag hade tänkt mig men får jag den och jag gillar den så kostar den mig 600 kronor. Om inte jag gillar den så kan jag säkert sälja den vidare. Så håll nu tummarna för mig.

Svar på tråden Brud 2013