Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nu är min fina Blompojke hemma igen efter en uppenbarligen störtskön vecka hos bästisen i Stockholm. Han helt bubblar över av allt kul de haft.

    Två tunga matkassar har jag just släpat in i köket och ska packa upp. Tänkte koka risgrynsgröt-nu kommer säsongen då det är godare med något varmt till frukost än fil och flingor tycker Blompojken-och det håller jag med om!

    Någon av hönorna verkar verkligen ha börjat värpa-helknäppt! Idag låg ett nytt ägg i redet. Skulle inte förvåna mig ett dugg om den tycker den ska ruva den med, så här lagom till jul liksom. Pratade med genbanksansvarig häromkvällen, angående min ansökan om att få vara genbanksansluetn. Hon sa att får man kycklingar till nyår är det någon obalans i ens hönshus, vad gäller värme, ljus eller foder-oftast värme. Men, här har vi ju haft jättevarmt ett tag nu, med 18,5 grader häromveckan-kanske är det därför då? De fattar inte att det är vinter?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men heeeej Lanovia! GUD vad kul att se dig!!! Utböloing? Skulle inte tro det! *fnyser*, snarare urinvånare, som varit med på mången indianjakt, ruvning och äggskörd.
    HUR har du det? Berätta berätta berätta!

    Jag har det, som psykologen och jag kom överens om, hyfsat bra i min lilla tillvaro. Är sjukskriven året ut och håller på med de mentala efterdyningarna efter allt fysiskt. Allt har gått väldigt bra-men det är tålamodsprövane att det tar sådan tid.
    Jag har inte så stora marginaler, blir fort trött, orkar inte stress, höga ljud, för mycket folk och sådant som säger mig att jag nosar omkring i gränsmarkerna för en ny utmattningsdepression. Man får lov att ha en annan vaksamhet och reagera tidigt på signaler, när man redan gått sönder på det sättet-det är väldigt mycket större risk att man ramlar dit igen om det redan hänt en gång. Men, jag går inte runt och mår skit, utan försöker "bara vara" så gott jag kan, läka ihop på alla plan och sortera, komma ikapp min själ och kunna ta nya avstamp i livet.
    Det har bjudits på en del större motigheter och livskrisaktiga saker de senaste åren, så jag känner starkt att om jag inte tar det jag behöver ta nu, så kommer jag att få en fet räkning längre fram.

    Och så har jag skaffat höns! Tuppen Ruben går här ute med sina tre hönor och en liten kyckling som inte är så litten längre. Det har varit en jättebra grej i min rehab. Något nytt som händer, nya saker att lära sig och nya intryck-men i ett väldigt litet format. Förutom traumat att minken kom och tog tre hönor (som Blompojken tyvärr hittade), så har det varit framgångsrikt och det är så kul att få de där äggen, se hur de vant sig vid mig och blivit lite tamare, lära sig hur de beter sig-och såklart, att hålla en alldeles ny liten dunboll i handen.

    Men du då? Vad pågår i din tillvaro? Vi saknar dig här vettu, så nu lär du berätta lite!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Idag måste vi tömma ur allt i badrummet uppe, för imorgon kommer hantverkarna och river. Ett bra tillfälle att sortera upp en del och kasta saker som nog är gamla.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hantverkarna är här och river just nu ur hela badrummet. Det låter. Jättemycket!
    Truls blev så uppstressad av alla som kom inramlande här tidigt i morse, att han kände sig tvungen att ställa sig och kissa en stor pöl på golvet.

    Han rantar runt benen på mig hela tiden och frågar "ska det verkligen vara så här matte? Borde du inte säga ifrån här snart?". Det är nog bäst att jag tar med honom när jag ska till tandläkaren senare idag. Han har det nog lugnare i bilen än om han ska hålla ordningen här hemma utan mig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2013-11-04 11:23:55 följande:
    Ojoj jobbig dag för Truls. Är det badrummet på nedervåningen som ni fixar med?
    Nej, tack och lov blev vattenskadan i det gamla sunkiga badrummet uppe.
    Jag upptäckte den PRECIS när jag kommit hem från sjukhuset och skulle duscha själv första gången sedan op. Då blev det översvämning, så jag fick ligga på alla fyra med mitt värkande ansikte mot golvet och rensa avlopp.
    Jag tyckte det var alldeles tillräckligt motigt just då. Tills jag upptäckte att det rann vatten från taket  i bardummet under...Shit!
    Som tur är, är det bara klassikern att mattan släppt vid golvbrunnen, så det blivit vatten under.
    ingenjörsbruden skrev 2013-11-04 11:45:44 följande:

    Vad blir det för golv i badrummet nu då? Blir det schakrutigt?!


    Nä. Vi valde att köra på en svart/gråmelerad plastmatta. Vi har ju sådan toa med svart sits, så jag tror det blir bra. Tänkte måla om elementet svart också, och köpa svart handukstork.

    Vi har valt det här kaklet på väggarna:
    http://www.byggvarubutiken.se/category.html/marchmont
    Den vita varianten, men ni får ju kolla på den där mönstret är blå/grått för att se hur det ser ut. Så här alltså, fast även mönstret, som är i relief, är vitt.
    359002 Vit/Blå blank kakel 25 x 40 cm
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tjoflöjt!
    Kikar in mellan fnattandet. Jag håller på att plocka ur allt ur skåpen som täcker hela ena väggen inne på kontoret. Den väggen vetter nämligen mot badrummet här nere. Om hantverkarna går genom garderoben slipper vi att de river upp även badrummet som inte är vattenskadat. Det känns ju som en god idé-så då bär jag gärna ut allt bråte som göms i skåpen.
    Annars är det vackert väder här idag, så hunden fick en lite längre svängom än igår, då det HÄLLregnade.

    Jag måste också rensa bort en massa skräp ur källaren, för ävan där ska rörmokaren och snickaren hållas. Förutom det ska jag mota ut Blompojken i kvarteren för att ta tag i årets salamiförsäljning, tvinga honom att studera lite inför flera prov han ska ha och så fixa med lite mys. Jo, för anledningen att allt detta behöver bli klart lite raskt, är att Svenska U17-grabbarna spelar semifinal i VM ikväll. Det föranleder såklart någon form av mys och soffläge. Alltså är det bra att få undan allt annat til dess.

    Så varför sitter jag här?

    Visst ja! Middag behöver vi också-jag får nog skicka sambo och Blompojke att fixa myset, allt det där hinner jag inte!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, det är mycket förståndigt av dig att ta den där fläcken på allvar! BRA att du får komma typ genast.

    För egen del tror jag väl att allt sakteliga fortsätter åt det rätta hållet. Jaghariallafall inte märkt något som oroar mig.
    Ska om någon vecka på ny magnetröntgen så då får jag ju veta hur det ser ut därinne i huvudet. Proverna jag tog för att kolla att hypofysen reder sig själv, har jag inte hört ett knyst om (rätt dåligt av dem, vad svaren än säger vill man ju veta tänker jag?), men jag antar då att vore det något knas, skulle de väl hört av sig?

    Den största, svåraste och mest ångsetframkallande utmaningen och berget att bestiga framöver, är väl egentligen vad FASEN det ska bli av mig och mitt yrkesliv. Så mycket tid nu i så många år som bara gått åt. Så dåligt läge på arbetsmarknaden och så ovisst vad jag klarar med mina axlar och knän och så svårt att veta vad som är rätt grej att satsa på.
    Och under tiden är ju ekonomin fortsatt helt kass. Den delen av livet tär. Mycket.
    Och just nu försöker jag låta bli att vara i den ångesten och bara ge mig de här veckorna till årsskiftet att läka ihop och SEDAN ta tag i resten. För jag orkar ändå inte nu, så det blir bara resursslöseri att grubbla.
    Nej, lite newbodyförsäljning, salamidito och läxhjälp inför prov, vattenskadearbete och skjutsande hit och dit-det räcker gott.

    Apropå det: om det är någon som vill ha något i strump-/tros-/kalsongväg, så hör av er-imorgon ska jag slutredovisa försäljningen. Ni som springer borde ju kolla träningslinnen och löparstrumpor samt sport-bh, det är priser man nte hittar i butik!

    Nu ska det tas en dusch inna jag ska hämta Blompojken. Vi ska åka till stan och införskaffa nya handbollskor. (tänk så skönt när fötter vuxit klart! Undrar när det blir? Jag har själv haft samma storlek sedan i femte klass.)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Soldemor skrev 2013-11-06 13:33:10 följande:

    Blommis: Bara för att göra dig riktigt nedslagen (jepp, har min onda dag idag!) när det gäller skofronten, så måste träningsskor ändå bytas  ut med jämna mellanrum, när stötdämpningen tagit slut. Osäker på vad som gäller för just handbollssskor, men gympaskor (typ sådana jag har för aerobic och liknande) håller bara ca ett år vid regelbunden användning. Sedan är stötdämpningen kass och det är dags att köpa nya. ´Trist men sant!

    Nu skall jag sluta vara ond och börja förbereda för julspelsplanering!


    Det vet jag väl! Jag har ju själv skor liksom Tungan ute...
    ...men när man har växande barn, har foteländena en tendens att växa, dels ryckvis och rätt mycket i ett ryck, och dels MITT I säsongerna, så man inte kan ha samma handbollsskor över en säsong, utan måste byta. Annars vore det ju praktiskt att köpa nya skor i respektive sport vid varje säsongs början och så kunde de räcka över den säsongen. Men vad gör man? Dessutom har ju min son problem med hälarna, så han måste verkligen ha BRA skor också, och när det gäller just skor, brukar man vanligen få vad man betalar för. Många skor har vi i garderobernas kartoner, i massa storlekar och ofta knappt använt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Godmorgon!

    Idag är det blodprov, psykologen, handla lite mat, träffa kompis, skjutsa till träning och förhöra lite läxor som är det viktigaste att komma ihåg. Ja, och slutredovisa newbodybeställningarna. (Inga runningsocks eller funktionslinnen någon?)

    Igår ville Blompojken ha sällskap medan han arbetade med sitt spec.arbete om svarta hål i rymden. Det var så roligt för skillnaden från fjolårets psykbryt och hårda väg när han skulle göra sitt första riktiga sådana arbete var enorm. Han klarade sig egentligen själv, men ville ha mig där att bolla med. Helt underbart att se hur han greppat själva grundtankarna med att sammanfatta och få ner det viktigaste, vikten av att skriva snyggt och lftigt etc. Han sa själv-"Det här är första gången jag tycker det var ROLIGT att göra läxa och jag längtar att få redovisa!". För någon som inte suttit med ursinnigt barn och tragglat, är det svårt att beskriva vilken milstolpe sådant är. Men jag GLÄDER mig åt att allt strävsamt bråkande under ffa förra året har givit resultat!

    Vi hittade förresten bra skor, både handbollsskor och inomhusfotboll på kampanjpris. Och present till pappa från Blompojken är ordnad. Han ska få en sådan där stång som man skruvar upp i en dörrpost och kan hänga och dra upp sig själv i. Vadheterdetnudåigen...chins? Armhävningar har jag hört att det är det som egentligen är.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård