• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • start september

    Fint kakel tyckrer jag också PB. Det tar himskans lång tid med badrum är min erfarenhet både från frivillig och vattenskaderenovering, så ställ in er på att det tar minst den tid de säger.

    Tack för alla magsympatier. Rödbetor är gott och verkar faktiskt ge extra fibrer också. Men det jag stoppar i mig i övrigt går hjälpligt de dagar där jag tar en järntablett, när jag tar två är det tuffare, så det får bli max varann dag.

    Lanovia- kul med funderingar på nr 3!  Hängde inte med kring utbyggnad - är det något ni gör i närtid? Vi närmar oss slutet av en lång fas av detta nu, med lite tur kommer det mesta invändigt att vara klart innan trean tittar ut, men det kräver en hel del.

    Har börjat läsa lite om förlossning av tredje barn - verkar variera väldigt mycket hur det upplevs. Tänkte det skulle vara enklare än tidigare, men kanske inte ändå. Vi får se. Går i vecka 28 idag och börjar nu hoppas på ett mer fullgånget barn, det har varit mycket prematurtankar här, men nu måste jag sätta mål lite längre fram istället känner jag. Prematura barn orkar ju inte alltid vaginala förlossningar så jag har inte ens tänkt på en sån. En dag i taget.  Vissa dagar är massor med sammandragningar och andra lugnare. Lurigt det här. Ny koll av tappen om ca två veckor.

  • Soldemor

    Hej!

    'Vinkar lite extra t Lanovia och Ingis*

    Vad kul att läsa om era planer ev innefattande nya små. Men Ingis...hrrmm...knäsvag....hrrm...jo, jag vet hur det är, har varit en sväng på samma ställe, lite jobbigt!

    I torsdags fick vi 300 psalmböcker som skulle bäras in och sedan fördelas till olika kyrkor. Sådant är ju roligt tyckte jag och satte igång med stor frenesi....synd att min trasiga axel inte tyckte riktigt likadant. Mellan första och andra minnesgudstjänsten i söndags small det till så igår fick jag ägna lediga dagen åt att gå till doktorn. Så nu äts det antiinflammatoriskt och smärtstillande och väntas på kontakt med sjukgymnast. Köra bil är en sådan där sak som blir lite komplicerad med smärtande axel. Tio i två blir mer tjugo i fem eller så.Maken erbjöd sig att köra, men jag skall fara lite hit och dit idag med konfirmander och så, och det blir liskom dubbel körning mot om jag kör själv. Så det får gå!

    Kul att se alla som är här i alla fall!

  • Norrskensflamman

    Lovet är slut för barnen. I fredags var vi på Teknikens hus och det tyckte barnen var skitskoj! Efter det och lite shopping så var vi helt slut och åkte hem.
    Lördag var vi med min pappa och tänkte mycket på mamma och alla andra nära som vi mist. Ljus på graven och ljus i kyrkan. 
    Söndag var det riktigt surväder. K var ute iaf och lekte med kvarterets barn. T och hennes kompis var på en långpromenad. Sedan när de kom in ville de prova hur det är att spela in musik, t ex när de sjunger. Så M lät dem pröva. Problemet är att vi har bara en inspelningsmick, så den låt de skulle sjunga, varsin vers och sedan refrängen tillsammans, var de tvungna att spela in var för sig. Sedan lade M ihop de båda spåren. Nu blev de plötsligt varse hur förbaskat svårt det är att sjunga synkront och likadant som den andra!  
    Samtidigt så tyckte de att det var jätteskoj, när första chocken lagt sig över att höra sin egen röst så naket som det blir när man spelar in ljudfiler. Lite charmigt är det ju också att de sjunger olika... 
    Sedan satte vi ihop en liten video från foton jag tog när de höll på och träna sången. 
    Det blev ett roligt minne för dem tror jag

    Imorse upptäckte jag ett  födelsemärke på ryggen, som blossat upp och blivit stooooort, olikfärgat och kliar. Det har INTE varit så där förut! Har haft en liten svagt grå fläck där förut som inte har varit upphöjd, men lite, lite skrovlig. Nu har det blivit en stor, upphöjd grej, i olika nyanser av brun/röd/svart och med läderhud! Jag har ringt VC och väntar att en läkare ska ringa upp mig... 
     

  • Klockarbol

    Hej alla! Så kul att se er :)

    Och ett extra Hej! och Grattis! till Solde :)

    Mitt ryggskott blev ett jäääättelångt ryggskott :(
    6 dagar tvärlåst så först nu i lördags började det lossa lite. Och jag är lååångt ifrån bra än.

    Naprapaten tar inte emot mig i akuta skeden pga av min odiagnostiserade ledvärk. Jobbets naprapat (joråsåatte vi har en fantastisk arbetsgivare!) är jag inte så förtjust i, att ligga 25 av 30 minuter under en värmedyna medan han gör annat är inte min uppfattning om en bra behandling.

    Så jag har levt på alvedon och linement (numera bara linement) och sedan igår är jag tillbaka på jobbet och bearbetas av kollegan som kan akupressur. Just nu stålsätter jag mig för behandling nr 2 där mina stackars vader kommer att spela en stor och synnerligen smärtsam huvudroll Skrikandes.
    Redan i gårkväll kändes det som om nån sparkat mig på vaderna...
    Men jag vet ju att det hjälper så det är väl bara att bita ihop kan tänka.

    Jag, kollegorna och hela verksamheten har flyttat till tillfälliga lokaler medan vår ordinarie bosättning byggs om och ut.
    De tillfälliga lokalerna är färdigmöblerade men min framsynta chef såg till så att jag fick mitt lilla höj- och sänkbara skrivbord med mig hit och jösses så tacksam jag är för det just nu Solig

    Må gott alla fina Hjärta

  • ingenjörsbruden

    Lanovia: Hahahaha nä det sa du iofs inte.... hur ligger tidsplanen då? Vill ni ha tätt mellan 2an o 3an osså???? 

    Flamman: dröjer det innan du får gå så kolla upp om det finns ngn privat läkarmottagning som har hudspecialister.  Kostar kanske lite mer men har i gengäld oftast kortare väntetid. Mysigt med mkt musik o ljus.

    Solde: Ajajaj stackars axel! Hoppas du får tid snart hos sjukgymnasten! Jag har inga problem med att jobba med andra, hur de än ser ut, men när knäna inte lyder en o hela kroppen blir statiskt laddad.....svårt att jobba. Håller mig i mitt bås.

  • passionsblomman

    Tjoflöjt!
    Kikar in mellan fnattandet. Jag håller på att plocka ur allt ur skåpen som täcker hela ena väggen inne på kontoret. Den väggen vetter nämligen mot badrummet här nere. Om hantverkarna går genom garderoben slipper vi att de river upp även badrummet som inte är vattenskadat. Det känns ju som en god idé-så då bär jag gärna ut allt bråte som göms i skåpen.
    Annars är det vackert väder här idag, så hunden fick en lite längre svängom än igår, då det HÄLLregnade.

    Jag måste också rensa bort en massa skräp ur källaren, för ävan där ska rörmokaren och snickaren hållas. Förutom det ska jag mota ut Blompojken i kvarteren för att ta tag i årets salamiförsäljning, tvinga honom att studera lite inför flera prov han ska ha och så fixa med lite mys. Jo, för anledningen att allt detta behöver bli klart lite raskt, är att Svenska U17-grabbarna spelar semifinal i VM ikväll. Det föranleder såklart någon form av mys och soffläge. Alltså är det bra att få undan allt annat til dess.

    Så varför sitter jag här?

    Visst ja! Middag behöver vi också-jag får nog skicka sambo och Blompojke att fixa myset, allt det där hinner jag inte!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård