• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Heloise

    Apropå mat så ska jag prova ett nytt recept idag, yoghurt marinerade kycklingspett, till det skulle det vara rotsaker i ugn och en örtsås. Ser väldigt gott ut och var superenkelt, bara 1 dl naturell yoghurt, 1 vitlöksklyfta( pressad) ½ dl hackad persilja salt+ peppar. Kycklingen ska marinera i minst 4h. Sen lägger man spetten på samma plåt som rotgrönsakerna och kör allt i ugnen. Jag gjorde dubbel sats yoghurt marinad och tänkte ha den andra halva till.

  • Heloise

    Fru Sy: har du hunnit tänka nått på om du hinner göra något plagg till Skvätten?

  • Fru sy

    Här är det en till som gillar att dra glasögonen av folk, hörrom dagen åkte farfars glasögon i backen när Orvar ville undersöka dem. Tur att de höll! Men jag är lite sugen på nya glasögon till mig, men känns lite önödigt när de jag har fungerar... man kanske ska låta Orvar undersöka dem lite

  • Fru sy
    Heloise skrev 2011-10-26 14:42:23 följande:
    Fru Sy: har du hunnit tänka nått på om du hinner göra något plagg till Skvätten?
    Det gör jag gärna, återkommer till dig på fb ist om det...
  • Heloise
    Fru sy skrev 2011-10-26 14:43:24 följande:
    Här är det en till som gillar att dra glasögonen av folk, hörrom dagen åkte farfars glasögon i backen när Orvar ville undersöka dem. Tur att de höll! Men jag är lite sugen på nya glasögon till mig, men känns lite önödigt när de jag har fungerar... man kanske ska låta Orvar undersöka dem lite
    Haha jag tänkte faktiskt samma sak, jag såg ett par ursnygga Dior hos optikern sist jag var där med Skvätten och jag är less på mina, som är ganska nya och fungerar bra
  • Heloise

    Underbart med kvalitetstid hos dina föräldrar Fru sy! Du verkar ha en väldigt fin familj med härliga sammanhållning.
    Ibland önskar jag att min familj kunde vara lite mer mysfamiljlig men de är ju bra på sitt sätt, och mindre bra på andra...

    Klockarbo: vi sitter lite i samma sits du och jag, fast i mitt fall är det min pappa som förfalskat namnteckningar och strulat till det för mig. Blue step är faktiskt ett alternativ om inget annat finns, det rör sig ju bara om ett par år sen kan du byta. Det är ju inte speciellt kul men det är ett alternativ, bankerna idag är helt omöjliga när det gäller anmärkningar. Det spelar ingen roll, jag fick inte ens stå med på billånet... Fast ajg aldrig missat en amortering, varit sen med en räkning, skjutit på eller betalat av någon av våra räkningar. Ibland är det så jävla surt!

  • Fru sy

    När det gäller förskola, så ska Orvar börjar efter nästa sommar. Förhoppningsvis ska jag jobba deltid så att det inte blir mer än 4 dgr i veckan för honom där... (och inte för mamman på jobbet heller) Här i byn finns bara ett föräldrakoperativ, vill egentligen inte ha det, men det är där alla Orvars kompisar i byn kommer gå. De som sen kommer bli hans klasskompisar. Skolbuss kommer gå därifrån och så sen. Så vi har bestämt att det är där han kommer gå, de har sagt att man alltid brukar få plats. Sen hur vi ska göra med städveckor och dagar i barngruppen har vi inte riktigt bestämt än... man får väl ta ledigt från jobbet för att vara i barngruppen några halvdagar per termin och så får mannen köra städningen   

  • Syrinx
    Norrskensflamman skrev 2011-10-26 14:02:52 följande:
    Syrinx, jag HAR lagt till dig  Men jag vet att vissa ändå haft problem att komma in o kolla, fastän de finns i min adressbok. Bajs-BT.
    Vad kul! Då hoppas jag att BT skärper till sig snarast! 

    Hvidis, ja burr och usch vad mörkt och ruggigt det är! Jag föredrar att inte tänka alls på hur länge det kommer vara mörkt, då blir jag bara deppig. Angående gym är det verkligen inte my cup of tea Jag gick på Friskis och jympade mycket förut, de har bra gym också tror jag?
    Hej Fru Sy, så kul att se dig igen! Det låter som en jättemysig tid tillsammans med dina föräldrar, vad härligt. Jag kan tänka mig att de är glada över att ha fått rå om dig och Orvar på egen hand. Beklagar förlusten av din farmor - kram! Hoppas att det går fint för er alla och att hon inte led för mycket.
    Blir det kombinerad 30-årsfest och namngivningsfest?

    Heloise, heja dig som får lilla E att somna om! Skål 
    Heloise skrev 2011-10-26 14:35:09 följande:
    Med glasögonen går det väl så där... Vi kämpar på och Skvätten kämpar emot. Hon har börjat slita av alla människor glasögonen, det är jättegullig, hon blir så bekymrad när ex jag har brillorna på mig och så börjar hon slita i dem, med en sån gullig uppsyn, ungefär som " mamma mamma du har ju också sådana där hemska, vänta ska jag hjälpa dig, du verkar inte kunna ta av dig dom själv, men jag har lärt mig hur man gör, vänta så ska bebisen hjälpa till
    Vilken omtanke!
  • Heloise

    Jag fick precis ett meddelande i pws-gruppen som jag är med i på fb att en av medlemmarna förlorat sin dotter, hon dog i sömnen 22 år gammal. Hon hade pws Gråter jävla skitsyndrom!

  • Syrinx

    Sitter förresten med anteckningsboken och försöker få ner alla ni fina tanter, så jag får ihop vem som bor var och vilken E som hör till vem. Det finns så många barn här i tråden som heter E! Någonting måste jag ju göra för att hålla reda på allt... Hoppas ni inte misstycker.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård