• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej och kram på er! Hoppas att ni har haft en fin julhelg. 

    Vi firar parvlarnas treårsdag idag. Helt ofattbart, men det har gått exakt tre år sedan jag låg på förlossningsavdelningen och försökte förstå vad som pågick. I mitt huvud skulle jag vara hemma och vagga omkring i värkarbetet, men så blev det ju inte. 

    Annars så har min förkylning brutit ut igen. Den här gången är det näsan och bihålorna. Jag trodde att jag skulle vara frisk vid det här laget, men istället har jag påbörjat den här förkylningens tredje omgång med nässpray (och då har jag varit duktig och tagit rejäla uppehåll mellan). Det känns så väldigt futtigt att hålla på att gnälla om en förkylning, men jag undrar på allvar hur länge en vanlig förkylning kan hålla på innan det är dags att undra om det är något annat som spökar. 

  • Daa
    Soldemor skrev 2013-12-26 14:52:43 följande:
    God fortsättning alla!

    Nu skall jag strax ha skymningsmässa med julens ¨sånger och psalmer, mysigt!

    Har hittat en granne som har jobbat i många år med chefer och personalutbildning och jag fick tips på strategier att handha chefstanten med (vi satt och sippade glögg hos denna granne igår kväll) så det känns bra, bara jag klarar av det när det kommer till skarpt läge. ( och det gör det ju i princip alltid när hon är på jobbet, lustigt!)

    Kramar till alla och tack för önskan om nytt jobb, ja, det får vi hoppas!
    Strategier kan vara bra att ha. Själv skulle jag vilja kunna manipulera min omgivning lite mer, i alla fall vissa, extra storartade element. {#emotions_dlg.djavulsk}  Vad hade grannen för tips?
  • Daa

    Tittar in för att önska er allt gott inför det nya året. 

    Vi har dessvärre anledning att oroa oss, för svärmor är mycket dålig nu. Det verkar inte finnas någon väg tillbaka och maken och svärfar är djupt oroade och bedrövade. Själv är jag inte till så mycket hjälp, känner jag. Hur stöttar jag?

  • Daa

    Hej på er! 
    Tack för råden. Svärmor klarade krisen och nu är allt lugnare. Tyvärr har hennes grundsjukdom tagit ett rejält kliv framåt, så vi har förlorat ännu en del av henne. Det är verkligen tråkigt, men ingenting vi kan göra.  

  • Daa

    Det är över för svärmor, hon dog stilla igår eftermiddag. Maken och svärfar allra mest, men även vi andra runt omkring henne måste förstå att hon inte finns mer och lära oss leva med saknaden. Vi finner tröst i att hon inte längre behöver vara sjuk, ha ont eller ha svårt att andas. Vi behöver inte vara oroliga längre. 

  • Daa

    Hej på er!


    Så länge sen jag skrev...


    September: önskar dig lycka till inför kommande förlossning. Hoppas att ni alla får vara friska.


     


    Vi försöker förbereda oss för morgondagens begravning. Parvlarna ska vara med, så jag ska försöka förklara lite för dem vad det innebär. Klurar...

  • Daa

    Hur gick det? Du tar väl inte i för mycket när du är förkyld?


    Soldemor skrev 2014-02-05 14:04:31 följande:
    ...och jag knegar på mitt i allt snorande. Funderar allvarligt på att gå på step ikväll. Börjar kännas otåligt och irriterande. Lite snorig och hostig och orkar nog inte så mycket, men det jag orkar blir väl kul iaf...
  • Daa

    Tack för boktipsen, Solde. Jag hittade tre stycken på biblioteket, varav en verkar skriven för ganska små barn (Vem är död av Stina Wirsén). Vi har pratat om begravningen, vad det innebär (ungefär) och försökt förbereda dem på att många kommer att vara ledsna, men att man får vara det på begravning. 
    Jag hade inte tänkt på hur vi skulle göra med barnen, men jag och maken fick intrycket att det var viktigt för svärfar att de är med. Det avgjorde saken. Mina föräldrar kommer att vara med och ta hand om dem ifall de blir oroliga.  
    De kommer med största sannolikhet att vara mest irriterade över att vi inte låter dem springa iväg till lekrummet för att leka med det älskade trätåget. 

  • Daa

    September: ja, det känns lite ironiskt att du ska gå över tiden efter allt som varit under den här graviditeten. 

    Så jobbigt med din pappa.

    Och som sagt, lycka till inför förlossningen nu. *lockar på bebisen* 

  • Daa

    Blommis: bra jobbat med matematiken! Hur känns det? Är det litegrann kul? Eller jätte-?

  • Daa

    Jag firar alla hjärtans dag med sjukdomsinsikt. Jag är på väg att bli deprimerad igen.
    Det känns nästan skönt att komma fram till det. Då är jag kanske inte en hemsk människa i alla fall (jag har sannerligen betett mig som en sådan av och till på sistone). Ska ringa min läkare på måndag. 

  • Daa
    passionsblomman skrev 2014-02-13 19:28:57 följande:
    Efter dagen på Smärtkliniken: det är utan tvivel fibromyalgi du har och du borde fått hjälp för länge sedan, sa doktorn. Ganska trist. Fast, skönt att bli trodd liksom. Men trist.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja, skönt att äntligen bli trodd. 
    Men åh, så tråkigt att du ska ha ont. Kramar. 
  • Daa

    Oj. Såg nu att du lämnat dem på dagis idag. 

    Parvlarna har "degat" iväg timmar när de och jag varit förkylda.  

  • Daa

    www.forskolelivet.se/f%C3%B6r%C3%A4lder/play-doh-och-trolldeg-%E2%80%93-recept

    Svängde ihop lite playdoh nyss, den utan alun. Kom ihåg att jag lovat dem att de skulle få dega idag, men det försvann i känsloutbrottet som fick mig att inse det jag bara hade anat tidigare. 

  • Daa

    Så konstig länken blev. 


    2 ½  dl vetemjöl
    1 dl salt
    2 ½ dl kokhett vatten
    1 msk olja
    1 msk citronsyra
    Karamellfärg


    Blanda de torra ingredienserna och häll vätskan över. Knåda samman till en jämn deg. 
    Håller ett par veckor i kylskåp.

  • Daa

    Hej. 
    Lite snabbt: är febersvag idag med.

    Blommis: det var med hjälp av propavan och mirtazapin som jag tog mig upp till ytan. Jag fick testa några andra sömntabletter innan, en insomningstablett som hjälpte en endaste natt och sedan något som slutade på -zepam som förvisso däckade mig, men som man bara får ta några nätter i sträck. Jag klarade mig länge med en halv propavan och en halv mirtazapin och kunde släppa propavanen efter ett tag. Nu har jag återgått till en hel mirtazapin per natt och propavanen får ligga orörd i medicinskåpet tills vidare.  
    Propavanen fungerade helt okej, förutom att jag vissa kvällar fick kryp i benen. Det är visst en ganska vanlig biverkning. Vet inte varför det blev så vissa kvällar, medan det gick bra de flesta andra.

    Bra med fördjupad utredning! Hoppas verkligen att ni hittar bra svar.

    Ja, visst kan det vara rätt kul med matematik? Grattis till släppta spärrar.

  • Daa

    Solde: ett varmt och innerligt GRATTIS till det nya jobbet och uppsägningen! Jag är glad för din skull. 

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård