• Daa

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Lanovia: 5 år! ♥ Mysigt.

    Blommis, tack för Bruttanrapporten. Hade tänkt messa henne igår, men det försvann i röran som det mesta annat. *hjärtar blompojken*

    Heloise: Ååh, jobbigt med din förkylning.  
    Tack för varningen om fler blanketter. Måste få iväg det där första snart...

    Jag tyckte att "Tre sekunder" var sjukt spännande. Först vågade jag knappt läsa den och senare kunde jag inte lägga ifrån mig den. Jag har haft lite svårt för språket, för det är ju inte helt grammatiskt korrekt, i alla fall inte som man får lära sig att man "ska" skriva. Några böcker senare tycker jag att språket blir väldigt effektfullt och passar väl in i sammanhanget.

    Jo, lanovia, du undrade om ultraljudet. Ja, det gick bra. Det var skönt att få veta att tvillingarna har varsin uppsättning av det mesta, för det är den mest gynnsamma tvillinggraviditeten eftersom de inte kan stjäla näring av varandra. De har gott om plats fastän jag är ganska liten än (tycker jag iaf). Möjigen är det en flicka och en pojke, men det gick inte att säga säkert eftersom de inte var stilla nog länge. ♥
    Ett minne har vi särskilt roligt åt: det hände några gånger att den tvilling som det för tillfället inte mättes på ställde till det genom att trilla i vägen. En gång dök den upp med ansiktet vänt mot skärmen och de små händerna på var sida om ansiktet. Det krävdes inte så mycket fantasi för att föreställa sig hur den utbrast "Här är jag! Titta på mig!"

  • Daa

    Och så glömde jag ett godmorgon.

    Har vinkat av maken på morgonen. Som den välartade son han är, ska han eskortera sin mamma på hennes efterlängtade resa till huvudstaden.
    Just nu väntar jag på att bli tillräckligt trött för att gå och lägga mig en stund till. Senare blir det väl en lugn helg. Förkylningen som lurat runt hörnet en längre tid börjar leva om nu, så det är väl bäst att ta det lugnt.
    Kanske baka lite om andan faller på.

    Massa kramar och inför den nya dagen.

  • Daa

    Hej, Soldemor! *noterar förkylningstipset, med tillägget att inte göra det på maken (han skulle nog misstänka att jag försöker ta ihjäl honom om jag lägger en katt på hans bröst...)*

    Heloise: Skönt att du får stanna hemma från jobbet imorgon. Det lät verkligen outhärdligt. *skickar krya-på-dig-kramar i massor*

    *ställer mig i vägen för en av Villemoas kramar*

  • Daa

    Oj, Flamman!


    Skönt att du kunde hjälpa dem med tolkning.


     


    Bruttan: Härligt att se dig igen. Jobbigt att det har varit så mycket för dig. *kramar om*


     


    Heloise: Bra av Panzer att ta hand om sin förkylda hustru. En till krya-på-dig-kram (fast det kanske inte är någon höjdare att få från en Daa som börjar bli alltmer snuvig...)


     


    Lanovia: otäckt med fallet. Skönt att det gick bra. *vink och kram*

    Ninnis: Helt rätt att sitta inomhus framför datorn för att du inte vill städa när det är så fint utomhus. Första sprutan nu? *värmer upp tummarna*

    Jag känner mig rätt nöjd med helgen, för en serie händelser ledde till att jag blev bjuden på surströmming hos mina föräldrars grannar igår.
    Men jag saknar maken lite. Dagens planlösa omkringhasande i slappa kläder hade varit mycket mysigare om han varit hemma.

  • Daa

    *Sjunger småfalskt* "Kaffetåren den bästa är, av alla jordiska drycker." *slurppp*

    Ninnis: klart bra prioritering, god äppelpaj istället för städning.
    Maken kommer hem ikväll. Känns märkligt att det är ett sådant stort tomrum, för han har bara varit borta en natt. Kanske är det för att jag inte riktigt har haft ork att engagera mig i att hitta på något. Ska snart iväg och vara lite social.

    Aleta: surströmmingsklämma är något jag inte kan tala om utan att snålvattnet börjar rinna till. Så har det inte alltid varit. Många år avskräcktes jag, förståeligt, av lukten. Sedan fick jag öva lite innan det klickade. Det är salt och så har det den speciella smaken som bara kan benämnas "surströmming". Någon gång om året brukar det bli av att äta det. Det är väl inte heller lämplig gravidmat, men enligt livsmedelsverket går det bra att äta 1-2 gånger.


     


    Solde: kul med bostadsområdet!


     


    Heloise: mysigt att gosa in sig med katterna sådär. Fast det lät mindre kul med kattslagsmål under täcket.

  • Daa

    Det där blev en tuff arbetsdag. Sitter och tar igen mig lite innan det är dags att köra hem.
    Till min bestörtning fick jag ögonmigrän igen strax innan lunch. Tänkte att jag skulle följa Blommis tips: två alvedon och kaffe. Det funkade! En timme senare kände jag mig precis som vanligt! Tack och bock för det tipset, Blommis.

    En lärdom jag tar med mig: det går inte att skjuta på lunchen. Om det fick konsekvenser förut, så blir det ännu värre konsekvenser nu.

    Kram på er.

  • Daa

    Va! Loggade in och skrev en del och när jag postade blev jag utslängd?
    Och nu är lunchen slut och jag måste börja jobba igen. Intensiva dagar.
    Tack och lov verkar ögonmigränen hålla sig borta idag.

    Flamman: gärna röror, tack. Röror är kul.

    Aleta: lycka till med beslutet.

    Ha en fin dag.

  • Daa

    *gör ett nytt försök att skriva*

    Tack för grattisar och fina ord. Det värmer

    Tyvärr fortsätter stressen på jobbet och det börjar vara ganska påfrestande. Det skulle vara hanterbart om jag inte fick så dåligt samvete över allt som borde ha varit klart för länge sedan, men som bara samlas på hög och som jag inte tycks få tid att fixa. Någon väntar på det.
    Just idag lyckas jag bli stressad över alla sms som ramlar in. Det ska ju vara roligt att fylla år, just får att man får så många gulliga sms!

    Tänkte kommentera en massa, men BT har krånglat för mig och det är först nu jag lyckas vara inloggad och i tråden på samma gång. Men nu måste jag jobba vidare, så jag hinner inte.
    Jag läser och tänker på er, men det verkar inte finnas plats för kommentarer just nu.
    *färdiggnällt för nu*

    Önskar er en riktigt fin dag.

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans