• passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Allra käraste trådvänner.
    Vi går mot brons och guld september. Nya planer, nya val, nya möjligheter.
    Nu har vi följts åt så länge, så nu går det inte att släppa taget. Nu måste vi få veta hur fortsättningen som följer blir. För oss alla.

    Det är mer värt att ha varandra i de tuffa tiderna än vad ord räcker att beskriva. Det är mer glädje än någon kan fatta att få dela alla skratt och det goda som händer med vänner tvärs över alla avstånd.

    Det är med förväntan jag ser fram emot vår gemensamma höst.

    Ros

    "Det är inte så svårt att vara modig om man inte är rädd."/Mumintrollet

    Förra tråden:www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-17 19:16
    Försöker lägga länken till gamla tråden igen då: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html
  • Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans
  • passionsblomman

    Vaffan ska man förresten pyssla för ifall man inte gillar det???

    Min sambo skulle aldrig i livet komma på att pyssla. Han spelar schack och brottas med sin son oavsett årstid.

    Sonen vill gärna att vi gör pepparkakshus-det är för att han sedan ska kunna gå i smyg och pilla bort ala nonstop från taket på den sida som inte syns...

    Bakade lite pepparkakor och några andra kakor gjorde vi när han hade en kompis här. Det var ett mysigt avbrott från allt deras dataspelande.

  • ingenjörsbruden

    Nä nu får jag kasta in handduken.....

    Den så får 7000 inlägget kan väl i 1a pris få äran att göra en ny trådstart?!

    JAG ÄR SÅ HIMLA LYCKLIG ÖVER ATT HA ER ALLA I MITT LIV!

    O så är jag himla lycklig över busan, maken o huset osså!

    Nu ska jag shoppa fusk-polo till loppan!

  • ingenjörsbruden

     


    passionsblomman skrev 2010-11-16 15:42:54 följande:
    Vaffan ska man förresten pyssla för ifall man inte gillar det???Min sambo skulle aldrig i livet komma på att pyssla. Han spelar schack och brottas med sin son oavsett årstid.Sonen vill gärna att vi gör pepparkakshus-det är för att han sedan ska kunna gå i smyg och pilla bort ala nonstop från taket på den sida som inte syns...Bakade lite pepparkakor och några andra kakor gjorde vi när han hade en kompis här. Det var ett mysigt avbrott från allt deras dataspelande.

    Det luktar så gott....

    Kommer inte ihåg var jag hört eller läst det....men någon hyvlade lite peparkaksdeg o slängde in i varm ugn för att få till doften av jul....sen åt de degen som den var.....
    Bra ide tycker jag!

    Nu avfärd!

  • ingenjörsbruden

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-16 15:45:28 följande:
      Det luktar så gott....Kommer inte ihåg var jag hört eller läst det....men någon hyvlade lite peparkaksdeg o slängde in i varm ugn för att få till doften av jul....sen åt de degen som den var..... Bra ide tycker jag! Nu avfärd!

    på bakplåtspapper o bakplåt så klart....inte planlöst in i ugen!

  • Norrskensflamman

    Ni är för gulliga, tjejer, visst vet ni det? ! Som ni peppar och stöttar ♥

    Noterar: Pepparkakshus på ICA + köpesglasyr
    Färdig pepparkaksdeg
    Apelsiner och nejlikor och röda band (DET gjorde vi faktiskt förra året, och det luktade jul. Levande gran inne har vi tyvärr inte. Maken förbjuder)

    Läsa böcker, DET kan jag göra, det finns alltid nån halvtimme här eller där. Ska kolla om vi har några med jultema. NÅgra av mina gamla borde finnas kvar hos pärona.

    OM jag ska sjunga julsånger med barnen   Det faller sig naturligt eftersom både de och jag sjunger i kören och vi tränar på både advents och lucia och julsånger

    Ska rota fram nån gammal julskiva också.

    Baka lussekatter skulle jag verkligen vilja prova. Kanske redan i helgen? Äh, vi får se. Antingen lite julstädande i helgen och plocka fram adventsgrejor och så baka lussekatter nästa helg då det är 1:a advent.

    Jo, Blommis, på dagis har vi pysselkväll. Det har varit min räddning! Nu i år sitter det uppe en lapp där man ska rösta om man vill ha Julpyssel eller Grillkväll (till våren). Gissa vad jag o lilla K röstade på... Tänk om det inte blir nåt !

    Tack tjejer för alla tips.
    Jag känner mig redan lite gladare. Det är ju faktiskt så att även om jag är urusel pyssel/bak/laga mat-mamma, så är jag faktiskt duktig på att läsa och jag kan sjunga litegrann. Det kanske finns några mammor som är jättepyssliga men önskar att de kunde sitta och sjunga en massa julsånger med sina barn istället. Såna som Stilla natt, Det strålar en stjärna, Gläns över sjö och strand, Ett barn är fött, När juldagsmorgon glimmar osv. Alltså inte bara We wish you a merry Christmas...

  • Norrskensflamman

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-16 15:45:28 följande:
      Det luktar så gott....Kommer inte ihåg var jag hört eller läst det....men någon hyvlade lite peparkaksdeg o slängde in i varm ugn för att få till doften av jul....sen åt de degen som den var..... Bra ide tycker jag! Nu avfärd!

    DEN var bra!!! Det är ett typiskt Flammanrecept

    Du är för underbar Ingis

  • Norrskensflamman

     


    muggles skrev 2010-11-16 15:37:50 följande:
    Det här är jultradition för mig: matmor.blogspot.com/2009/12/finska-julstjarno... (har finska rötter). Men vi har alltid köpt färdig smördeg. Däremot har mamma kokat egen plommonsylt med hel kanelstång i. Mumma!

    Åh, de är underbara!!! Jag bor 5 mil från finska gränsen så här är de också vanligt förekommande. har alltid funnits med i minbarndoms jular. Jag har alltid trott de är hiskeligt svåra att göra??

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans