• passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Allra käraste trådvänner.
    Vi går mot brons och guld september. Nya planer, nya val, nya möjligheter.
    Nu har vi följts åt så länge, så nu går det inte att släppa taget. Nu måste vi få veta hur fortsättningen som följer blir. För oss alla.

    Det är mer värt att ha varandra i de tuffa tiderna än vad ord räcker att beskriva. Det är mer glädje än någon kan fatta att få dela alla skratt och det goda som händer med vänner tvärs över alla avstånd.

    Det är med förväntan jag ser fram emot vår gemensamma höst.

    Ros

    "Det är inte så svårt att vara modig om man inte är rädd."/Mumintrollet

    Förra tråden:www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-17 19:16
    Försöker lägga länken till gamla tråden igen då: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html
  • Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans
  • Norrskensflamman

    Mugglan, hej *vinkar*! Så spännande på måndag... både läskigt och spännande. Håller tummarna att allt är väl med Ada o Beda
    Hoppas du får fortsätta må bra ett bra tag till nu då.

    INgen tant här än så länge. Usch, jag börjar bli riktigt oroligt faktistk. Men i övrigt känner jag inte så mycket. Tuttarna är fylliga och ömma, men det kan de ju vara när Tanten är på G. Måste nog gå och köpa ett till test imorgon.
    Jag hör till dem i tråden som är 40+ och vill inte bli gravid. Jag är så nöjd så med två små barn och ett stort (maken).

    Ninnis, var är du

    Blomman, strunt i Joffan! Du vet att det inte är sant det hon skriver ju. Kram!

  • ingenjörsbruden

     


    muggles skrev 2010-11-16 13:40:45 följande:
    Jag vet inte riktigt hur stora Ada och Beda är (göteborgsbarn vettu så det blev de namnen) . Vi gör NUPP på måndag så då får vi besked om storlek och om annat läskigt (gulp!). Jag börjar bli riktigt nervös för att det ska vara ngt fel De tror att det är enäggs för att det endast syns en tunn skiljelinje vilket indikerar varsin inre hinnsäck men gemensam yttre. Tvåäggs får alltid två hinnsäckar var och då blir skiljelinjen tjockare (4 hinnor istället för 2). Och jo vi såg bara en äggblåsa. Jag är ju snart 40 (i januari) och producerar inte så värst många ägg precis Jag mår finfint än så länge! Jag är ju bara i v12. Liiite lite foglossningskänningar dök upp lagom när illamåendet försvann men än så länge klart hanterbart. Jag gissade att det skulle komma eftersom jag hade det förra gången. Annars är jag uppe och kissar varje natt men i övrigt så mår jag som vanligt än så länge Nej förresten, jag har massor av flytningar vilket gör nedre regionerna irriterade och inte så kul att ha sex, lite trist Jag lär väl åka på karpaltunnelsyndrom så småningom med eftersom jag hade det sist. Daa: har du provat med en kudde mellan benen när du ska sova? Det hade jag den sista tiden med Moa. Och en extra bäddmadrass i sängen för att det skulle vara riktigt mjukt, annars gjorde bäckenet för ont.

    Orkar inte googla....vad är karpaltummelsyndrom...blir snurrig när jag läser det....

    O kuddar...mer kuddar än människor i sängen!
    Syrran tipsade mig om en lååång kudde som man hade längs hela kroppen o mellan o längs benen....viktigt att inte bara ha mellan knäna.....
    Men jisses sicket tråklande det var att få alla kuddar rätt.....o skulle man upp o kissa på natten....suck....böka omigen.....

    Hoppas att foglossningarna håller sig låååångt borta....annars kan jag tipsa om ett rehab band.....långtlångt 10 cm brett band med kardborrband som man dra runt om höfterna o fäster fram. Det var väldigt skönt för mina höfter när jag hade lite känningar ii v 24-29....sen gick det över rätt mkt...men jag använde höftbandet ändå.

  • passionsblomman

    Flamman, du hade sådan här julångest förra året också. Kommer du ihåg det?
    Jag tror att du slits ganska mycket mellan vad du tycker att julen borde handla om och samtidigt att du faktiskt själv tycker att det är roligt med prestenter och VILL ge saker-för det är sådan du är, och pyssla och göra fint för det är ju mysigt. Och så ska man som heltidsarbetande kvinna få ihop det där med julefrid och stilla natt...

    Prestenter är ju uppenbart en kulturellt jätteviktig sak för din man och hela den delen av släkten eller hur? Och visst har du också präglats en del av det? OCH av din egen bakgrund, där det knappast haft samma plats?

    Själv älskar jag att ge prresenter. Ändå är det jag somskrikit STOPP i vår släkt, för jag tycker verkligen inte att det är rimligt att man ska behöva köpa julklappar till elva barn förutom sitt eget och dessutom vaåra sammanlagt fem syskon plus våra föräldrar.

    Vi har gjort så att vi köper någon liten grej till dem vi råkar fira jul med just det året. men förra året skippade vi syskon varandra faktiskt.

    Jag tycker det är jättevikitigt att lära min son att jul och högtider i övrigt inte är till för att man själv ska inkassera i högsta möjliga grad. Därför engagerar jag honom i julklappsplaner för pappa och morfar i år tex. och jag tycker det är viktigt att han ser att även vuxna får presenter. Annars tycker jag allt blir så himla snett.

    Sedan är jag hopplös med att egentligen vara klar med paketen men så "bara den här lilla grejen också..."

    Den här julen planerar i att hålla väldigt liten och mysig, eftersom vi bara blir vi tre och min pappa. Förra året var vi ju 12 pers, vilket var skitkul, men detta kommer också att ha sin charm. Ifjol blev det fruktansvärt dyrt, nte minst för att vi ju köpte belysningar, julgrandfötter och en jädra massa saker som vi inte hade, men i år får vi ju glädjen att hänga upp det igen.

    När du säger "samma gamla" förresten; Faktum är att det mysigaste jag visste med julen när jag var liten var just att se precis de där juliga skerna som man VISSTE fannas och som när de kom fram liksom trollade dit den magiska julstämningen. inte minst då vi flyttade så mycket, så betydde just de välbekanta sakerna väldigt mycket.

    Iallafall, det är lätt att känna igen sig i jul-ågren. men jag tror att det är något man lägger på sig själv och kan välja bort om man verkligen bestämmer sig för det. För den är verkligen så helt onödig!

  • ingenjörsbruden

    Blommis: Tycker att du inte ska ta illa vid dig det minsta..... Joffan har inte koll på vad hon skriver.....tycker att du skriver bättre o mer träffande inlägg än många här inne på BT. Så joffan kan hoppa o skutta!
    Men det där bröllopet skulle jag vilja bli bjuden på......!

  • ingenjörsbruden

     


    passionsblomman skrev 2010-11-16 13:57:28 följande:
    Mugglan, det är förresten så himla ku att ha dig även i den här tråden! Hoppas du känner dig hemma! Eller åtminstonde välkommen och snart hemma.

    Instämmer!

    Tycker det är roligt att fler ny hänger här förutom mugglan...men jag är en av smygläsarna i granntråden o har följt den sedan jag började hänga på BT.....så jag känner att jag känner mugglan lite mer-........men hinner inte med för 5 öre där.....så jag spammar loss här i stället!

  • ingenjörsbruden

     


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-16 14:16:32 följande:
      Instämmer! Tycker det är roligt att fler ny hänger här förutom mugglan...men jag är en av smygläsarna i granntråden o har följt den sedan jag började hänga på BT.....så jag känner att jag känner mugglan lite mer-........men hinner inte med för 5 öre där.....så jag spammar loss här i stället!

    Inte förutom mugglan.....suck,.......min hjärna hänger inte med...för många timmar här i går....

    Jag tycker att det är kul att det är fler nya här i tråden inkluderat mugglan!

  • ingenjörsbruden

     


    passionsblomman skrev 2010-11-16 14:12:52 följande:
    Flamman, du hade sådan här julångest förra året också. Kommer du ihåg det?Jag tror att du slits ganska mycket mellan vad du tycker att julen borde handla om och samtidigt att du faktiskt själv tycker att det är roligt med prestenter och VILL ge saker-för det är sådan du är, och pyssla och göra fint för det är ju mysigt. Och så ska man som heltidsarbetande kvinna få ihop det där med julefrid och stilla natt...Prestenter är ju uppenbart en kulturellt jätteviktig sak för din man och hela den delen av släkten eller hur? Och visst har du också präglats en del av det? OCH av din egen bakgrund, där det knappast haft samma plats?Själv älskar jag att ge prresenter. Ändå är det jag somskrikit STOPP i vår släkt, för jag tycker verkligen inte att det är rimligt att man ska behöva köpa julklappar till elva barn förutom sitt eget och dessutom vaåra sammanlagt fem syskon plus våra föräldrar.Vi har gjort så att vi köper någon liten grej till dem vi råkar fira jul med just det året. men förra året skippade vi syskon varandra faktiskt.Jag tycker det är jättevikitigt att lära min son att jul och högtider i övrigt inte är till för att man själv ska inkassera i högsta möjliga grad. Därför engagerar jag honom i julklappsplaner för pappa och morfar i år tex. och jag tycker det är viktigt att han ser att även vuxna får presenter. Annars tycker jag allt blir så himla snett.Sedan är jag hopplös med att egentligen vara klar med paketen men så "bara den här lilla grejen också..."Den här julen planerar i att hålla väldigt liten och mysig, eftersom vi bara blir vi tre och min pappa. Förra året var vi ju 12 pers, vilket var skitkul, men detta kommer också att ha sin charm. Ifjol blev det fruktansvärt dyrt, nte minst för att vi ju köpte belysningar, julgrandfötter och en jädra massa saker som vi inte hade, men i år får vi ju glädjen att hänga upp det igen.När du säger "samma gamla" förresten; Faktum är att det mysigaste jag visste med julen när jag var liten var just att se precis de där juliga skerna som man VISSTE fannas och som när de kom fram liksom trollade dit den magiska julstämningen. inte minst då vi flyttade så mycket, så betydde just de välbekanta sakerna väldigt mycket.Iallafall, det är lätt att känna igen sig i jul-ågren. men jag tror att det är något man lägger på sig själv och kan välja bort om man verkligen bestämmer sig för det. För den är verkligen så helt onödig!

    Ännu en gång ett väldigt träffande o fint Blommis-inlägg!

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans