• _koko_

    Livets toppar och dalar

    Hej lappis! Vad roligt att ni gillar Riga! Jag har bara varit där en gång över dagen, och då var jag inte så imponerad. Minns fasaderna de hade MÅLAT "stuckatur" på!! Kände dock redan då att det måste finnas mer som vi missade...

  • _koko_

    Tjohooo, båda barnen har sovit hela natten!!  Ok, de somnade inte förrän halv 10 igår eftersom vi kom hem sent, men sen - Inte ett knyst förrän lillebror vaknade 10 över 7! Conny sover fortfarande (medan jag skrev det vaknade han, så 10 över 8 då ) och lillebror bajsade, fick ny blöja och en halv flaska välling och nu har han somnat om i vagnen?!

    nenne - Hur var DN-galan? Hörde att Mr Cooper kom förbi. Och fick du se hela galan eller ligger du nu på något sthlms-bb??

    porchez - Vilken skitkompis, hoppas du fick en riktigt rolig kväll ändå! Och jag kan bara instämma i att man kan förstå om ens kompis är ärlig mot en, det hade ju dessutom varit betydligt trevligare att höra än hennes (påhittade) "jag har ingen lust att träffa dig"!!! Kram!

    Mrs B - Ja, jättekul, hur gamla är deras tidigare barn, nån som vet (jaja, jag kan googla, men så viktigt är det inte )? Jag tänkte först att de fått hjälp, men sen kom jag på att det ju ofta är unga och gamla (i det här sammanhanget) kvinnor som släpper två ägg.

    BS - Har tyvärr inget att komma med när det gäller hortensian. Det som trivs i min trädgård gör det utan skötsel... Det finns ett hus i hässelby där de har (dock vanlig) hortensia längs hela gången på båda sidor. Den blommar helt fantastiskt varje sommar, du får åka dit och fråga.

    Nu ska vi äta frukost och sen bär det av till mina föräldrar som ska barnvakta till i morgon, känns overkligt och så sköööööööööööööööööööööööönt!

  • _koko_

    telis - Åh, vad jag lider med dig!!! Förstår vad du menar, har många gånger sagt att om lillebror hade kommit först hade conny inte funnits ännu. Fast nu när lillebror snart fyller ett och är en konstant solstråle och dessutom sover bra på nätterna är det förstås helt annorlunda.
    Eftersom televinken äter bra och har gjort det hela tiden (typ) tror jag inte att han behöver äta på nätterna. Lillebror ligger 2 kurvor under och eftersom han började sova bättre när han började äta bra på dagarna (det var i juni, då vaknade han bara två gånger), och nu äter som en häst och sover hela nätter, är det ju rätt tydligt att han var hungrig på nätterna förut.
    Hur du får televinken att somna om utan mat på natten är dock jättesvårt att svara på. Jag har in i det längsta undvikit att lyfta upp barnet när det vaknar på natten, utan försökt trösta och buffa i dess säng (typ sängen är inte farlig, du är trygg där). Jag hör på barnet (dvs mina egna barn) om jag tror det finns en möjlighet att somna om eller om det bara eskalerar. När mina barn har skrikit hysteriskt har de inte kunnat lugna ner sig själva utan då har jag fått lyfta upp dem och försökt vagga i famnen. Skrikmetoder där man lämnar barnet passar inte mig.
    För televinken kan det vara närhetsbehov eller vana, en vana går ju att bryta, men det är jättesvårt att veta vilket det är, och närhet vill man ju inte neka dem... Åååååh, lider ännu mer med dig nu... Stor stor kram och hoppas ni kommer fram till något som funkar för er!!!

    Conny har nu gjort både saft och jättevarm chokladbit(?) av hans flingor med mjölk (och lite sylt eftersom jag håller på att yoggi-avgifta honom). Han har talang den killen! 

  • _koko_

    lunagarden - Ja, närheten till föräldrarna är något vi uppskattar enormt!! Tänker mycket på mina föräldrar som hade 60 mil till sina föräldrar, och sambons som bodde i andra länder...

  • _koko_

    Hej i tråden!

    Här har det verkligen varit ömsom vin ömsom vatten sen jag var inne sist...
    Stora kramar till alla som behöver!!

    Sen snor jag direkt en av dem, för Lillebror har haft hög feber sen i lördags och har varit helt otröstligt! Vi har burit och burit och burit... Nu i morse var han äntligen lite piggare, trots att han fortfarande hade feber, så jag hoppas det är på övergående.
    Mina snälla föräldrar som satt barnvakt lö-sö sa inget utan vi fick vår barnfria natt trots allt, är så tacksam (han åt och drack och sov ok)!

    AM - Var du lite bitter för att det hördes hem till er?  Då kan jag tala om att det kom ända från stora skuggan (som cicci skrev) och inte stadion. Och vi som var där och var tillräckligt fulla hade sjukt roligt, man var liksom tvungen att skratta åt vädereländet.

    Muggles - Vad roligt med Moas språkbegåvning!! Jag skrev också spegelvänt när jag började och har hört att det kan vara ett tecken på vänsterhänthet (jag är vänsterhänt, så det kan ju vara något mina föräldrar hittade på).

    *Avbrott för middags-nattning för conny, så nu har ni säkert hunnit skriva hur mycket som helst*

    Vilket var smart, för nu kom jag på att AM frågade om sängen! Vi är jättenöjda! Det enda negativa är väl att man (åtminstone inte om man är 176 lång) inte kan sitta upp i underslafen, men det kan man nog inte i så många våningssängar? Sen minns jag att instruktionerna inte var ikea-enkla direkt, men vi fick ju ihop den till slut iaf. Och ja, det var Haléns.

    telis - När lillebror slutade äta på nätterna matade vi i stället HELA TIDEN på dagarna. Och jag menar verkligen hela tiden. Det var bananer här, mat där, smörgåsrån med skinkost på det och så vatten att dricka. Välling fortsatte han att vägra till bara häromveckan, nu kan han som bäst få i sig 1dl (vi erbjuder både morgon och kväll). Jag tycker dock inte man ska byta ut amning/ersättning mot välling utan se välling som ett komplement till maten (fast jag vet att det finns andra i tråden som inte håller med ). Nu när både mat och sömn funkar har vi mer fasta mattider: välling+frukost, sova, lunch, mellanmål, sova, middag, välling, sova natt.

    Tror också ganska mycket på det som muggles sa om huruvida barn fysiskt behöver nattmat, med det viktiga tillägget (som jag nog tror att muggles menade också) om de går upp i vikt ordentligt! Jag har hållit på med om-nattningar som tagit hur lång tid som helst, men när jag till slut fått barnet att somna har det sovit minst en timme (oftast längre), och då vet jag att barnet inte var hungrigt. Är barnet hungrigt vaknar det snabbt igen. Det kan vara nån AW-grej som jag snappat upp, som jag tycker har funkat på mina barn iaf. Jag är ju inte annars någon AW-anhängare egentligen eftersom jag tycker hon är så kategorisk (det har ju blivit extra tydligt nu när jag fått två väldigt olika barn).

  • _koko_

    september - Tycker absolut du ska flexa ut lite! Livet är så mycket större än jobbet och ingen kan väl klandra dig för att du inte kan fokusera just nu? Kram!

    AM - Haha, inga problem, förstår dig så väl! Fast oljudet slutade iofs rätt tidigt, sista konserten startade 20.45 (enligt schemat, jag var alldeles för waisted för att hålla minsta koll på klockan...). Herregud vad full jag var...

    lappis - Sonisphere! Turnerande hårdrocksfestival. Man ska nog vara glad trots allt att vi såg det i sthlm och inte i finland, där blåste visst hela skiten bort... Typ

  • _koko_

    kängu - Det finns de som börjar med potta så fort barnen kan sitta, då får de sitta en stund på pottan i samband med varje blöjbyte. De barnen brukar vara torra extremt tidigt (har en mamma på dagis där inget av hennes 3 barn haft blöja alls efter 1½ år!!! ), men det gäller ju att man orkar. Har testat att sätta lillebror på pottan några gånger men han blir skitsur. Conny kommer nog aldrig sitta på pottan tror jag, han verkar gå direkt på toaletten (vägrar använda pottan till något annat än en badleksak ).

  • _koko_

    telis - Åh, så är det ju med lillebror också, han ville helt enkelt ha mat hela tiden när han väl började äta. Han har  ju några månader att ta igen... Jag tycker det låter som att televinken är väldigt tydlig med hur han vill har det och inte tänker acceptera att ha det på något annat sätt tills HAN bestämmer det...

    lappis - Jag med, det finns fördelar med att bo i förorten.

  • _koko_

    Godkväll!

    AM - Såg precis att de rear ut våningssängen på Stalands Möbler, du kan tjäna fem spänn!! Skämt åsido, det är precis samma bild som på haléns så jag antar att det är samma säng, och Stalands kanske har en uppställd så kan ni känna och klämma!

    Jag letar någon slags sittmöbel att ha nedanför sängen (egentligen mest för att lägga överkastet på så vi inte bara slänger ner det på golvet som vi gör idag...), någon som har några tips? Vi har 180-säng, så gärna lika bred, enkel i designen och vit (vi har vita ikea malm-sängbord).

    Cicci - Gå in i deras butik så får du ett nytt sim-kort direkt! Så gjorde iaf jag som har telia, kan inte tänka mig att de andra funkar annorlunda.

    muggles - Kommer ihåg när den kontrollen var för conny (18 mån?). Det enda som han verkligen kunde göra var att bygga klossar, men det fick han inte visa! Min bvc-sköterska frågar också och litar på svaret. Skönt.

    Mrs B - Jobbigt att inte vara överens. Du och barnen behöver lagad mat på kvällen, då tycker iaf jag att det är rätt magstarkt av honom att tycka att det är ditt ansvar att laga den varje kväll!!

    snaily - Hoppas att det inte är uvi, men hur som tycker jag inte alls du är hypokondrisk - Du är gravid med ett oerhört efterlängtat barn!! Ta hand om dig!!

    Coolt med tecken!! Jag tänkte också teckna = rita först.

Svar på tråden Livets toppar och dalar