Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    Jo, jäkligt trött bara. Lilla K sjuk idag också, jag var hemma halva dagen, sen fick hon vara med pappa. På morgonen var jag en timma med T på hennes första dag i första klass i "riktiga" skolan. Lite pirrigt var det nog i lillmagen


    Men jättegullig fröken (än så länge) och de är nu elva i klassen. Så mysig, liten grupp!


    MEN elva mycket strarka individer, så fröken lär nog ha att göra ändå

  • Norrskensflamman

    Apropå ingenting så fick T läxa första dagen i skolan. BRA, tyckte jag! Tant som jag är och född på stenåldern.
    När hon skulle göra den och förstod att hon inte kunde skriva hur som helst utan att man följer vissa "regler" eller en viss ordning, när man skriver bokstäver, för att det senare ska bli lättare att skriva skrivstil, ja då tjurade hon ihop.
    Då upplyste jag den unga damen om att hon har varit EN dag på skolan, hon har NIO år kvar i grundskolan plus minst TRE år på gymnasieskolan och på det säkerligen några års studier på universitet. "Och så tjurar du ihop första dagen. Om jag var du skulle jag ILLA KVICKT ta och ändra inställning till läxor, annars kommer du få det vääääääldigt tungt de närmaste tolv-femton åren av ditt liv".

    Såklart inte jättepedagogiskt av mig, så fort jag sagt det kom jag på att hon kan kanske inte tänka i perspektivet femton år. Men hon tittade storögt på mig och sen gick hon och gjorde läxan utan knot, och skrev bokstäverna enligt instruktionen. HOn förstod antagligen så pass mycket som att "tolv-femton år" är en EVIGHET

  • Norrskensflamman

    Här är höst... Även om det idag har varit soligt, så är det HÖST. Luften är klar och hög, kylig, mörkt på kvällen och jag inser att shortsen och korta kjolen är bara att stuva undan för säsongen. Möjligen kjol med coola strumpisar till då.

  • Norrskensflamman

    Cantaton, det låter ju jättespännande Lova att berätta mer när du kan.
    Men ta inte på dig för mycket nu igen. Du vet ju hur du mådde för inte alls så länge sedan. Var rädd om dig!

  • Norrskensflamman

     


    Cantaton skrev 2010-08-29 12:10:55 följande:
    dfk, tyvärr inte i år. Men jag har ÄTIT nyplockade kantareller Nu är min lilla pappa gift!

    Grattis till pappsen
    Hur gick det med sången?
    När får vi höra? *väntar med spänning*

    idag o imorgon är jag på kurs på jobbet.

  • Norrskensflamman
    Cantaton skrev 2010-08-31 16:46:30 följande:
    Det gick bra tack! Tjaa.. när får ni höra? Vad vill ni höra? En livekonsert? Eller menade du att du ville höra just de sångerna?
    jag vill höra dig sjunga just de sångerna
  • Norrskensflamman

    Bra jobbat dfk!

    Fröken på dagis berättade imorse att lilla K stått för "Dagens asgarv" igår:

    Någon hade frågat vem som bestämmer på dagis. Fröknarna hade börjat förklara så gott det går, att i gruppen så bestämmer ju fröknarna och så finns det ju en rektor. Och så kommunen. Och föräldrar som betalar skatt så att de ska kunna köpa in böcker, pussel, pyssel och leksaker osv, osv.
    Lilla K hade suttit tyst och lyssnat och betraktat alla. Till slut säger hon:

    "Äh, nog vet jag hur det här fungerar, jag vet vem som bestämmer. Det är ju JESUS!!! Det är ju han som har tänkt ut allt det här *slog ut med händerna och tittade sig omkring*"

  • Norrskensflamman

    halli-hallå, här var det stilla minsann!
    Hur har ni det så här i valtider?
    Upptagna med att lyssna på alla intressanta debatter, eller politiskt käbbel om ni så vill, eller är det höstbestyren som upptar er tid?

  • Norrskensflamman

    Solde; så nu blir flytten alltså av! Vad roligt för er Hoppas ni kommer trivas! Modig man du har som går på audition Cantaton: Härligt att du kommit igång igen!

Svar på tråden Tantvarning numero 9