• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Liten med Mindre

    AM - nej, inte medlem. Hämtar inspiration ibland när jag behöver en kick. Som det där med att inte gå och såsa i pyjamas/myskläder när man behöver få något gjort. Enkelt knep som funkar på mig.

    koko - angående jobbet, mitt största problem just nu är total avsaknad av stresstålighet, och att jag har en massa saker som jag inte har kontroll på hur jag ska lösa på ett bra sätt. En del grejor är ju egentligen inte mitt problem, men svårt att släppa sina gamla områden vind för våg för andra att lösa...

  • fru AM

    Med tanke på att det ska komma 1 dm idag så är det nog bäst att det startar snart


    Lapinette skrev 2010-01-27 09:43:37 följande:
    Snaily - ingen snö än här i Stockholm.
  • Lapinette

    Det är fint med snö men just nu tycker jag det är rätt skönt att gatorna börjar bli lite mer städade.

  • snaily

    Här har det börjat snöa nu, ordentligt mycket också och blåser gör det - perfekt innesittarväder! Men det kan aldrig bli för mycket, så skicka hit ert snöoväder bara Lappis!

  • BrudSommar2006

    Jaså är det idag snökaoset ska komma hit, jag trodde att det skulle dyka upp inatt och tänkte att det kanske skippat oss här när jag vaknade i morse?

    Här har vi också hålla-ordning-problem, eller rättare sagt jag har problem - med maken som inte kan hålla ordning. Jag skäms nästan när vi har folk hemma och hans högar ligger, jag får nämligen inte flytta på ett enda papper, då blir det stooooor dramatik då han inte kommer att få en enda räkning betald och han kommer aaaaaldrig mer hitta sina viktiga papper och livet är i det närmaste slut har jag förstått. Men det ser för jäkligt ut och speciellt nu när jag går hemma hela dagarna retar jag mig ju extra på det. Han som bara är hemma några timmar varje kväll innan läggdags tänker nog inte nämnvärt på det...

  • BrudSommar2006

    Jag känner mig effektiv som har bokat doptid nu, pingst får det bli. Först måste vi nämligen vänta på makens mamma som är i Spanien över vintern och sedan är Astrids gudmor i Australien i en månad, efter det är mina föräldrar på Öland. Nu verkar det i alla fall som att alla ska kunna vara med.

    Idag kommer en bvc-tant hit för att väga Astrid, tyvärr inte vår egen som jag tycker mycket om för hon har semester den här veckan. Själv tyckte jag att det lika gärna kunde vänta till nästa vecka då men det var tydligen alldeles för länge enligt den här damen så hon typ tvingade hit sig idag. Hade ju varit trevligare att få hit vår dam som jag redan känner än att en främmande människa ska hit men, men.

  • fru AM

    Det är inte så att ni kan skaffa en snygg låda som maken får ha sina högar i? Och som får stå framme. (Till slut inser man som höghamster att det är rätt löjligt att stå och stoppa papper/kuvert i en låda för att "ta hand om det sen" ... Resultatet KAN bli att han på sikt börjar sortera sina papper till rätt platser på en gång. Så blev det för mig, tack vare "snygga lådan")


    BrudSommar2006 skrev 2010-01-27 10:30:10 följande:
    Jaså är det idag snökaoset ska komma hit, jag trodde att det skulle dyka upp inatt och tänkte att det kanske skippat oss här när jag vaknade i morse?Här har vi också hålla-ordning-problem, eller rättare sagt jag har problem - med maken som inte kan hålla ordning. Jag skäms nästan när vi har folk hemma och hans högar ligger, jag får nämligen inte flytta på ett enda papper, då blir det stooooor dramatik då han inte kommer att få en enda räkning betald och han kommer aaaaaldrig mer hitta sina viktiga papper och livet är i det närmaste slut har jag förstått. Men det ser för jäkligt ut och speciellt nu när jag går hemma hela dagarna retar jag mig ju extra på det. Han som bara är hemma några timmar varje kväll innan läggdags tänker nog inte nämnvärt på det...
  • Liten med Mindre

    BS - kan han inte få en låda att ha allt i? Maken är expert på att lägga högar med små pinaler på hyllor o skrivbord. Eftersom skrivbordet står vid matplatsen ser det trist ut. Mitt senaste motdrag är att dumpa allt i snyggare lådor eller påsar, typ pappåsar från NK. Bättre än röriga pryl-högar.

    Ego:
    Sitter nu med den märkliga känslan att Grynet fått sin första hicka i v 34. Undrade om jag höll på att få ett hick-fritt barn, men det "löste" sig.

  • Lapinette

    Jag har köpt en varsin svart låda som jag har märkt med våra namn, en för maken och en för mig. När jag blir irriterad eller vi ska ha gäster så lägger jag ned hans papper i hans låda. Min egen fyller jag hela tiden med papper som ska sättas in och typ var tredje månad så sätter jag in papprena i pärmar.

    Rent generellt så ska jag inte klaga på maken för han strör väldigt lite saker omkring sig men eftersom han för det mesta sitter i köket och jobbar så blir det lätt att han lägger sin post där.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge