• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • _koko_

    cicci - HUA! Hoppas lillskropan mår bättre nu. Längtar efter att ses, men lillebror har fått connys ögoninflammation, på båda ögonen även han, och dessutom känns det som att jag håller på att bli förkyld...

    Liten - Tycker du ska sänka förväntningarna lite. Kan du inte ge dig själv 1-2 dagar då du får göra ingenting utan dåligt samvete så kanske det blir lättare att ta tag i surdegar sen? När man är både gravid och förkyld får man göra så.

    PB - Skönt att sonen inte verkar ha några "fel" på hälsan, och hoppas att det ordnar sig på skolan nu.

    Kram kängu! Blir sugen på en minidator jag med nu...

    MSW - Håller tummarna för As dag på dagis. Jag var lite orolig för hur det skulle gå nu efter semestern, han har knappt varit på dagis på en månad, men det gick hur bra som helst! Han tycker det är så roligt och pratar om sin favvofröken så fort vi nämner dagis.

  • fru AM

    MSW: vårt osportsliga knep är att ha en städare som kommer varannan vecka. För då måste vi nämligen "städa" innan han kommer. Dvs plocka undan. Ett annat knep är att ha gäster ganska ofta - då måste man ju städa/plocka hela våningen och har en tydlig deadline.

    Hittills har jag varit en mästare på att skapa högar överallt med "viktiga papper" - dvs räkningar och oöppnad post. Min man har blivit galen på mig. Men jag har ändrat mig nu. Öppnar all post på en gång, slänger skräpet och sorterar in övriga saker där de ska vara ...!

  • Liten med Mindre

    MSW - det går i vågor, men oftast plockar vi ihop leksaker varje kväll. I övrigt känns det som om vi inte hinner skräpa ner så. Det är de eländiga dammråttorna som tornar upp sig, men de är så äckliga att vi tar ett dammsugarvarv i veckan. När vi har påsar hemma. För givetvis är det jättesvårt att få tag i vår påssort nu när den sista vi hade blev full...

    kanske får ni något knep på flylady.com . Deras trick att städa diskbänk och ho varje kväll är rätt bra för ren-känslan.
    Sen har väl alla vissa ytor som blir mer belamrade än andra. Ibland får man investera i bra förvaring för att gömma skräpet.

    koko - passa så att du inte för ögoninflammationsbakterierna! För mig blev det ju grym förkylning och bihåleinflammation av dem i höstas. _

  • fru AM

    Liten: bra tips! Gillade det här till att börja med - fyndigt:
    Are YOU living in CHAOS (Can't Have Anyone Over Syndrome)?
    Liten med Mindre skrev 2010-01-27 09:19:48 följande:


    MSW - det går i vågor, men oftast plockar vi ihop leksaker varje kväll. I övrigt känns det som om vi inte hinner skräpa ner så. Det är de eländiga dammråttorna som tornar upp sig, men de är så äckliga att vi tar ett dammsugarvarv i veckan. När vi har påsar hemma. För givetvis är det jättesvårt att få tag i vår påssort nu när den sista vi hade blev full...kanske får ni något knep på flylady.com . Deras trick att städa diskbänk och ho varje kväll är rätt bra för ren-känslan.Sen har väl alla vissa ytor som blir mer belamrade än andra. Ibland får man investera i bra förvaring för att gömma skräpet. koko - passa så att du inte för ögoninflammationsbakterierna! För mig blev det ju grym förkylning och bihåleinflammation av dem i höstas. _
  • Lapinette

    Kokisen - grattis i efterskott på 9 års dagen! Jag och maken firar 8 år om några månader.

  • snaily

    TACK för kramar alla!!

    Cicci
    Fy vad läbbigt med lillskorpan! Mår hon bra nu?

    MSW
    Undrar samma som du - vi är också rätt hopplösa på att hålla ordning hemma...

    Skulle ju kunna städa och fixa nu när jag ändå är hemma, men det är nog meningen att jag mest ska ligga på soffan faktiskt, säger min mage. Korven sover på mina fötter, undrar hur många timmar det kommer ta innan han är heeelt uttråkad och galen?

    Har ni snökaos söderut? Skicka hit! Jag vill ha mer snööööö!

    Är inte sämre idag, magen var lite mindre i morse men verkar "fylla på" när jag är uppe och rör på mig. Har inte gått upp i vikt sen igår så det är nog ingen större fara på taket, jag försöker vila mig i form helt enkelt.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge