• fru AM

    Vi fortsätter blanda och ge

    Här är jag! Bra start Ore!
    Hjälp en dagisfröken på Ö-malm! Hej Smint!

  • fru AM

    MSW: vårt osportsliga knep är att ha en städare som kommer varannan vecka. För då måste vi nämligen "städa" innan han kommer. Dvs plocka undan. Ett annat knep är att ha gäster ganska ofta - då måste man ju städa/plocka hela våningen och har en tydlig deadline.

    Hittills har jag varit en mästare på att skapa högar överallt med "viktiga papper" - dvs räkningar och oöppnad post. Min man har blivit galen på mig. Men jag har ändrat mig nu. Öppnar all post på en gång, slänger skräpet och sorterar in övriga saker där de ska vara ...!

  • fru AM

    Liten: bra tips! Gillade det här till att börja med - fyndigt:
    Are YOU living in CHAOS (Can't Have Anyone Over Syndrome)?
    Liten med Mindre skrev 2010-01-27 09:19:48 följande:


    MSW - det går i vågor, men oftast plockar vi ihop leksaker varje kväll. I övrigt känns det som om vi inte hinner skräpa ner så. Det är de eländiga dammråttorna som tornar upp sig, men de är så äckliga att vi tar ett dammsugarvarv i veckan. När vi har påsar hemma. För givetvis är det jättesvårt att få tag i vår påssort nu när den sista vi hade blev full...kanske får ni något knep på flylady.com . Deras trick att städa diskbänk och ho varje kväll är rätt bra för ren-känslan.Sen har väl alla vissa ytor som blir mer belamrade än andra. Ibland får man investera i bra förvaring för att gömma skräpet. koko - passa så att du inte för ögoninflammationsbakterierna! För mig blev det ju grym förkylning och bihåleinflammation av dem i höstas. _
  • fru AM

    Med tanke på att det ska komma 1 dm idag så är det nog bäst att det startar snart


    Lapinette skrev 2010-01-27 09:43:37 följande:
    Snaily - ingen snö än här i Stockholm.
  • fru AM

    Det är inte så att ni kan skaffa en snygg låda som maken får ha sina högar i? Och som får stå framme. (Till slut inser man som höghamster att det är rätt löjligt att stå och stoppa papper/kuvert i en låda för att "ta hand om det sen" ... Resultatet KAN bli att han på sikt börjar sortera sina papper till rätt platser på en gång. Så blev det för mig, tack vare "snygga lådan")


    BrudSommar2006 skrev 2010-01-27 10:30:10 följande:
    Jaså är det idag snökaoset ska komma hit, jag trodde att det skulle dyka upp inatt och tänkte att det kanske skippat oss här när jag vaknade i morse?Här har vi också hålla-ordning-problem, eller rättare sagt jag har problem - med maken som inte kan hålla ordning. Jag skäms nästan när vi har folk hemma och hans högar ligger, jag får nämligen inte flytta på ett enda papper, då blir det stooooor dramatik då han inte kommer att få en enda räkning betald och han kommer aaaaaldrig mer hitta sina viktiga papper och livet är i det närmaste slut har jag förstått. Men det ser för jäkligt ut och speciellt nu när jag går hemma hela dagarna retar jag mig ju extra på det. Han som bara är hemma några timmar varje kväll innan läggdags tänker nog inte nämnvärt på det...
  • fru AM

    Hej Lisa! Välkommen till tråden! Kul med en nykomling som man kan se hur hon ser ut på en gång!

    Kul med bröllopsplaner - känns som det var länge sedan vi diskuterade sådant i tråden. Senast var väl de vilda planerna för Kokos framtida bröllop ... Koko: ska vi dra igång igen. Tror vi stannade på färgtema lila och så vinterbrölllop ...?

  • fru AM

    Haha! Vad jag känner igen mig! Både i postfobin och i dina två sidor som är i konflikt! Bra beskrivet! Du kan ju uttrycka dig superbra - formulera dig bara i CV-termer så är jobbet ditt på ett kick! När får jag underlaget?


    passionsblomman skrev 2010-01-27 12:17:55 följande:
    Min sambo har någon slags fobimot att öppna post. En del av hans strutstendenser som ju är märkbara även på andra plan.Nu är han dock hundra gånger bättre än när vi träffades. Själv lägger jag i högar "så länge" -precis som AM beskrev. Men ibland får jag ryck och gör hur ordnat som helst.Innerst i mig bor en perfektionist. Ytterst regerar en slarvmaja, eller snarare en slöhög kanske. De är i ständig konflikt och det är mitt samvete somhamnar i kläm, någonstans mellan "skärp dig" och "skitsamma"
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge