• KatjaB

    det heter b o r g e r l i g t

    Inte "borgligt" eller "borgelit" eller andra konstiga stavningar.

    Nu kan man ju undra om jag inte har nåt bättre för mig än att reta mig kopiöst mycket över detta.
    Men nej, tydligen inte!

    Borgerligt, borgerligt, BORGERLIGT!

  • Svar på tråden det heter b o r g e r l i g t
  • pulmonate

    Detta var en bra tråd för mig som utlandsvensk! Tyvärr är inte min svenska perfekt längre och det stör mig. Jag särskriver ofta och stavar säkert fel hela tiden med. Nu får jag läsa egenom tråden här och lära mig lite svenska! Skrattande 


  • Lilique
    pulmonate skrev 2012-02-05 15:16:19 följande:
    Detta var en bra tråd för mig som utlandsvensk! Tyvärr är inte min svenska perfekt längre och det stör mig. Jag särskriver ofta och stavar säkert fel hela tiden med. Nu får jag läsa egenom tråden här och lära mig lite svenska! Skrattande 
    egenom - igenom *

    Lite roligt ;)

    Igår hittade jag en bilannons på blocket. Kollade upp registreringsnumret för att få alla bilens fakta och blev om möjligt ännu mer sugen på att köpa den. Gick tillbaka för att läsa igenom annonsen och tappade sugen helt.

    Jätte fin bil seljs!
    Topp skick har gått 13tussen mil. Ingen rost eller stenskått.
    [ Lång felstavad lista över nyligen bytta delar som jag bara skummade igenom ]

    Tokstavade saker kan få mig att ändra åsikt om vad som helst, nästan.
  • Odium

    WOOP WOOP för den här tråden.
    Förutom särskrivningar (som det borde vara något sorts straff på) och de/dem missbrukningen, är det för mig helt enkelt FYSISKT smärtsamt att se vuxna människor skriva i slang.
    "Ja skulle gå till han å han ba, vars e du?"

    Jag blir nästan förbannad och idiotförklarar människan på en gång (i mitt huvud, aldrig uttalat). Vilket är lite dumt, för han/hon kan ju faktiskt ha dyslexi.. men sån är jag.

  • pulmonate
    Lilique skrev 2012-02-06 08:57:38 följande:
    egenom - igenom *

    Lite roligt ;)
    Haha, jag som till och med gjorde en sökning på google för att vara på den säkra sidan. Läste dock inte vad där stod, för i så fall hade jag märkt att de handlade om "folk som skriver egenom istället för igenom". Desto fler språk man lär sig desto sämre blir man på allihopa. :'(
  • Rosi

    Nu blev jag irreterad över att folk ska hålla på att märka ord.. Ni vet att vissa har svårt för svenskan även om man är svensk .. Det kallas  dyslexi eller ordblindhet. Inget man kan göra något åt, Tyvärr och vissa människor vet inte hur det är att vara det och sedan märka dessa jävla ord, det KAN SÅRA!  Så håll det innom dig/er i stället.

  • Kjell Präst
    Moster Stina skrev 2012-02-06 10:51:20 följande:
    En av programledarna på melodifestivalen sa TELIFONERNA!
    Jag hade tidigare en kollega som envist hävdade att "Målarprinsen" hette "Ägg-uschén" och ingenting annat
  • sofiasmamma

    Härligt med fler som värnar om vårt vackra språk - det handlar ju inte om dyslektiker utan folk som inte bryr sig.

    Jag har alltid retat mig på dem som använder "mest -aste" ihop (t.ex. mest roligaste, mest finaste). Tro mig, det förekommer!! Hu!

  • Daludd

    Jag mår fysiskt dåligt när vuxna människor skriver som mina klasskamrater i göteborgs sämsta skola gjorde i sjuan. Gud. Jag förstår inte hur man tar sig igenom livet utan att kunna kommunicera bättre med andra än att man alltid framstår som en jubelidiot.

  • förlovadflicka

    Jag tycker det är så intressant med folks språkbruk. Visst stör jag mig också varje gång någon särskiver, säger "vart" istället för "varit" osv, men egentligen- hur vet vi att det är något negativt?


    Språket ser ju inte ut som på 1800-talet, det har alltid förändrat sig, varför är det något negativt att det fortsätter göra det? Kanske är det för att det går mycket fortare nu med alla nya låneord och saker vi snappar upp på nätet, förkortningar och dylikt. Eller, vad tror ni? :)


Svar på tråden det heter b o r g e r l i g t