Inlägg från: JollyO |Visa alla inlägg
  • JollyO

    JULI - 2010 del2

    Nu har vi bestämt oss, hoppas att man är välkommen in i tråden!
    3 juli 2010!
    Har hittat både kyrka och festlokal men inte bokat än...
    Det blir i vilket fall i Göteborg.

    Fästmannen är dock lite orolig eftersom det är mitt i fotbolls VM! Tänk om det är en match som han och "alla andra" vill se... :)
    Har ni tänkt på hur ni ska snärja alla fotbollstokiga?

  • JollyO

    Tokisen:
    Det verkar helt galet bra att beställa från Kina. Hur billigt som helst och väldigt fina! Vilken sida har du kollat på?

  • JollyO

    Vi har bokat kyrkan till klockan 15.00 då vi har tänkt att bjuda folk som inte är inbjudna till festen på fika efter vigseln. Då blir det lite tid att prata med sådana som man tycker om men som inte fick plats. Det är det förhoppningsvis roligare för dem att komma på vigseln då och så får ju middagsgästerna lite kaffe också.

    Bristen på kaffe har jag ofta upplevt som gäst då desserten och sålunda första kaffekoppen kanske inte serverats förrän kl nio på kvällen. Någon annan som tänkt sig tårtkalas?

  • JollyO

    JollyO: 3 juli
    tessomac: 3 juli
    AnneliM: 3 juli
    h and a 2010: 3 juli
    Lyckligtjej: 3 juli
    Idajohanna82: 3 juli
    Fenixx: 3 juli
    aikidoaasa: 3 juli
    Mrs Opp: 3 juli

    KatjaB: 10 juli
    brudjuli2010: 10 juli
    kikki kikki: 10 juli
    Tokisen: 10 juli
    Periwinkle: 10 juli
    sommar10: 10 juli
    Kullaberg: 10 juli
    sockersmulan: 10 juli
    Juli 2010: 10 juli
    Fru Indosaurie: 10 juli
    zeldae: 10 juli
    CeKe: 10 juli

    Lycklig 81: 17 juli
    LoveA: 17 juli

    Sandie87: 24 juli
    Juli100724: 24 juli
    Everton: 24 juli
    Gotlandstös: 24 juli
    Nyen80: 24 juli
    suzem: 24 juli

    Miss Alice: 25 juli

    Källerudd: 28 juli

    Sarahkka: 31 juli
    Jossposs: 31 juli
    Grönprickig: 31 juli
    Clea: 31 juli
    Sajberpillan: 31 juli

    Sådär ja!

  • JollyO

    Mia 77 skrev 2009-08-08 14:37:49 följande:


    Kan man ha vitt och svart färgtema, tänkte eftersom min klänning troligen kommer ha svarta detaljer
    Min kompis hade svartvitt och det var urläckert! Svartvita trycksaker och dukning, svarta tärnklänningar och tom svarta slipsar på maschalkerna. Och till detta djupröda rosor och svarta, vita och röda godisar på godisbuffen.
    Hon stack verkligen ut med sin kritvita klänning! Kan berätta lite mer om du vill ha specifika tips!
  • JollyO
    LyckligTjej skrev 2009-08-09 16:33:07 följande:
      Vi ska också köpa hem vin öl och sprit från Tyskland.Har räknat lite lätt och vi kommer att tjäna ganska mkt på att köpa därifrån.Sen har vi sånt tur att vi har bekanta som brukar åka titt som tätt och handlatill sina vänner och bekanta så min m2b kommer att åka med och handla, blir i april/maj.
    Jag och sambon va nere för någon vecka sen och kollade sortiment, priser mm i Puttgarten . Jag vill gärna köpa öl på flaska för det känns trevligare att ställa fram på bordet, men det finns inte så många sorter att välja på då om man inte vill betala pant. Över lag var det billigare på Calles gränsshop än scandlines egna men scandlines hade bredare sortiment. Från båda kan man göra förhandsbeställningar som står klara när man kommer (man vill kanske inte åka hela vägen ner och att det man ha är delvis slut).
    Tyvärr fanns det inte cider på flaska så vi vet inte hur vi ska göra med det. Kanske kan hoppas att de tagit in det tills i vår men det är ju inte så troligt.

    Länkar:
    se.calle.dk/ och www.scandlines.se/SEFront/Front_SE
  • JollyO
    källerudd skrev 2009-08-12 10:58:20 följande:
    Nu har jag lagt ut de fyra klänningar jag provade igår i galleriet... Säg gärna er mening. Den röda finns i vitt men hon hade ingen hemma...(för man musen över så är de vita klänningarna numrerade a-c)Säg gärna vad du tänker om sommar bröllop utomhus och långklänning...hade ju själv planer på en kortare klänning, men det verkar svårt att få tag på, men ska ut på fler äventyr o titta...tack för hjälpen
    Jag å andra sidan tyckte att b var finast! Tur att alla tycker olika, tråkigt det hade blivit annars!
    Jag har sett många korta, snygga klänningar på Millybridal, om du inte kollat där än :)
    Tycker att det verkar meckigt att ha en för maffig klänning om man ska va ute, men det är väl egentligen nästintill samma som när man är inne?

    Jag har för övrigt hittat en helt fantastisk klänning som jag bara så gärna vill ha! Bilder i mitt galleri. Check out!
  • JollyO
    jessie81 skrev 2009-08-16 11:39:51 följande:
    Hej ska gifta mig i juli 2010. Måste fråga en sak ang ringarna hur gör ni med vigselringen till han ? För min sambos vigselring är samma som min förlovningsring .Det står helt still hur det ska va .
    Grattis!
    De flesta män har kvar samma ring och graverar in vigseldatumet i den också, om de gillar ringen alltså. Men om han också vill ha en vigselring så kan han ju ha en likadan till?
    Vi köpte rejäla förlovningsringar så min fm ska ha kvar sin! Sedan skriver vi in båda våra namn och datumet i min vigselring.

    I kyrkan använder man bara en ring. I svenska kyrkans vigselordning går det till ungefär såhär att mannen säger: "Som bevis på min kärlek ger jag dig denna ring", och så svarar bruden: "som bevis på min kärlek tar jag emot denna ring".

    Välkommen MrsMuffin! Alla har inte alls hunnit så långt, du kan vara lugn!
  • JollyO

    Mia 77 skrev 2009-08-16 15:18:57 följande:


    Liknar det jag har hittat till sonen... Du tror inte det blir för mycket kläder även om de kan ta av sig direkt efter cermonin
    Jo jag tror att det blir för mycket kläder, men om han vägrar att ha på sig kavaj och slips räcker det för mig om han har på sig skjorta och väst. Brukar ju inte bli så jättevarmt i gamla stenkyrkor. Vi va faktiskt och kollade på kyrkan en väldigt varm dag och ändå var det svalt och skönt där inne.
  • JollyO

    Gör ni era festprogram själva??
    I min bekantskapskrets är det alltid värdarna eller toastmasterna som gör innehållet. Vi kommer nog att göra skalet så att de matchar med resten av trycksakerna men resten får bli överraskning! Förutom text om alla gästerna då. Skulle ju aldrig lägga in fula bilder eller pinsamma historier och intervjuer själv, men det är ju det som brukar vara det roligaste i festprogrammen...

  • JollyO
    CeKe skrev 2009-08-25 21:15:08 följande:
    Det är att använda flöten (röda & vita) som man skriver namnen på och som guppar runt i ett glas vid varje plats =)sen vet jag inte vad vi ska ha för resterande dukning för att få till det, men tänkte kanske ta upp lite havsfärger, som blått o vitt i festprogrammen och kanske tjärade snören eller liknande runt servettena...
    Vi ska också ha havstema då vår lokal också ligger precis vid havet, men vi har båda två redan varit på flera bröllop med just det så vissa saker känns lite uttjatat för vår del. Typ blåmusslor med silvertråd igenom som servetthållare, blåmussla som placeringskort med namnet skrivet på dem. Blå servetter och hamparep mm. Kanske kan vara något för er däremot?

    Jag vill ju ha havstema men jag vill också ha ROSA och romantiskt, så jag är inne på rosa- och vitrandigt, något beige för att fånga upp "sandfärg" och flaggor. Mycket flaggor och vimplar. Hittade i en bok att de hade gjort små flaggor av blompinnar och bitar av organza- och sidenband. Klistrat fast 5 cm långa bandbitar och klippt lite zickzack i andra änden. Väldigt gulligt.
    Annars kanske någonting med stjärnor kan passa?
  • JollyO

    Oj, oj. Nu är det bara 300 dagar kvar tills juli 2010!

    Dagens tips:
    Har gått igång på att handla grejer till bröllopet på ebay! De allra flesta saker som diverse svenska bröllopssidor säljer, kan man köpa för halva priset där! Har hittat såpbubblor (sånadär tuber med hjärtan på) 96stycken för 340 kr inklusive frakt från England. På brollopsbubblor kostar samma variant 530 kr med frakt då.

    Finns mängder med jättebilliga siden- och organzaband, choklad, organzapåsar i 100pack för 20 kr mm mm. Köpte en såndär bh i silikon som ska vara så bra under brudklänningen för 60kr, i Sverige kostar de mellan 300 och 400 kr. Får se om den är något att ha!
    Det är lite krångligt att hitta till de olika sidorna men med lite tålamod och uppfinnesrikedom så. Kan skicka lite länkar om någon är intresserad.

Svar på tråden JULI - 2010 del2