• andbeyond

    Örebro Bröllop 2009

    Hej!

    Verkar som att de tidigare Örebro-trådarna har handlat om bröllop 2008. Någon mer än jag som gifter sig i Örebro-trakten 2009?

    Vore härligt att kunna utbyta idéer och upptäckter i sökandet efter blommor, tårta, lokaler osv.

    (Jag gifter mig den 22/8 2009 i Boo Kyrka (Hjortkvarn) och har festen på Gällersta Forngård.)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-24 14:28

    30/5 Snyggelina - Ekeby Kyrka
    27/6 MaSe - Mosjö Kyrka
    25/7 Goretex - Lärnäs Kyrka
    25/7 WinterorSummer - Rosendal
    8/8 Med stor förväntan - Kils Kyrka
    8/8 Panthera - Lillkyrka Kyrka
    8/8 Agtiwi - Landskyrkan Askersund
    22/8 andbeyond - Boo Kyrka

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-03 09:15
    28/2 Pirayamajja - Hammarskyrka
    30/5 Snyggelina - Ekeby Kyrka
    27/6 MaSe - Mosjö Kyrka
    4/7 Krtek - Askersund
    25/7 Goretex - Lärnäs Kyrka
    25/7 WinterorSummer - Rosendal
    8/8 Med stor förväntan - Kils Kyrka
    8/8 Panthera - Lillkyrka Kyrka
    8/8 Agtiwi - Landskyrkan Askersund
    22/8 andbeyond - Boo Kyrka

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-20 09:45
    Brudlista, skriv gärna in er även de som står med ovan. Lättare att hålla listan aktuell på det sättet :)
    www.brollopstorget.se/Forum-5-65/m3233957.html

  • Svar på tråden Örebro Bröllop 2009
  • agtiwi

    Krtek: Ja, det mesta av planeringen är nog färdig men det behövs ju alltid lite finslipning plus att det alltid brukar dyka upp saker man inte tänkt på oavsett vilken tillställning man planerar! Vi började planera i augusti. Hur länge har ni planerat? Lite roligt att vi kommer ha ringväxling i samma stad!

  • Pirayamajja

    Hejsan på er.
    Tänkte lägga till mig högst upp i listan =)
    Idag postade jag inbjudningskorten. Datumet har tidigare varit lite hemligt, eller ja, nära och kära har trott att det var i maj, men i morgon får de korten och får reda på det rätta datumet.
    Vi gifter oss den 28 februari i Hammars kyrka, utanför Askersund. Festen kommer att hållas på Best western hotell norra vättern.

    Det är lite svårt att skriva vad som är klart och inte då en del saker bara är halvklart. =)
    Men det mesta är klart. Det som jag oroar mig mest över är kläderna. Jag har varit i Degerfors och kollat kläder, för vi jag ska hyra. De tyckte att jag skulle komma efter nyår då de har fått in nya modeller då. Det är lite svårt med klänning då jag är en "plus size". I och med att man inte har en aning om klänning kan man inte köpa smycken, skor, underkläder etc. Men men.....man hinner väl...

    Temat för bröllopet är svart och vitt - vintersaga
    Det är ett ganska litet bröllop med ca. 50 gäster.

    Nu när det inte är hemligt längre kommer jag att vara mer aktiv på bröllopstorget och försöka lägga ut lite bilder och så.

  • andbeyond

    Välkommen Krtek och Pirayamajja!

    Kul med ett bröllop så snart, och jag tror inte man behöver oroa sig ännu för ej avklarade punkter. Men det går nog inte att vänta alltför länge heller. Har försökt att "delegera" lite till mamma och framtida svärmor... men är dålig på att inte ha full koll själv :D


    Krtek skrev 2008-12-02 00:00:06 följande:
    andbeyond: 120 gäster? Vi tycker det blir mycket med 80. Är det mycket släkt eller blir det en enorm kompisfest?
    Det är lite blandat men mycket släkt på både min sida och hans. Jag är sladdis också så många av mina släktingar har familj vilket ökar antalet personer ganska drastiskt. Men det blir en stor fest, ska bli roligt :)

    Hur gör ni med barn förresten? Vi tänkte bjuda in alla barnen och försöka kanske hyra in någon barnvakt/lekledare (eller två) som kan visa film och leka lekar i ett rum som ligger bredvid matsalen (då de annars brukar bli uttråkade rätt fort). Kan det bli bra tro?
  • Krtek

    Agtiwi: Vi började i somras efter förlovningen men sedan mitten av Augusti har i princip inget hänt. Närmast måste vi få menyn klar samt få ordning på inbjudningskorten/gästlistan. Landskyrkan är ju mycket vacker så ni kommer få en fin ceremoni där, vi är inte kyrkliga och väljer därför borgelig vigsel. Tilläggas kan att vi dessutom har tillgång till vigselförättare i familjen.(gör allting mycket smidigare...;))

    Pirayamajja: Kul med ytterligare ett "Askersundsbröllop". Har ni lyckats få till någon bra deal med hotellet? Funderar på om vi ska rekommendera gäster att bo där.

    andbeyond:Delegera till mor och svärmor kommer jag inte att lyckas med. Kommer troligtvis ha svårt nog att släppa allt till värdparet på själva B-dagen. Är planör i själ och hjärta, om än lite seg i starten...
    Vad gäller barn så är vi kluvna, det finns en del i kompis- och släktkretsen men samtidigt tillåter inte tilltänkta lokalen barnpassning. Vill gärna ha med mina brorsbarn men känner att man inte kan utesluta andras barn i sådan fall. Om ni har tillgång till extra utrymmen så tror jag det blir kanon med film,spel, böcker och pennor. Barn har ju en enorm förmåga att sysselsätta sig själva, naturligtvis är det lite beroende på ålder, så jag vet inte om ni behöver en barnvakt/lekledare. Det kan ibland också vara känsligt för vissa föräldrar.

  • andbeyond

    puff puff.

    Hur går det för alla?
    Går det bra med planeringen så här de sista månderna pirayamajja?

    Vi har väl tagit lite julledigt i planerandet. Funderar dock mkt på hur vi ska göra med barn och barnvakt m.m.

    Krtek: Kan man verkligen inte bara bjuda syskonbarn utan att bjuda "övriga" barn? Det är ju ändå familj (och rent praktiskt är ju alla vanliga barnvakter också på bröllopet?).

  • agtiwi

    Just nu står det lite still i planeringen, fullt upp med julklappsshopping och magsjuka barn. Håller på och knåpar lite på morgongåvan till m2b! I januari blir det full fart igen, då ska inbjudningskorten göras klart och underkjolen ska sys..

  • panthera

    agtiwi: Ska du sy egen underkjol?? Är det svårt??

    Här finns det inte heller mycket tid över till planering, vi har legat sjuka med influensa hela familjen men nu slipper vi det kanske över jul.

  • agtiwi

    panthera: Att sy egen underkjol är inte så svårt, dessutom blir det mycket billigare än att köpa en. Dvs mot nypris. Att göra en kostar ungefär 200 kr. Är inte stormrik och dessutom snål, utöver det är ju faktiskt den stora fördelen att det går att göra så kjolen passar perfekt under klänningen!

  • Niccisen

    Den här tråden har jag missat och det känns lite dumt att gå in i tråden nu, då jag gifter mig så tidigt på året. Tänkte mest önska er lycka till med planering och bröllop

  • Pirayamajja

    Hej allihopa. Hoppas allt fungerar bra i julstressen. Själv har jag precis fått det lite lugnt.

    Niccisen: Klart du ska vara med i tråden. Jag gifter mig i februri, inte lika snart som du men det är kul med alla som är med.

    andbeyond: Jo allt flyter på i snigelfart men framåt går det i alla fall. Inbjudningarna är skickade! Vi har bestämt meny med hotellet i Askersund och bokat sviten och kollat på lokalen osv. Känns bra. Vi har även pratat med solisten som ska sjunga i kyrkan. Ringarna ska köpas i mellandagarna. Hindersprövningen skriver jag ut just nu. Har även beställt en del behandlingar. Men fortfarnade väntar jag på årsskiftet då vi kan åka och bestämma kläderna. Allt hänger lite på det just nu. Man kan ju inte köpa skor, underkläder, smycken osv när man inte har en klänning. Har även en del problem med toastmadame som verkar lite oengagerad, vet inte hur jag ska göra med henne....något förslag? Har däremot en tärna som är jätteengagerad, min bästa vän, hon ska själv gifta sig i Askersund i Juli 2009. Hon är mitt bästa stöd just nu.

    Krtek: Vem är du?? Nyfiken..=)
    Jo på hotellet har vi fått bra pris men det är för att min m2bs föräldrar är goda vänner till ägarna av hotellet. Vi har fått det hutlöst billigt kan jag i alla fall säga. Och sviten ska vi sova i och den har vi fått........GRATIS! Vi ska få ha hela den nybyggda delen för oss själva och jag får göra som jag vill där i stort sett. Dock går det brara in 50 personer i den delen. Allt känns jättebra med hotellet. Var på fest där i lördags. De har ju relaxavdelning där som är jättebra och som man som gäst får använda. Jättefint och fräsht. Funderar på att ha något där med tjejerna kvällen innan bröllopet eller något. De har ju även på loftet ett kryp in med biljard, dart och en jättestor bilbana där man kan dricka lite och umgås. Jättemysigt och roligt att ha lite efterfest.

    GOD JUL PÅ ER ALLA OCH GOTT NYTT ÅR!

Svar på tråden Örebro Bröllop 2009