Inlägg från: Pirayamajja |Visa alla inlägg
  • Pirayamajja

    Örebro Bröllop 2009

    Hejsan på er.
    Tänkte lägga till mig högst upp i listan =)
    Idag postade jag inbjudningskorten. Datumet har tidigare varit lite hemligt, eller ja, nära och kära har trott att det var i maj, men i morgon får de korten och får reda på det rätta datumet.
    Vi gifter oss den 28 februari i Hammars kyrka, utanför Askersund. Festen kommer att hållas på Best western hotell norra vättern.

    Det är lite svårt att skriva vad som är klart och inte då en del saker bara är halvklart. =)
    Men det mesta är klart. Det som jag oroar mig mest över är kläderna. Jag har varit i Degerfors och kollat kläder, för vi jag ska hyra. De tyckte att jag skulle komma efter nyår då de har fått in nya modeller då. Det är lite svårt med klänning då jag är en "plus size". I och med att man inte har en aning om klänning kan man inte köpa smycken, skor, underkläder etc. Men men.....man hinner väl...

    Temat för bröllopet är svart och vitt - vintersaga
    Det är ett ganska litet bröllop med ca. 50 gäster.

    Nu när det inte är hemligt längre kommer jag att vara mer aktiv på bröllopstorget och försöka lägga ut lite bilder och så.

  • Pirayamajja

    Hej allihopa. Hoppas allt fungerar bra i julstressen. Själv har jag precis fått det lite lugnt.

    Niccisen: Klart du ska vara med i tråden. Jag gifter mig i februri, inte lika snart som du men det är kul med alla som är med.

    andbeyond: Jo allt flyter på i snigelfart men framåt går det i alla fall. Inbjudningarna är skickade! Vi har bestämt meny med hotellet i Askersund och bokat sviten och kollat på lokalen osv. Känns bra. Vi har även pratat med solisten som ska sjunga i kyrkan. Ringarna ska köpas i mellandagarna. Hindersprövningen skriver jag ut just nu. Har även beställt en del behandlingar. Men fortfarnade väntar jag på årsskiftet då vi kan åka och bestämma kläderna. Allt hänger lite på det just nu. Man kan ju inte köpa skor, underkläder, smycken osv när man inte har en klänning. Har även en del problem med toastmadame som verkar lite oengagerad, vet inte hur jag ska göra med henne....något förslag? Har däremot en tärna som är jätteengagerad, min bästa vän, hon ska själv gifta sig i Askersund i Juli 2009. Hon är mitt bästa stöd just nu.

    Krtek: Vem är du?? Nyfiken..=)
    Jo på hotellet har vi fått bra pris men det är för att min m2bs föräldrar är goda vänner till ägarna av hotellet. Vi har fått det hutlöst billigt kan jag i alla fall säga. Och sviten ska vi sova i och den har vi fått........GRATIS! Vi ska få ha hela den nybyggda delen för oss själva och jag får göra som jag vill där i stort sett. Dock går det brara in 50 personer i den delen. Allt känns jättebra med hotellet. Var på fest där i lördags. De har ju relaxavdelning där som är jättebra och som man som gäst får använda. Jättefint och fräsht. Funderar på att ha något där med tjejerna kvällen innan bröllopet eller något. De har ju även på loftet ett kryp in med biljard, dart och en jättestor bilbana där man kan dricka lite och umgås. Jättemysigt och roligt att ha lite efterfest.

    GOD JUL PÅ ER ALLA OCH GOTT NYTT ÅR!

  • Pirayamajja

    Gott nytt år på er!

    Krtek:
    Sorry, jag missade det du skrivit om din sambo. Jag var nyfiken om det var någon man kände igen.... Kul att ni valt Askersund...fin stad tycker i alla fall jag.
    Problemet med toastmastern är att hon nyligen har skaffat en sambo. Och jag är jättelycklig för hennes del för det behöver hon. Innan det var hon jätteengagerad i allt vad som gällde hennes vänner, nu vill hon knappt träffa någon av oss. Alla vi i "gänget" tycker att hon har förändras. Jag har tyvärr inget värdpar men har inom gänget min toastmaster, min tärna och en annan tjej som ska hlälpa med allt smått och gott. De två sistnämnda är jättesnälla och hjälpsamma men toastmastern vill inte ha någon hjälp. De andra vännerna har frågat om de ska hjälpa men hon vill inte ha någon hjälp. Grejen är den att jag är inte den som gärna tar hjälp av andra, jag kan klara mig själv tror jag. Men när vi först pratade om att hon skulle vara toastmaster så tog hon på sig en massa ansvar frivilligt och det är väl det jag är rädd ska falla i stöpet. Men jag ska göra som du föreslog så fort helgerna är över. Jag ska sätt mig ner med henne och kolla av stämmningen.

    Jag skriver också alltid för långt =) Alutar nu. Gott nytt år på er allihopa!!!

  • Pirayamajja

    Hej på er igen
    Va kul med alla som ska gifta sig i Örebrotrakten. Hoppas att allt har gått bra Niccisen. Gratulerar!

    De senaste två veckorna har allt rullat fort här.
    Kvar att göra:
    -Väntar på klänningen som jag beställt på nätet. Hoppas den blir bra. Ska till Bröllopspalatset i Degerfors nästa tisdag för att köpa kläder till m2b och jag ska prova en backup klänning där.
    -Beställa tårta - ska jag göra på Sveas i Kumla. Har varit där och kollat priser. Ska dit i veckan
    Trycksaker - arbetar för fullt på festhäfte, placerkort och presentaskar. Puh det tar tid. Har innehållet nästan färdigt på datorn
    -Träffar fotografen i Kumla i morgon. Vi har anlitat JMfoto.
    - Boka tid hos frisör till m2b
    - Inhandla skor till m2b
    - Hämta vigselringen när den kommer tillbaka från gravering
    - Provsminka och frisyr. Min brudtärna ska göra frisyr och smink och hon vill gärna prova några gånger.

    Annars har jag nog full koll. Nu helt plötsligt har alla blivit jätte hjälpsamma och nästa tar arbetet ur nävarna på mig. Jättebra! Jag börjar nästan att varva ner, vilket inte är likt mig.

    Jag börjar tro att det är något jag glömt! Vet någon?
    Jag har inte fått bröllopsnerver än men de kommer väl. Bridezillavarning på gång kanske =)

Svar på tråden Örebro Bröllop 2009