Inlägg från: 31 maj 2008 |Visa alla inlägg
  • 31 maj 2008

    Göteborgsbrudar 2008

    Jag ska också gifta mig i Göteborg, och nästan i juni...! Hoppas det är okej att jag hoppar på den här tråden!
    Just nu funderar jag mest över florist, frisör och fotograf... Ska bli roligt att följa med i diskussionerna och få inspiration!

  • 31 maj 2008

    Jag fyller i mig på listan då... :)

    bröllop gbg - 24 november, Aschebergska Eken
    Astriden - 5 April, Stora Holms Säteri
    BarbaBruden - 10 Maj, Masthuggskyrkan
    LindaochLinus - 17 maj, S:t birgittas kapell
    Majsis - 31 maj, Rådhuset
    31 maj 2008 - 31 maj, Tofta Bränneri
    Stenbruden - 6 juni, Aspenäs Herrgård
    malinlars - 7 Juni S:t birgittas kapell
    stjärngudinnan - 5 juli, Kungslena kyrka
    Joji - 12 Juli, Onsala kyrka
    MrsD - 19 juli, Lysekils Kyrka
    Fröken Plommon - 9 aug, Säve Kyrka
    B & S - 080808 centrala GBG

  • 31 maj 2008

    Majsis - KIK har ju helt fantastiska korta klänningar! Jag gillar dem verkligen, problemet är att jag själv inte vill ha en kort, utan en lång, men gärna någon som ser ut som deras korta (ehh... svammel svammel)

    Amor - Hamngatan är perfekt för fin-lunch! De har ju öppnat igen vid stadsmuseet, det rekommenderar jag.

    Idag har vi bokat fotograf, känns bra att det går framåt!

  • 31 maj 2008

    Angående efternamn - vi heter redan samma, så det var enkelt. Funderade ett tag på att byta till något helt nytt, men det här är ju "vi" ändå, så vi heter det vi heter.

    Inbjudningskort blir nästa sak att ta tag i. Jag tycker att det låter som om vi har ganska lika smak här. Smart att göra en prototyp - har ni gjort helt i vitt papper, eller billigare papper i de färgerna ni ska ha? Vi ska ha vitt och ljusgrönt, tror ni att det behövs någon mer färg för att det inte ska bli tråkigt?

  • 31 maj 2008

    Hej hej...

    Även jag är krasslig, känner som du Amor och stannade hemma idag, har plågat mig igenom de senaste dagarna. Ska försöka jobba lite hemifrån istället, och vila. Inte roligt att vara sjuk till helgen ju.

  • 31 maj 2008

    Fina foton på båda sidorna. Hoppas att man blir nöjd med fotona, de ska man ju ha kvar länge länge. Hur har ni tänkt med fotograf - hur länge ska ni vara med den? Vi har tänkt 1-2 timmar innan vigseln, sedan på vigseln och festen ska vi använda oss av en släkting som är gäst på bröllopet för att fota, han har tidigare jobbat som fotograf, så han kan nog ta fina bilder, men eftersom vi har "riktig" fotograf också, så behöver han inte känna samma press.

    Är det någon som ska ha med sig fotografen hela dagen - med påklädning och allt?

    Idag har vi pratat om bröllopet med Gaffelkonst som har Tofta Bränneri där vi ska gifta oss och ha festen. Känns verkligen superbra, härligt!

    Jag är sugen på pysselkväll, har suttit och pysslat ihop julkort denna veckan, men har inte börjat med inbjudningarna ännu... Vet inte ens hur de ska se ut. Är det okej att komma på pysselkväll för att få inspiration?

  • 31 maj 2008

    Malinlars - varför ville hon inte vara tärna? Jag skulle bli jätteglad för att bli utvald. Men självklart vill man ha någon som vill till 100 %, så det var ju bra att du kan fråga någon annan.

  • 31 maj 2008

    Oj, fler som har samma känslor som jag...
    En anledning till att vi valde maj är för att ingen vi känner har gift sig då, och det skulle bli "vår" månad. Jag berättade om bröllopet för mina tjejkompisar (vi är ett gäng på 9 st sen högskolan som bor i olika delar av landet) och alla blev jätteglada. Några veckor senare skickar en av tjejerna mail till alla och skriver att de ska gifta sig. 10 maj! Jag blev faktiskt ledsen. Nu har de dessutom ändrat till 17 maj, så det är bara två veckor innan. Det är inte på samma plats eller ens ort, men det känns ändå som att folk kommer att jämföra. I och med att vi är 9 tjejer, så kommer det ju att vara 18 personer som går på båda bröllopen.
    Jag försöker ändå tänka att vårt kommer att bli speciellt, men det är lätt att det blir stressigt och att jag känner att allt verkligen måste vara perfekt.
    Skönt att det är någon mer som känner likadant...

  • 31 maj 2008

    Härligt med överraskningsweekend! Alla ord som börjar på överraskning är förresten bra. Min M2B kom hem med blommor och present i veckan. Såna överraskningar kan jag leva på länge!

    Själv ska jag gå på Sahara Hotnights på Trädgårn ikväll, hoppas på en bra konsert. Gillar konserter över huvud taget, så det blir nog bra!

    Förresten är jag 26, och M2B också, vi har varit tillsammans i 8 år (tiden går fort när man har roligt ).

  • 31 maj 2008

    Angående tårta så är det smidigt att de som har Tofta Bränneri där vi gifter oss (Gaffelkonst), de har också tårtor och vi kan själva bestämma smaker etc. Det vi har bestämt är att det blir moussetårtor, med någon sorts kexbotten, passionsmousse och något mer (choklad? jordgubb?), men vi börjar fundera på bakelser istället. Tycker det ser himla mysigt ut med bakelser, och sen en liten tårta på toppen för oss.

  • 31 maj 2008

    Åååå - jag vill ha en Kitchen Aid!!! Har gått och längtat efter en sån huur länge som helst. En röd vill både jag och min m2b ha, så kanske kanske vi kan önska oss det i bröllopspresent av hans pappa.

    Det bästa med den är ju att den är så snygg, så att den ska stå framme och då borde man ju använda den mer!

    Du måste berätta hur den är när du har använt den!


    Grund skrev 2007-11-20 08:25:49 följande:
    Godmorgon godmorgon godmorgon!Sovit så gott så!Här har man missat mycket tårta märker jag. Vi har inte kommit så långt i planeringen men jag vet att de gör egna där vi ska ha festen så vi får väl bestämma till våren när vi drar igång planerna med dem. Ska bli smaskens malinlars: kul att du bakar. Jag gillar också det men det har inte blivit så mycket det sista. Men gissa vad jag gjorde igår... köpte min alldeles egna KITCHEN AID! Åhh, nu står den och blänker på köksbänken min svarta pärla.
  • 31 maj 2008

    Jag funderar på att sy påsar till ris som gästerna får tillsammans med vigselprogrammet, men sedan tänkte jag såhär: alla gånger jag har varit på bröllop har jag haft ris med mig själv. Kommer det då att vara någon mer än jag och min m2b som uppskattar rispåsarna? Måste ju göra en avvägning mellan tiden det tar att fixa påsarna (eller kostnaden om vi köper färdiga påsar) och glädjen de ger. Är det värt det? Det är ju lätt att man tycker att man "måste" ha allt. Inser att jag måste börja tänka så, annars kan jag köpa/fixa hur mycket som helst...

  • 31 maj 2008

    Vi ska skicka i början av februari tror jag. Tycker det vore lite mysigt till alla hjärtans dag. 3,5 månad innan vigseln, tycker ni det är för sent?

    Det finns såpbubblor som inte färgar av sig, speciella bröllopsbubblor.

  • 31 maj 2008

    Om man ska ha med bordsplacering är det ju lurigt om man printar den för tidigt, man måste ju veta vilka som kommer. Trist också om man får sista minuten-avhopp. Men man kan ju printa alla andra sidor tidigt.

  • 31 maj 2008

    Ska ni sova med er m2b innan, eller med ev tärnor? Hemma eller på hotell? Håller på och klurar på det där nu.

  • 31 maj 2008

    Alltså... det här med väska har jag funderat över... Har man den innan vigseln och sen på festen, eller? Jag har aldrig sett någon brud gå runt med väska, men det kanske är bra att ha? Vad har man i den? Lite smink och sånt?

  • 31 maj 2008

    Vart ska ni på weekend? Vi vill åka till något mysigt ställe på måndagen efter bröllopet, sen blir det Maldiverna i oktober/november. Perfekt att ha det att se fram emot tycker jag.

  • 31 maj 2008

    Jag har provat klänningar idag! Roligt, men svårt! Fick ni en aha-upplevelse och visste att det var Den ni skulle ha? Jag är inne på en enkel modell och har fastnat för Kik. Men det var ju fint både med tubklänningen, och tubtop + kjol. Då finns ju en massa valmöjligheter när det gäller kjolen också. Svårt. Jag skulle bara titta lite idag, så jag hade ingen med mig. Blir nog bättre med smakråd sedan.

    Får ni lön imorgon? Jag får på måndag... Men det är ju lite bra, så kanske man inte gör av med allt i helgen

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2008