Vigseln

Temafest? Här är tips på olika teman till bröllop och fest

Att välja ett specifikt tema gör att festen blir lättare att planera samt mer personlig och minnesvärd. Här är fjorton tips på teman som funkar både på bröllop och fest.

Brollop Tema

Att välja ett specifikt tema gör att festen blir lättare att planera samt mer personlig och minnesvärd. Här är nio tips på teman som funkar både på bröllop och fest.

Maskeradbal

Tips till brudparet: Om du vill ha ett elegant tema på festen är maskeradbal á la 1700-tal rätt väg att gå. Tänk levande ljus, pardans och mystik.

Tips till gästen: Ta på dig en långklänning eller kostym och täck ansiktet med en mask, som du antingen köper eller pysslar ihop själv, och du är redo!

Årtal eller årtionde

Tips till brudparet: Återupplev din ungdomstid med en 90-talsfest – eller varför inte ha samma tema på bröllopet som det år ni träffades?

Tips till gästen: Har du kvar platåskorna från 90-talet? Om inte, låt second hand-butiker eller dina föräldrars garderob bli din bästa vän.

Disneytema

Tips till brudparet: Om du gillar sagor är detta det perfekta temat! Gör festlokalen till en sagovärld genom att pynta med dekorationer som är inspirerade av din favoritfilm. Tips är även att kläderna och musiken på bröllopet är inom temat. Tänk dig en balklänning som bröllopsklänning.

Tips till gästen: Det finns hundratals vackra och roliga figurer i Disneys värld så det är bara att välja och vraka. Kanske Anden från Aladdin, träsktrollet Shrek eller Elsa från Frost?

Tema årstider

Tips till brudparet: Sommar, vinter, höst eller vår ­- alla årstider har sin charm. Välj din favorit eller utgå helt enkelt från den årstid som råder när festen äger rum.

Tips till gästen: Blommigt och somrigt eller vitt och kallt? Det är inte särskilt svårt att klä sig efter en årstid. Om du vill gå ett steg längre kan du till exempel klä ut dig till midsommarstång, kratta eller snöskyffel.

Mer: 15 bröllopsteman för alla stilar att inspireras av

Färgtema

Tips till brudparet: Ett enkelt tema med det lilla extra är att välja en färg att utgå ifrån på bröllopet. Det gör både att bröllopet blir mer enhetligt och det blir lättare att hitta dekorationer att utgå från. Tips är att ha både dekorationer, mat och klädsel inom samma färgtema.

Tips till gästen: Varför inte ha någon accessoar till klädseln eller slå in bröllopspresenten i samma färg som temat? En rolig och smart idé.

Tema efter hobby

Tips till brudparet: Har du något specifikt intresse som präglar ditt liv? Då är det perfekt att ha det som tema på festen! Det blir genast väldigt personligt och minnesvärt.

Tips till gästen: Hur man bör klä sig beror såklart på vad värdens hobby är, men även här är en smart idé att kolla runt på second hand-butiker eller loppisar för att hitta en bra outfit. Tänk på att det kan vara kul att om presenten hakar på temat.

Tema efter teater, konsert eller nöjesfält

Tips till brudparet: Gör bröllopet till ett lekfullt nöjesfält där ingenting är likt något annat. Tänk dig ett cirkustema med udda stolar, tyger i taket för att få den äkta cirkuskänslan och udda dekorationer på borden. Tips är även att ha små ministånd med sockervadd, hyra in personer som uppträder och att ha food trucks som står för bröllopsmaten.

Tips till gästen: Klä dig med en extra rolig detalj! Om temat är cirkus kan lite glitter eller en rolig accessoar göra mycket.

Tema efter film eller tv-serie

Tips till brudparet: Finns det en film eller tv-serie du gillar extra mycket? Exempelvis ett bröllop med temat ”The Great Gatsby” med inspiration från 1920-talet eller ett bröllop som inspirerats av tv-serien ”Game of Thrones” med medeltida inslag.

Tips till gästen: Beroende på vad värden väljer för film eller tv-serie är det bara att gå all in gällande klädseln!  Ju mer desto roligare och ger en annan anda till bröllopet.

Folkparkstema

Tips till brudparet: Löva en dansbana, hyr in ett band, låt någon agera korvgubbe och fixa ett chokladhjul. Charmigare än så blir det inte!

Tips till gästen: Klä dig i en prickig klänning, skinnjacka eller pilotglasögon. Tänk musikalen ”Grease” och du är hemma!

Foto: Valery Petrushkov/Shutterstock.com

Vad passar inte bättre till fest än lekar? I videon nedan får du tips på nio olika festlekar som ni kan göra utomhus. 

Powered by Labrador CMS