• MH2014

    Bröllop vintern 2013/2014

    Hej!
    Tänkte om vi skulle samlas här i en vintertråd. Väldigt många väljer ju sommaren till bröllop och det känns som om det finns lite skillnader med att planera på sommaren än på vintern (förutom väder då).
    Hoppas vi kan följas åt och inspirera varandra!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-23 09:20
    14/12-13 Fannypettersson

    21/12-13 DaltonMoore

    31/12-13 maddeK

    4/1-14 Des

    18/1-14 dinkaru

    25/1-14 PoS

    11/2-14 MH2014

    22/2-14 20140222

    ?/2-14 Eliin

    31/1-15 Nami

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-28 19:56
    1/2-2014 WinterWonderland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-16 09:51
    Nu tar v och uppdaterar med dem som vill vara med :)

    11/12-13 Nettan69- Stockholm, vigsel på jobbet en onsdag(förskola), fika efter vigseln med kollegor, familj och vänner och därefter bröllopsmiddag med familj och de närmsta vännerna. Färgtema är ljusgrönt och ivory.

    21/12-13 izredam - Lekbergs kyrka i Mariestad. Middag med närmsta familjen på Cafe Mumma.

    4/1-14 Lindlund - Björkviks kyrka (Katrineholm), fika efter vigseln med familj och vänner i Sockenstugan och efter det bröllopsmiddag med efterföljande fest med familj och de närmaste vännerna. Färgtema är vinrött och svart.

    25/1 -14 PoS - Värmdö Kyrka med efterföljande middag och fest i Hemmesta Bygdegård. Färgtema blått, vitt, silver

    1/2-14 Eliin - Hunnebostrands kyrka med bröllopsmiddag och fest i Folketshus i färgerna vitt och silver

    11/2-14 MH2014 -Västerås, mingelvigsel en tisdag med avslappnad old hollywood/glamour/bohemisk touch

    22/2-14 Jenniien - Åkers kyrka med bröllopsmiddag och fest i Gammelgården på Tallnäs stiftgård

    22/2-14 bettansss- Linköping borgerlig vigsel med efterföljande middag. "Klassiskt och elegant" i färgerna svart, vitt och champagne

    22/2-14 Maddox- Halmstad, middag och fest på Tönnersjö bygdegård färgtema vitt,lila,silver

    29/12-14 Johanne - Jämtland

  • Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014
  • MH2014

    Ja ni, klänningen var inte som förväntat utan det blev plattfall!!Cool

    Nya tag, och denna gång tänker jag åka till Sthlm och gå ÖVERALLT, hahaha... Tur man har humöret på toppKyss

  • Eliin

    Här blev fotograf bokad i helgen. Glad
    Vi har också bestämmt oss för catering men inte bokat den ännu då vi önskat av dem att kombinera två av deras menyer då vi fatsnade för förrätten i den ena menyn och varmrätten i den andra menyn. Men detta har vi inte ännu fått någon respons på av ceteringfirman.

    Det blir med största sannolikhet förljande meny:
    Förrätt: Havskräftsoppa, timjanglaserad havskräftstjärt, räkor-diablo, rotfrukter, olivfoccacia
    Varmrätt: Tryfferad oxfilé, fransk potatisgratäng, grönsakscrudité, syltad vildsvamp, Baroloreduktion, örtsallad
    Efterrätt tänker vi skippa, eller bara ha en liten chokladbit som vi själva fixar (inte catrar alltså).

    Och sedan blir det ju bröllopstårta. Denna har vi inte heller pratat med konditorn ännu men det finns en tjej hemma som är lika gammal som mig och som driver ett bageri och hon har specialiserat sig på just tårtor. Har ätit några tårtor från henne och de har varit goda (dock har vi inte ätit någon bröllopstårta, däremot doptårta) och de har även varit väldigt fina. Vi har som sagt inte pratat med henne ännu men det lutar åt att vi kommer att anlita henne.

    Jag har även varit iväg och provat lite klänningar men har nog inte hittat DEN ännu. Drömmer Men om någon vecka kommer min tärna (som jag nu också tillfrågat och hon gärna ställde upp) till mig och hon ska då gå med mig och prova. Hittills har jag varit iväg och provat på egenhand. Men nu börjar väl reorna också som någon skrev så förhoppningvis kan jag hitta något inom budgeten då. Annars är jag inne på att beställa en Kina-klänning. Men vi får se vart det landar i slutändan.

    Jag och m2b satt även och skissade lite på festhäftet i helgen och vi har väl en grovskiss på hur vi vill att de ska se ut. Vi kommer i alla fall att göra dem själva.

    Jag har även gjort en prototyp till placeringskorten som kommer att bestå av tändstickaskar.
    På askarna kommer vi att fästa lite grövre vitt papper (så att inte askens färger lyser igenom) och på ena sida kommer gästens namn stå, troligen tillsammans med ett litet stämplat hjärta. Och på den andra sida stämplar vi troligen ett brudpar och skriver vårt bröllopsdatum. Tändstickaskar är även inhadlat. Imorgon tänkte jag inhandla lite grövre vitt papper.

    Lite dekorationer i form av ljushållare till värmeljus och små låga vaser är även inhandlade. Skrattande

  • Kidneybönan
    bettansss skrev 2013-08-19 18:47:42 följande:
    Försöker fylla på! 29/12 Johanne - Jämtland 22/2-14 bettansss Linköping - borgerlig vigsel med efterföljande middag. "Klassiskt och elegant" i färgerna svart, vitt och champagne



    Bettansss: Var ska ni har er vigsel? Vi planerar också för borgeligt bröllop i Linköping i vinter men hittar ingen bra vigsellokal, har du några tips?
  • bettansss
    Kidneybönan skrev 2013-08-27 14:23:02 följande:
    Bettansss: Var ska ni har er vigsel? Vi planerar också för borgeligt bröllop i Linköping i vinter men hittar ingen bra vigsellokal, har du några tips?
    Hej! Vigselokal i Linköping på vintern var jättesvårt! Tror inte jag har så jättemycket idéer tyärr. Vi ska vara på Livgrenadjärmässen, man kan ju ha både vigsel och fest där men vi ska bara ha vigseln. Själva rummet som är till för vigseln är inte något speciellt men i övrigt är huset och de andra rummen fina tycker jag! I vigselrummet kan man vara 50 sittande gäster men uppemot 80 pers om resten står längst bak.

    Annars var jag lite sugen på Rotundan på Nya slottet i Bjärka Säby men när vi ville boka kunde de inte säga om vårt datum var ledigt eller inte. Men det ligger ju lite utanför förstås, vet inte heller hur många de tar in. Men då kan man ju ha festen på Gamla slottet och sova över där också!

    Om vi inte hade så många gäster hade jag nog velat vara på von Linges gård i Gamla Linköping. Gammaldags och supermysigt, men tar in typ max 25 personer.
  • izredam

    Får man vara med här? Jag och min sambo bokade kyrkan idag till den 21/12-13. Då vi båda är studenter och vi inte ville vara förlovade hur länge som helst (blir två och ett halvt år i alla fall) så blev det tillslut ett litet bröllop med bara de 20 närmaste. Vi bor i västerås men planerar bröllop i Mariestad eftersom alla våra gäster kommer från skaraborg.

  • MH2014

    Vet ni tjejer - JAG BLEV MED KLÄNNING IDAG!! Haha,,sååååå otippad så det står härliga till, haha. Har tyvärr ingen bild då det glömdes bort i all tokerier...
    snacka om velfia eller strulmaja - men nu är Den köpt (min fjärde) hahaha!

  • bettansss
    MH2014 skrev 2013-08-29 19:45:10 följande:
    Vet ni tjejer - JAG BLEV MED KLÄNNING IDAG!! Haha,,sååååå otippad så det står härliga till, haha. Har tyvärr ingen bild då det glömdes bort i all tokerier...
    snacka om velfia eller strulmaja - men nu är Den köpt (min fjärde) hahaha!
    Kul! Såg i en annan tråd att du skrev att det är en Lilly. Finns modellen på deras hemsida kanske? Har bokat tid hos Lilly i Stockholm nu på lördag. Många som skrivit att de har fina klänningar och jättetrevlig personal så jag är riktigt pepp! Hoppas att jag hittar min klänning antingen där eller någon annanstans i helgen Glad
Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014