• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

    Blommis, ny outfit var du väl värd! Härligt med bra pris på det med! Det där med att hitta kläder som man är riktigt riktigt nöjd med håller jag med dig. Det är inte lätt att hitta rätt. Spec nu när "allt" är modernt. Hårklippning gör även under för själen!

    Hoppas ni får härligt väder på er väldigt väl värda semester.

    Har tänkt på din fd svägerska o dina egna funderingar. Läste ngt väldigt klokt här om dagen. Få se här om jag kan återge det....
    Kärlek är inte bara en känsla. För känslor förändras genom livet. Man är inte lika nykär hela tiden. Känslor kan svalna.

    Kärlek är inte ett oförutsett mysterium. Det följer fysikens lagar som osså styr universum, på samma sätt finns det lagar för ett förhållande.

    Alltså, kärlek är ett beslut, inte bara en känsla.

    Hemligheter för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt partner, det är att lära sig att älska den man har hittat. Att bibehålla kärleken är ingen spontan o passivupplevelse. Det kräver tid, ansträngning och energi.

    Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna o VEM som du vägrar släppa taget om!

    Önskar er alla en riktigt härlig helg!
    Kram

  • passionsblomman

    Hallå? Ingen som varit här på hela helgen?
    Fotrfarande: Någon som vet om allt ät OK med Hvidis? *oroar mig*

    Ingis, ja, det ligger mycket i de där orden! Och det är ju det som blir så smärtsamt om man inte är två om beslutet att inte vilja välja varandra längre. Det räcker med att en väljer att bestämma sig för att det räcker och här tar resan slut för oss.
    Vi kom hem sent igår kväll, trötta men glada och fulla av intryck, tankar och upplevelser-och mat.
    Vi har hunnit äta gott, bo bra, strosa runt i stan, träffa både Blompojkens bästis med mamma och äta sushi ihop, träffa svägerskan och äta frukost framför brasan, prata om allt som hänt, kramas viktiga kramar, gråta lite och ta lång härlig promenad från Östermalm bort på söder, via Mariaberget och tillbaka från Zinkensdamm och hela vägen Hornsgatan bort, skeppsbron och tillbaka upp på Östermalm. Otroligt skönt att få träffas och minst lika viktigt för henne som för mig (och sambon).
    "Åh, du anar inte hur mycket det betyder för mig´!"
    "Jo, det anar jag visst!"
    " Ja, jag vet att du anar, PB-det är ju därför det betyder så mycket-det är ju det som är speciellt med dig!" 
    Jätteviktigt och bra att få mötas, kunna lägga skräcken att helt förlora varandra bakom oss och ta ett eget avstamp i hur vi vill att fortsättningen ska bli.
    Väl på väg hem, paus i Norrköping hos vänner-några av er känner väl igen Didis nick va? Stora skratt och behövlig paus. Och samtal om både det lilla och det stora i livet. Ja, och nu är vi hemma. Alla på farmen har överlevt helgen och Blompojken messar att han har det hur bra som helst.

    Idag är det mer vardagliga saker på agendan: tandläkarbesök och bilbesiktning. Hoppas båda blir så billiga som möjligt i slutänden...

    Vad gör ni?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vad bra att man har koll på sitt liv och passar tider och så.


    Fast, det är ju bättre om man vet, förutom vilken veckodag det är, vilket datum man skriver nämnda dag. Om man ska till tandläkaren och besiktiga bilen den 4 november, är det ju ganska onödigt att åka till tandläkarmottagningen den 28 oktober.

    Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Vilken härlig och välbehövlig helg borta ni fick Blomman! Gott att du och svägerskan nu känner att ni kan vara trygga i vissheten om att er vänskap fortsätter om än i ett annat forum.

    Fredag var det Halloweendisco och jag var "närvarande förälder". Det var kul!
    Ungarna ville t o m att jag skulle vara med i deras Dance battle och fick komplimanger från en av klassens stökigaste killar som lite blygt talade om både för mig och T att hennes mamma (jag!)  var jättebra på att dansa Så himla gulligt ♥.

    T var först lite orolig när jag stod i DJ-båset och diggade med... Men i slutet av kvällen så var hon själv en av dem som ville att jag skulle dansa med dem. "Mamma, du är nästan inte alls pinsam!" Okej, tack. Antar jag!

    Musikerns pappa ramlade i torsdagens blixthalka och bröt armen så i söndags blev det operation. Han får nog komma hem idag.

    Hvidis är aktiv på Facebook Blomman, så jag tror allt är bra. Lite mycket omkring dem bara just nu.
    Du har inte funderat att gå med i vår egen lilla grupp där? Fundera ett varv till, för det är lättare att hålla sig uppdaterade där, dela med sig av foton osv.

    BTW börjar jag fundera... vet du om att Fru Sy:s lillkille sett dagens ljus nu? Kan inte påminna mig om att hon varit in här efter det.

    Så skönt att alla på farmen klarat helgen med livet i behåll! 

    Skollov denna vecka. Jag jobbar, men flickorna ska få kortare dagar och vara ledig tor-fre. Svägerskan ställer upp och på fredag ska vi åka till residensstaden en sväng är det tänkt. Då ska jag vara ledig.

    Lördag är det ljuständning på graven och i kyrkan. Jag ska för första året på länge inte vara med och sjunga i kyrkokören, för jag ska vara hemma i hembyns kyrka som "vanlig" församlingsbo och tillåta mig att sörja och gråta när de tänder ett ljus för min mamma.
    Det har jag bestämt nu. Flickorna ville inte heller vara med och sjunga med barnkören på familjegudstjänsten. Vi ska vika hela dagen till minnet av mamma/mormor och vara med pappa/morfar.

    Ikväll gospelkör, ska bli kul. Har inte sjungit på flera dagar juh!

    Kram!

     

  • start september

    Lämnar litet avtryck. Jag finns, läser men har inte mäktat med att skriva. Jag är i vecka 27 idag - tiden går. Hösten har varit alldeles alldeles för mycket. En svårt sjuk förälder - som nu har klarat livhanken med ska anpassas till hemmaliv igen med kanske lite sämre förmågor. Ett barn som blev inlagd och vi inte visste om det var illa - det har nu löst sig också tack och lov. Stress på jobbet eftersom det varit väldigt mycket sjukhus - och så hamnade jag själv inlagd med hot om för tidig födsel. I vecka 21. Inte bra. Men det hände inget och det var ingen infektion som de trodde och nu har vi hittat ett normaltillstånd där jag har sammandragningar men jag ännu inte öppnat mig eller så. Det finns nu hopp om att det ska gå hela vägen ut och jag är halvtidssjukskriven  och jobbar några timmar om dagen vilket jag vill.  Sen har jag sovit all tid jag kunnat i övrigt. Lite kort lägesrapport sådär. Jag är ohyggligt tacksam för att det gått så bra.  Man måste ha marginaler i livet börjar jag inse.

    PB - vilken härlig och välbehövlig helg ni haft! Och att det timade sig så väl att ni kunde träffa svägerskan så här snabbt. Och vilka söta höns och småkycklingar!

    Flamman - jag trodde aldrig att en hamster skulle vara söt, men det är han ju!

    Daa - de där Stora är ibland alldeles för stora när inte andra känner att de får ta plats. Det är inte ditt fel - men det är du som får kämpa. Kämpa på bara och jag tror visst att det går bra.

    Andbeyond - grattis till plus! Spännande!

    Jag ska försöka att lämna mer avtrycvk framöver.

  • Daa

    September: skönt att höra av dig. Tänkte faktiskt på dig häromdagen och undrade hur det går för dig. Vilka pärser ni har gått igenom! Skönt att läget är lugnare nu.

    Blommis: gott att du fick träffa svägerskan och prata ordentligt.

    Tack för input och pepp om min arbetssituation. Ja, jag hade ordentligt med oflyt förra veckan och det var orättvist mot mig själv att döma ut min förmåga så mycket. Min arbetsrelation med Den Store är komplicerad (han har nämnts en och annan gång i tråden... han är en narcissist, tror jag bestämt) och det är klart att det påverkar mig. Jag känner att jag inte har råd att göra misstag eller misslyckas med någonting. Men alla är barn i början, så jag måste släppa det där.

    Många kramar.

  • passionsblomman

    Daa-bra sammanfattning du gjorde själv där! Det var ju det jag sa: du vet mycket väl själv hur det egentligen är. Men fy vad jobbigt det är när man känner så som du gjorde förra veckan! Jag brukar försöka fråga mig själv om jag skulle vara lika obarmhärtig mot någon annan som jag är när jag totalsågar mig själv. Oftast är svartet nej och då vet jag att kjag måste försöka se utanför känslan för annars är jag för taskig mot mig själv.

    September; men FY vad många skitjobbiga saker! Vem tar lite hand om dig och pysslar om dig nu? Du måste ju vara helt slut!! *kramar om rejält* Vad skönt att höra av dig-hoppas du får ha det lugnt nog att orka hänga här lite!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hur har stormen berört er andra?

    Här blåste det så vi faktiskt blev riktigt oroliga jag och sambon. Det knakade och riste i hela huset och vi har ett stort och stabilt hus, som inte rister i första taget. Dörrar nere i källaren slogs upp fast de var stängda, massor av grenar (som tur är inte så stora) har dekorerat hela trädgården, en del bråte har blåst omkring, och jättepressenningen vi hade över veden fick vi kuta ut och rädda när den höll på att segla iväg. Annars står det mesta där det gjorde innan. Jag är så tacksam att inget träd vält över hönshuset (vi har en del STORA träd), ingen fönsterruta har tryckts in i huset och alla takbeläggningar ligger kvar.

    Vädret är jättekonstigt idag, med stora svarta moln som gör att man måste tända lamporna inomhus, plötsliga regnskurar som sveper fram, men också som nu, sol som bryter igenom och ger allt ett underligt färg- och ljusspel som inte ser verkligt ut.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Och mitt i alltihop hittade jag idag två ägg ute i hönshuset!
    Det verkar ju inte så konstigt kanske-det bor ju hönor där. Men, nu har de ruggat och de har inte värpt sedan 4/9, och jag väntade mig inga fler ägg förrän de börjar om till våren (när nu det egentligen är, men det får jag ju se)

    Hon jag köpt hönsen av har fått bildmail och tycker att min kyckling är väldigt ovanlig i färgerna-helt unik i hennes ögon säger hon, och om jag får fler sådana framöver vill hon absolut få köpa en. Och hon tippar än så länge att det är en höna *hoppas hoppas*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård