• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Hej sötnosar!

    Börjar med att krama Helipanzer, Hvidis och Fru Sy lite extra.

    Har ni fått komma hem än, Fru Sy? Orvar, håll dig inne i magen ett bra tag till!

    Heloise, jag håller med om att det lyser ett jävlar anamma och en styrka som imponerar mig i dina inlägg. Kram!

    Hvidis, vad jobbigt det måste vara för er alla tre. Har tyvärr inga kloka råd att komma med, men jag hoppas det är en fas som blir bättre.

    Flamman, hoppas ni har haft en fin ledighet i Uppsala. Saknar dina inlägg!

    Vi har haft en härlig nyårshelg i stugan. God mat och slöa dagar framför brasan. Nu är jag tillbaka i vardagen med massor att göra på jobbet.

    Förlåt för allt jag glömt kommentera, jag läser och skickar kramar till er allihop.

  • Ninnnis

    Och Daa, oj vad jobbigt för lilla Fälga! Och för dig! Hoppas du piggnar till snart och SKÖNT att allt ändå har gått så pass bra hittills. Kram till er alla fyra!

  • Ninnnis

    En helt anna fråga som kom upp i helgen, vilken barnförsäkring är bäst? Vi har IF till allt annat, men jag har hört så mycket om att TryggHansas barnförsäkring ska vara den bästa, vet någon vad som skiljer dem åt?

  • Fru sy

    Hej tjejer, tänkte ge er en ny liten uppdatering.
    När jag kom in på nyårsafton så hjälpte sprutorna okej, men under nyårsdagen fick jag sammandragningar som kändes och en del gjorde ont även när jag fick sprutorna. Det var jobbigt och oroligt eftersom sprutorna hjälpte förra gången. De bestämde då att jag skulle få dropp ist, triktosil (eller ngt liknande) tror jag det hette. Låg med det i 27 timmar och det hjälpte. Då fick jag ligga i stikt sängläge, inte ens gå upp på toa, och de bestämde även att jag skulle få en spruta för att Orvars lungor skulle utvecklas lite fortare. Igår kväll togs droppet bort och natten har varit hyfsat lugnt, kände lite i morse så fick en spruta då. Har varit och kollat tappen idag och då sa de att dem såg bra ut. Den är 34 mm lång och har en smal springa inifrån som är lite öppen men enligt den läkaren räknar man knappt det som påverkad. 21 mm av tappen är helt stängd. Så nu har jag övergått till en ny sort tabletter, och skall få komma hem imorgon. Känns såklart underbart att det såg bra ut idag, samtidigt som det känns rörigt eftersom de hörromdagen av mig spruta för hans lungutv. Men det har känts lugnt idag, visst har jag sammandragningar men de har inte gjort ont och sådana tror läkarna att jag kommer ha hela tiden men att det inte påverkar. Men blir det mkt sådana så åker vi in igen...

    Men blir vila hemma, mannen kommer stanna hemma och jobba i veckan så att han har koll på mig  Sen flyttar vi ner och sover på nedervåningen ist så jag inte behöver springa i trapporna när jag skall sova eller gå på toa på natten...

    Är sjukskriven januari ut, får se hur det blir sen men är väl en risk att det inte blir mer jobb innan Orvar kommer. Och ska jag vara ärlig så vill jag bara vila och ta det lugnt nu så han stannar inne så länge som han ska. Skulle faktiskt kännas konstigt och jobbigt om ngn läkare kommer och säger att jag skall jobba sen när jag haft så mkt sammandragningar och påverkad tapp när jag bara har tagit det lugn... eller vad tror ni?! 

  • andbeyond

    Åh Herregud, här kan man inte ta uppehåll över jul och nyår.. det stormar ju härinne!

    Helipanzer: Vilken Chock! Otroligt jobbigt besked ni fått, men så härligt att höra er inställning. Elise verkar vara en underbar liten tjej och jag hoppas att ni som sweet skrev får sörja att det inte blir som ni kanske trodde men sedan landa i det som är och få många lyckliga dagar STORA KRAMAR!

    Daa: GRATTTIS GRATTIS!!! Sååå roligt att allt gått bra till sist och att parvlarna är här och mår bra och allt! Kramkram!

    Fru Sy: Vad jobbigt det måste vara med att det går fram och tillbaka med sammandragningarna. Skönt att det verkar lugnat sig. STANNA HEMMA OCH TA DET LUGNT. Om någon tycker något annat kan jag och min mage komma dit och banka lite vett i dem Sen kan vi fika med magarna i vädret 

    Stora Kramar till er alla och God fortsättning!

    Här är allt bra förresten, magen växer som tusan och jag har valt att inte börja skolan denna terminen så är ledig och har det bra framför vinterstudion

  • Hvidbrud

    Men fru sy, inte ska du tillbaka på jobbet! Inte ens ska du tänka den tanken! Klart att du blir sjukskriven till Orvar tittar ut till våren. Så det så. Snälla oroa dig inte över det. Kan inte maken ringa och kolla med läkaren bara för din ros skull? Skickar massor av kramar och är så glad för att det känns bättre nu! Härligt att beta att maken din kommer vara hemma med dig ett litet tag.

  • Fru sy

    Vi tror nog båda två att jag kommer kunna bli sjukskriven hela vägen tills han kommer men funderar ändå en del på det. Men mest funderar vi på hur man ena dagen ger sprutor för lungmognad och nästa dag skickar hem en. Men man får väl lita på att de vet vad de gör... Glömde ju svara på att jag är v24+2 idag, var ju ngn som undrade.

    Min kompis fick förresten en liten tjej igår, allt verkar ha gått bra!! Hon vägde 1550g

  • passionsblomman

    Klart du kommer att vara hemma from nu Fru Sy! Allt annat vore konstigt.
    Konstigt att de ger lung-sprutan är det dock inte, den måste de ju ge omutifallatt, så du inte kommer tillbakaåkande till dem och så har de inte förebyggt alla eventualiteter. Det är ju en ren säkerhetsåtgärd för att ge bästa möjliga chanser IFALL skiten träffar fläkten och allt brakar iväg mot förlossning alldeles för tidigt.
    Dvs, nu har de gjort allt de kunnat där, men bedömt allt som såpass bra att du fick åka hem. det är ju jättebra besked så långt! *lugnar*
    Bra att ni flyttar ner så du inte pringer i trapporna i onödan!

    Hoppas du får så mycket ro som möjligt i att ta det lugnt nu, det kan vara nog så jobbigt.
    Ursäkta min erbarmerligt dåliga hjärna, men vilken vecka har du kommit in i nu?
    Förlåt, jag vet att du nyss sagt det och det var säkert kjag som frågade då med, men jag minns inget nuförtiden.Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Fru sy

    Tack för era lugnande ord! Blomman jag är i v24+2 idag... inte så många timmar kvar till 24+3

  • passionsblomman
    Fru sy skrev 2011-01-03 19:07:18 följande:
    Tack för era lugnande ord! Blomman jag är i v24+2 idag... inte så många timmar kvar till 24+3
    Orvar-nu håller du dig i skinnet och därinne där du hör hemma, är det uppfattat! Tidiga entréer har vi haft nog av för resten av framtiden. Inga dumheter nu!

    Fru Sy, varje dag i magen är en bra dag, varje dag i magen...varje dag...
    Där har du ditt nya mantra! Jag tycker du verkar vara i goda händer med fl-personalen iallafall.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård