• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

     


    lanovia 08 skrev 2010-11-26 14:30:26 följande:
    Nu skall vi få del av mina tankar som jag funderat massor på. Jag tänker förmodligen alldeles för mycket, men sådan är jag.Har inte velat skriva om det här eftersom det känns som att det skulle vara att strö salt i andras sår. Men jag måste få ut detta nu.Vi har enda sedan E föddes varit sugna på att få barn tätt (det har ni nog fattat vid det här laget). Men nu står vi helt plötsligt vid den tidpunkt då vi börjar tycka att det är dags att börja försöka. Vi vet ju att ALLT kan hända på vägens gång och att det kan dröja länge innan vi har ett syskon hos oss.Men OM allt skulle gå som på räls och vi har ett syskon om typ 10 mån. Vad sätter vi oss i för situation då? Blir det övermäktigt mycket jobb? Just den biten känns som att vi borde kunna ro i land.Men E hur blir det för henne? Kommer hon hamna i skymundan och få alldels för lite tid? Ja ni förstår nog ungefär hur mina tankar går.Hvidis ni kommer ju få tätt. Hur tänker du? När andra så som ni skaffar tätt blir jag bara glad och tycker att det låter helt underbart men när det gäller mig själv överanalyserar jag nog lite väl.

    Det finns fördelar o nackdelar med allt...för tätt eller för långt emellan.....många brukar säga att barn som fötts tätt har mer nytta av varandra....leker mer på samma nivå.... o barn med större åldersskillnad, så kommer äldre syskonet ofta mer ihåg och kan hjälpa till på ett annat vis.... pluss att man kan prata mer med dem....de förstår bättre att syskonet kan var för hårdhänt osv....

    Tycker det låter jättehärligt att ni är sugna igen....tycker att ni ska satsa på syskon....men kanske med tanken ATT det kan funka direkt och samtidigt ta ett tag..... så om ni tycker det är lagom med bebis om 9 månader så go for it!

    Kan säga att jag blev kraftigt osugen på syskon tätt då en i föräldragruppen fick barn med 18 månader imellan o de har haft det TUFFT.... Men de är sugna på fler igen....så man glömmer nog också fort hur jobbigt det varit....

  • ingenjörsbruden

    Nu ska jag gå hem o hålla helg o bara bara bara myyyyysa för hela slanten!

    Huset är helt färdigt! Sista listerna sattes på plats i går! Helt o hållet makens förtjänst....jag hade lätt väntat något eller några år på golvlisterna....

  • lanovia 08

     


    Hvidbrud skrev 2010-11-26 14:37:11 följande:
    Hallå??? Var är min hjärna!!!!!???? Man är alts inte gravid i 12 månader hvidis! Förlåt förlåt förlåt!!!!!

  • lanovia 08

     


    Hvidbrud skrev 2010-11-26 14:38:20 följande:
    Firar 5år med maken idag!

    Grattis!!!

  • lanovia 08

    Det är just något som lockar. Att ha tätt och förhoppningsvis få två som trivs ihop och leker tillsammans.
    Inser att jag tänker lite som jag gjorde innan E föddes. Fast då kom tankarna mer efter jag blivit gravid. Men då hade jag panik över hur livet skulle ändras och saker man skulle behöva sätta åt sidan. Till exempel de mysiga fredagskvällarna i soffan. och nej de har inte blivit de samma som innan E. Men på så himlans mycket bättre! Skulle ju inte byta någonting mot E.


    Hvidbrud skrev 2010-11-26 14:35:43 följande:
    Men gumman! Hàr du plussat!!!??? Grattis grattis! Underbara nyheter! Kommer de tätt så är det ju så det ska va. Det finns fördelar och nackdelar med både att ha dem tätt och långt ifrån. Jag fokuserar på fördelarna, för vi har ju inget alternativ, eller hur? Tycker att det ska bli hur kul som helst att se dem växa upp tillsammans! Man har ingen aning om hur deras personligheter kommer att spela ihop, men man får stödja och styra så gott det går.

     

  • lanovia 08

    Ikväll fick vi oss ett riktigt gott skratt. På mellanvåningen har vi bla kök och hall. Dessa är så barnsäkrat som något kan bli och här kan vi låta henne krypa runt utan att oroa oss något större. Jag o maken sitter o äter, spillevinken hade redan ätit och leker runt på golvet. Helt plötsligt här vi hur hon börjar gråta i hallen, tittar ut och hittar en tjej som ställt sig på huvudet i hundens korg. Huvudet neråt och bena spratlandes i luften. Gissa om vi skrattade. (hon hade alltså inte skadat sig för då hade vi inte skrattat).

  • lanovia 08

    Villemoa har glömt att svara dig. Vad skönt att allt går bra med Ellie och även att amningen funkar bättre denna gång.
    Gött att det gick bra igår när ni var själva. Men riktigt surt med försenat flyg. Sådant som inte får hända när man sitter o längtar efter någon.

  • lanovia 08

    Så nu har skruttan somnat så nu skall jag lämna datorn för fredagssoffan.
    På spåret!!! Tuff tuff!

  • lanovia 08

    Blomma och Fru E. Hur är det med er?

    Ett litet livstecken bara...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård