• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • start september

    Muggles,

    ditt inlägg förklarade bra din oro, som jag nu förstår mycket väl. Oro var ju nästan oundvikligt redan innan detta besked dessutom. Försök få så mycket stöd via BM som du kan få - visst kan man väl få specialist-BM vid en riskgraviditet?

    Hoppas så ni kan hitta stöd i varann också.

  • start september

    Hattis,

     jag vet inte riktigt hur lång cykel det är, men 28 dagar på måndag. Testar nog lite innan så att jag kan börja medicinera om det nu skulle vara så.

    Inga symptom alls än så länge.

    Hoppas så för dig! 

  • MSW

    Vinkar in till alla!


    Här hålls tummarna för allt som är på gång!


    Lappis, krya på dig!


    Snaily: Ha det så bra på semestern!!


    Nu ska jag försöka få det sista av uppgifterna gjorda, och kanske till och med sätta igång en tvätt innan jag ska hämta A!


    Men såklart kan jag juh inte hålla mig borta så särskilt långa stunder härifrån!


    ´"Söder träff"

    4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Tinga, Fru E, MrsB, Kängu, Mugglan? Oupsie? PB? Eller vem som helst annars som vill/kan.. (tänkte försöka hålla räkning på hur många vi kan tänkas bli..)


    Pussar och kramar!

  • Vännerfan

    Lappis, Ja och så Piggelins bebisväntan! Verkligen mycket på gång nu!

    PB, Stor kram till dig! Jag undrade så hur du mådde igår men hann inte in här något mer.

    3barnsmor, Om du vill och vågar får du gärna inboxa mig var du bor! Gällande spiralen läste jag igen och man ska ju inte ha det alls när den är nyinsatt precis som du skriver. Gällande senare tidpunkt står det "Användning av bindor rekommenderas. Används tamponger bör de bytas med försiktighet." Det lät lite läskigt tyckte jag. Att trycka in den så långt det går som jag brukar är nog inte att vara försiktig... så vet inte hur jag ska göra. Man riskerar väl både att dra i trådarna och att putta in dem när man byter tampong kanske?

    Nu måste jag ta hand om skrikande bebbe. Kram!

  • fru AM

    Vänner: angående "icke-tampong-rekommendationer" vid spiral handlar det inte även om att minimera risken för att bakterier "vandrar" längs trådarna ...? 


     


    God morgon förresten!


     


    Nu ska jag iväg och fika!

  • Vännerfan

    Lappis, Hoppas du blir frisk snart! Drygt att vara krasslig så länge som du varit! Och speciellt, gissar jag, eftersom du gillar att träna.
    Vad väntar jag själv på då? Hmmm, på att hallrenoveringen ska bli klar så jag kan bjuda hem lite folk igen och på att lill-prinsen ska sova bättre på nätterna. Han kan väl åtminstone gå över till vintertid snart iaf, tycker ni inte det?! Ligga och tjoa och bita i strumporna och dra i mobilen en hel timme före det är dags att gå upp! Taskiga och ur-trötta jag sätter på strumporna igen, tar bort mobilen, släcker den lilla lampan och vagnar, vagnar och vagnar och leker natt tills det gått en timme. Det är det enda sätt jag vet att få över honom på sätt tid, men det går inte speciellt bra...

    AM, Jo, det har du nog rätt i, så är det säkert också!

  • start september

    Jag hade kopparspiral i 8-9 år och har inte fått info om att inte ha tampong.  Det kanske är nya råd? Man har lite ökad infektionskänslighet allmänt och visst kan trådarnas längd påverka den.

    Jag har haft så korta trådar att jag inte själv kunnat kolla dem, det har maken fått göra. Sen ska de inte sluta så att ändarna kan sticka honom, men det har inte varit ett problem.

    De går att klippa efter insättande så vill du ha kortare kan BM ordna det.

  • start september

    Och vid insättande blöder det ju efter ingreppet så det är ju logiskt att inte använda. Det var vanliga månader jag inte fick någon särskild varning om tamponger.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!