• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • FruCicci

    BS, först: Jag vet inte varför det är mer hallaballou när barnet är långt o väger för lite.... jag har bregott i maten, men det går tungt. Jag blir stressad när hon inte käkar (kan bara tänka mig hur stackars Tinga mår....)Hur som ska vi på extra vägning efter Dubai, för att se om hon gått upp ngt. Sist var det bara 120 gram på ca 5 veckor


    BrudSommar2006 skrev 2010-02-09 14:21:42 följande:
    Tittar på Förlossningskliniken och det är en tjej som sätts igång utan att ha gått över bara för att hon tröttnat! Bara för att det blev igångsättning och tog tid så var de tvungen att göra kejsarsnitt mitt i. Farmor och mormor sitter utanför och väntar. Bara i USA...
    Måste bara säga att jag 2 veckor FÖRE BF fick en tid för igångsättning för att jag var för trött på det!
    Fick en remiss skickad på måndagen, så jag besökte barnmorskan o hon sa att vi skulle färdknäppa. Men sen föddes hon på tisdagen och det gick bra ändå! MEN det finns möjlighet hemma i Svedala med

    Läser i kapp
  • FruCicci

    Oj vad jobbigt Tinga, vet inte heller vad jag ska säga. Men de flesta mammor älskar ju se sina barn äta bra och sova bra, så förstår liiiiite hur du har det.

    muffins o kladkakor med massa blommor o mango o annat smaskens.... my god vad sugen jag blev....
    Grattis Fru E, du fyller år.... ha ha typiskt mig att inte ens tro det, man är ju van att säga grattis för + i tråden....

    Lappis, jag gillar med att vara i naturen!

    Fast idag har vi promenerat ner till bussen och åkt till NK jag och Barnen för att titta på lastbilarna och grävskoporna! Mycket intressant, inte alls kallt!

    AM du är ju fantastisk på att hitta saker! Lät suveränt med fisventilen.

    Telis, jag gav minifom till Victor tyckte det hjälpte. Sen ncyklade jag med hans ben ist för magmassage, som han inte heller gillade.
    Man kan även lägga dem över sina knän o rulla dem från sida till sida fick jag höra nyligen.
    Victor hade ju inte så ont i magen, han bara kräktes flera liter om dagen ist, nog så irriterande
    Underbart med OST o annat smaskigt Telis

    Nenne, oj vad snabbt det går Mår du fint?
    Så roligt, man njuter av ditt plus fortfarande

    Nehepp, nu kallar barnen - hinner inte mer, måste leka lite med dem innan de ska lägga sig om en timme.

    Kram

  • viktualia
    BrudSommar2006 skrev 2010-02-09 17:21:02 följande:
    Vickan, glöm inte nässpray, går inte att få till det med lustgasen annars.
    Hm.. men varken nezeril eller renässans gör nån nytta mot detta... hm... har druckit förkylningste och hoppas att det hinner ge sig innan det blir dags på riktigt...

    Och nu har makens kollegor börjat nojja också. *garvar glatt* De har insett att maken med kort varsel kommer att försvinna och blir nervösa över uppgifter som de då får ta hand om. Beställningen just nu är att maken hinner jobba åtminstone imorgon förmiddag för att hans kollegor ska vara lugna. Själv konstaterar jag att jag har diskreta förvärkar, varken mer eller mindre än så!
  • fru AM

    Vickan: hur ofta har du "diskreta förvärkar" och hur länge varar de?

    Hektor är ju också lång och smal. Men vår BVC-tant konstaterade mest att "ja, jag tror inte vi kan göra honom till en Michelingubbe ... varken du eller din man är ju såna". Så länge de inte går ner i vikt så håller hon sig lugn säger hon. Och så länge barnet ser friskt och glatt ut. Skön inställning.

    Bra rörelse mot pruttighet (eller för pruttighet ..., äh!). Lägg barnet på rygg, ta tag i fötterna och böj benen på barnet så att knäna trycker mot magen/bröstet. Håll fast några sekunder, sträck ut och upprepa. Då brukar det sätta fart i blöjan!

  • Telis

    Tusen tack för tips mot magknip! Jag ska prova bär- och rullförslagen.

    Den där pysventilen tror jag någon, Vänner kanske?, har länkat till förut. Jag undrar om den skulle funka, det verkar inte som Televinken har problem med att få ut fisarna utan att det är mer mängden gas som spökar. Han kanske inte är lika förtjust i salami och mögelostar som jag.

  • Telis

    Tinga, vad bra att du och maken ska träffa psykologen igen! Det finns ingen människa som skulle klara er situation utan att behöva hjälp med att bearbeta det. Stora stora kramar!

  • Telis

    Åh, vad härligt med Dubai, Cicci! Hoppas att ni får det underbart.

  • passionsblomman

    Fisventil! Har då aldrig hört på maken!

    En sådan skulle jag haft själv tror jag med tanke på hur det bullrat i min mage av all denna kål&löksoppa som inmundigats i detta hem under 6 dagar nu.
    Fast då skulle kanske hela sagohuset flyga i luften förstås...

    Telis, det är nog en god idé att äta så lite gasbildande föda som möjligt iallafall. Ta det lite piano med lök, kål, vitlök, bönor och sådant.
    Rapar han ordentligt förresten? Det är ju A och O.

  • Telis

    PB, ja visst är det otroligt vad det finns grejer.

    Jaadå, han rapar och fiser mer och högre än en vuxen karl.

  • viktualia

    fru AM skrev 2010-02-09 19:08:05 följande:


    Vickan: hur ofta har du "diskreta förvärkar" och hur länge varar de?
    Diskret molvärk a la mensvärk som varar en rätt kort stund och sedan inte återkommer förräns minst nån timme senare...
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge